Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 900 pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Przeszukiwalem szukaje ale nie znalazlem nic co by mnie interesowalo a mianowicie bylem dzisiaj mierzyc kompresje w moim bolidzie i na kazdym cylindrze wahało sie miedzy 11 a 12 ale 12 bylo czesciej a oleju mi moj wozik muci litr na 3 kkm minerlanego.Uwazacie ze wystarczy wymienic uszczelniacze i bedzie po problemie ?? przebieg 93 kkm

ps mechanik mierzyl kompreche bez wstrzykiwania oleju.nie wiem czy dobrze robil niewiem.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano
Jak ma dobrą kompresję, to najpewniej siedzą uszczelniacze zaworowe.
Napisano

> Jak ma dobrą kompresję, to najpewniej siedzą uszczelniacze zaworowe.

albo masz jakieś wycieki

Napisano

Przebieg na bank autentyczny? Tak pytam bo moje dawne 900 przy 100kkm i but.gif zużywało może 250ml między wymianami.

CC trochę starsze,co za tym idzie i uszczelniacze starsze.

Dymi przy zapalaniu czy przy wyższych obrotach.

Silnik szczelny?

Napisano
  • Autor

delikatnie odma sie poci i uszczelka pod dekielkiem zaworowym.ale to nic powaznego.

Przebieg jest autentyczny w 100% bo samochod zostal w rodzinie i wsio bylo robione na czas.

a co do dymienia to na zimnym na niebiesko na cieplym nic a przy wysokich obrotach tj tuz przed odcinka jest dym czarny i do tego strasznie smierdzi przepalonym olejem. czego to objawy ?? tych uszczelniaczy czy moze cos gorszego typu pierscienie ?? to jest 94 rok i zasilanie Gaznikiem Webera smile.gif

Napisano

Objawy zużytych właśnie uszczelniaczy.

Pierścionki jeszcze trzymają jak na wysokich ok,na bardzo wysokich dosyć normalne,że lekko sobie zakopci na ciemno i trochę oleju przepuści na pierścieniach.Do tego podlewany gaznikiem,więc ja bym nie kombinował tylko zmienił uszczelniacze.

Napisano

> Objawy zużytych właśnie uszczelniaczy.

> Pierścionki jeszcze trzymają jak na wysokich ok,na bardzo wysokich dosyć normalne,że lekko sobie

> zakopci na ciemno i trochę oleju przepuści na pierścieniach.Do tego podlewany gaznikiem,więc

> ja bym nie kombinował tylko zmienił uszczelniacze.

jak dla mnie też uszczelniacze puściły, moje cc 0,9 jak pierścienie były nieszczelne to w całym zakresie kopciło

ps. podobno te uszczelniacze da się wymienić bez ściągania głowic...

Napisano
  • Autor

> jak dla mnie też uszczelniacze puściły, moje cc 0,9 jak pierścienie były nieszczelne to w całym

> zakresie kopciło

> ps. podobno te uszczelniacze da się wymienić bez ściągania głowic...

nie no co do tego to normalnie sciagne glowke i odrazu UPG wymienie splanuje glowice uszczelniacze wymienie i bedzie gralo bo auto juz ma swoj wiek takze nie zaszkodzi mu to smile.gif

Dzieki wam wielkie za rade Pozdrawiam was 20.GIF

Napisano

masz ten sam model co mój, ja przy 149 tys robiłem uszczelniacze i upg.

Na bank będą do wymiany uszczelniacze. waytogo.gif

Napisano

ja u siebie też robiłem uszczelniacze i UPG po 95000. UPG padło na uszczelnieniu olej-woda, i olej szedł do płynu chłodniczeog. Przed uszczelniaczami przy gwałtownym przegazowaniu i puszczeniu puszczał ciemniejszego bąka z rury, teraz mu się poprawiło.

Napisano
  • Autor

a czy problem jest samemu wymienic uszczelniacze?? glowice scigam na 100% bo chce UPG wymienic. Aha i jakie to sa koszta tak pi razy dzwi ?? confused.gif

Napisano

ja za planowanie i wymiane uszczelniaczy w zakładzie dałem 60zł, uszczelniacze miałem swoje (elring) 12zł za 8szt.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> ja za planowanie i wymiane uszczelniaczy w zakładzie dałem 60zł, uszczelniacze miałem swoje

> (elring) 12zł za 8szt.

Jak sie wymienia uszczelniacze ze zdejmowaniem głowicy to obowiązkowo trzeba ją planować??? Czy wystarczy tylko zarzucić nową uszczele??? confused.gif

Napisano

Splanuj minimalnie z 0,15 mm,bo bedziesz za krótki czas znowu się w to bawił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.