Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na ile wycenią?

Featured Replies

Napisano

Na jaką kwotę może ubezpieczyciel wycenić szkoda która powstała na drodze powiatowej którą ubezpiecza?

Chodzi o felgę borbet 15zoll, (pęknięta i skrzywiona) sam rzeczoznawca powiedział że to tylko na złom, + opona 195/50/15 (2duże guzy wyskoczyły) + zbieżność. Na jaką kwotę mogę liczyć? Ubezpieczyciel to UNIQA.

Napisano

> Na jaką kwotę może ubezpieczyciel wycenić szkoda która powstała na drodze powiatowej którą

> ubezpiecza?

> Chodzi o felgę borbet 15zoll, (pęknięta i skrzywiona) sam rzeczoznawca powiedział że to tylko na

> złom, + opona 195/50/15 (2duże guzy wyskoczyły) + zbieżność. Na jaką kwotę mogę liczyć?

> Ubezpieczyciel to UNIQA.

Policz sam ile Cię to by kosztowało jakbys sam naprawiał i podziel przez 3, albo 4, to powinno dać Ci kwotę na jaką uniqa wyliczy szkodę. Ale nie chcę wyrokować, może policzą realne koszty? Niestety firmy ubezpieczeniowe robią co chcą.

Napisano

Mysle, ze mocno przesadzasz:]

Jak ktos nie chce na tym zarobic to zazwyczaj da sie naprawic bez wiekszych problemow.

A koledze sugerowalbym jednak kontakt z ubezpieczalnia, bo watpie zeby ktos tutaj wywrozyl z fusow zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Policz sam ile Cię to by kosztowało jakbys sam naprawiał i podziel przez 3, albo 4, to powinno dać

> Ci kwotę na jaką uniqa wyliczy szkodę. Ale nie chcę wyrokować, może policzą realne koszty?

> Niestety firmy ubezpieczeniowe robią co chcą.

no ale jakby nie patrzeć to zbieżność kosztuje 50zł, opona ok. 150zł + felga może ok 300zł czy dobrze liczę? Miał ktoś już taką sytuacje?

Napisano

> no ale jakby nie patrzeć to zbieżność kosztuje 50zł, opona ok. 150zł + felga może ok 300zł czy

> dobrze liczę? Miał ktoś już taką sytuacje?

Raczej nie licz, ze zwroca Ci koszt nowej opony...

Pewnie max z 50% w zaleznosci od tego w jakim byla stanie no.gif

Napisano
  • Autor

> Mysle, ze mocno przesadzasz:]

> Jak ktos nie chce na tym zarobic to zazwyczaj da sie naprawic bez wiekszych problemow.

sprawę zgłosiłem do PZD, 23(chyba) kwietnia, papiery w poznaniu były za 4dni, rzeczoznawca dostał zlecenia na wycenę 9maja, a przyjechał dopiero wczoraj po moich wielkich telefonach, bo jak twierdził "nie dostałem do pana telefonu i nie miałem jak się skontaktować " to jakbym nie dzwonił to chyba bym się nie doczekał sick.gif

> A koledze sugerowalbym jednak kontakt z ubezpieczalnia, bo watpie zeby ktos tutaj wywrozyl z fusow

do konca tygodnia mają przysłać wycenę na e-mal.

Napisano
  • Autor

> Raczej nie licz, ze zwroca Ci koszt nowej opony...

> Pewnie max z 50% w zaleznosci od tego w jakim byla stanie

to też jest dość chora sytuacja, weź teraz kup taką samą oponę podobnie zużytą....

Napisano

Za opone powinni zwrocic koszt ok 70 % jej wartosci.

Policz Sobie zbieznosc pewnei od 80 zl w gore

Nowa opona w zaleznosci od marki pewnie ponad 200

I felga w zaleznosci od modelu stanu itp pewnie ok 400

Realnie powinienes dostac ok 600-700

dostaniesz pewnie mniej , ale Nikt Ci tu tego dokladnie nie wyliczy

Napisano

> no ale jakby nie patrzeć to zbieżność kosztuje 50zł, opona ok. 150zł + felga może ok 300zł czy

> dobrze liczę? Miał ktoś już taką sytuacje?

Jak jest taka opcja to rozliczylbym to bezgotowkowo, np. za zbieznosc w Fabii, ASO Skody w Bialymstoku krzyknelo mi 220zl, a ponizej 80 ciezko znalezc kogos do tej roboty bylo.

Napisano

> Jak jest taka opcja to rozliczylbym to bezgotowkowo, np. za zbieznosc w Fabii, ASO Skody w

> Bialymstoku krzyknelo mi 220zl, a ponizej 80 ciezko znalezc kogos do tej roboty bylo.

icon_eek.gif to az takie duze pieniadze teraz są? sciana.gif

Ja zazwyczaj za zbieznoac place 20zł po znajomosci ale ogolnie to 40-50 kosztuje? A bynajmniej kosztowała jak w zeszłym roku sobie robiłem.

Napisano

> to az takie duze pieniadze teraz są?

Tez sie bardzo zdziwilem.

> Ja zazwyczaj za zbieznoac place 20zł po znajomosci ale ogolnie to 40-50 kosztuje? A bynajmniej

> kosztowała jak w zeszłym roku sobie robiłem.

W Łomży placilem zawsze 20-40zl w zaleznosci od ilosci wejsc mechanika do kanalu.

Napisano

W Warszawie ciezko jest juz znalezc zaklady gdzie zrobia to za 80 zl . Przecietnie robia chyba od 100 w gore

Napisano
  • Autor

> W Warszawie ciezko jest juz znalezc zaklady gdzie zrobia to za 80 zl . Przecietnie robia chyba od

> 100 w gore

u mnie w aso 50zł grinser006.gif

Napisano

> u mnie w aso 50zł

a gdzie to jest i jakiej marki ??

Napisano
  • Autor

własnie wieczorem dziś dostałem kosztorys przez e-mal, kwota odszkodowania to: 830,17zł wydaje mi się ze bardzo dobrze została wyceniona moja szkoda grinser006.gif

Ktoś wie co ja teraz mam zrobić? Czekać za kasą czy jak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.