Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po diagnostyce

Featured Replies

Napisano

> Iron i co widać po wykresach?Podobno mało powietrza,ale czy można wyczaić dlaczego jest go mało??

hmm.gif Trudno powiedzieć - przepływka kończy się na 800 z groszem , a to zdecydowanie za mało - u mnie daje do 1200 .

Wymieniłeś ją na pewno na właściwą ?

Turbo pompuje dość dobrze , tyle że z opóźnieniem - spróbuj podmienić jeszcze zaworek , który steruje lamelkami .

EGR jest na pewno szczelny i nie puszcza ?

Napisano
  • Autor

> EGR jest na pewno szczelny i nie puszcza ?

No jednak masz mega nosa claps.gifclaps.gifwaytogo.gif

No panowie mam dobre wiadomości.Udało się znaleźć problem który uniemożliwiał ruszanie autem z powodu braku mocy i normalną jazdę.Jutro przejadę się w celu obadania pracy silnika,czy aby coś jeszcze go nie boli.

Silnik nie miał siły,ponieważ śmigał na spalinach. pad.gif Dzisiaj rozebrałem jeszcze raz przewód przy zaworze EGR i okazało się że zaślepka która tam była,została przepalona.Dziura miała ponad centymetr średnicy a tak to wyglądało

t_0000781.jpgt_0000782.jpg

Wiem wiem,ale nie wiem co powiedzieć na ten temat.Dodam że dwa lub trzy dni przed tą usterką czyściłem EGR,miałem tą zaślepkę w ręce i była OK.Po prostu szkoda gadać.Jutro napiszę jak się jeździ.

Ale mam jeszcze pytanie.Jak wiecie nie działała mi też klapka-przepustnica do gaszenia silnika i oczywiście był błąd tej usterki zapisany w sterowniku.Dzisiaj wymieniałem antenę z kablem i przyglądnąłem się bezpiecznikom za schowkiem i okazało się że jeden (15A) był spalony.Myślałem że może on ma wpływ na utraconą moc auta,ale jednak nie.Okazało się że po wymianie bezpiecznika owa klapka zaczęła się zamykać podczas gaszenia,więc jedna usterka mniej palacz.gif

Jedna po włożeniu bezpiecznika jest teraz trochę dziwna sytuacja,która po części wydaje się być logiczna hehe.Mianowicie w momencie kiedy przekręcam kluczyk aby zgasić silnik,gaśnie on błyskawicznie,ale część kontrolek nadal się świeci włącznie ze światłami.Gasną dopiero po 3-4 sekundach.Czy tak ma być,bo owa przepustnica ma właśnie działać po zgaszeniu silnika,czyli elektrozawór który nią steruje powinien być podtrzymany chwilkę po przekręceniu kluczyka w pozycję OFF.

Tylko nie strzelajcie do mnie blagam.gif

Dziękuję wam wszystkim za POMOC!! 20.GIF20.GIF

Napisano

> No jednak masz mega nosa

> Silnik nie miał siły,ponieważ śmigał na spalinach. \

To nie tylko kwestia nosa , ale także testów doświadczalnych , m.in. z własnym EGR-em skromny.gif

Napisano
  • Autor

> To nie tylko kwestia nosa , ale także testów doświadczalnych , m.in. z własnym EGR-em

Bardzo dziękuję za pomoc.Zauważyłem dzisiaj że jednak leciutki muł został i czuć go mniej więcej od 2,7k obr/min.Czy wiesz co to może być??Jutro albo pojutrze powinienem zrobić jakiś wykres,jak mi się uda znaleźć troszkę czasu zlosnik.gif

A czy to opóźnione wyłączenie "zapłonu" to norma??W poście wyżej to opisałem,a występuje to od momentu wymiany bezpiecznika.Dzięki temu zaczęła mi działać przepustnica od gaszenia silnika.

Napisano

> To nie tylko kwestia nosa , ale także testów doświadczalnych , m.in. z własnym EGR-em

po prostu trafiłeś cfaniaczek.gif

Napisano

> A czy to opóźnione wyłączenie "zapłonu" to norma??

Raczej nie , u mnie kontrolki gasną od razu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Raczej nie , u mnie kontrolki gasną od razu

Kurcze nie mogę znaleźć tego na schemacie,bo mam jakieś lewe.Może ma ktoś schemat wersji po lifcie??

Napisano
  • Autor

Przyszła dzisiaj paczka ze sterownikiem świec żarowych.Tak wyglądał mój po otwarciu

t_0000803.jpg

Nie wiem co to się spaliło,ale po wymianie sterownika na sprawny,dopiero skasowanie błędu zakończyło miganie żółtej spirali na desce 893goodvibes.gif Miałem Boscha a teraz mam orydzinall hehe

t_0000804.jpg

Po wymianie bezpiecznika zniknął błąd P0638-Przepustnica zmechanizowana i w tym momencie tabelka z błędami jest pusta yay.gifyay.gif

Nie wiem na jak długo,ale jest pusta hehe.

Jeszcze muszę sprawdzić spalanie,bo wydaje mi się że trochę za dużo pije no i przy 2.7 tyś. obr/min jest mikronowa zmułka grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.