Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EBC vs ATE

Featured Replies

Napisano

Tak sobie myślę niedługo klocki hamulcowe wymienić. Obecnie mam tarcze Brembo Max i klocki Ferodo Premier. Zastanawiam się nad wyborem między klockami Bosch, ATE i EBC Ultimax. Cena podobna. Potrzebuję dobrych hebli. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych brytyjskich klocków, bo ATE i Bosch są mi dość znane.

Napisano

Ja mam tarcze mikoda nawiercane i frezowane + klocki ATE. Klocki dają radę już 20 tys km i jeszcze do końca daleko.

Napisano

polecam zestaw: nawet zwykle tarcze + klocki ebc green stuff (to te zielone) poprawa hamowania niebo ziemia, zywotnosc prawie dozywotnia 270751858-jezyk.gif

Napisano

> polecam zestaw: nawet zwykle tarcze + klocki ebc green stuff (to te zielone) poprawa hamowania

> niebo ziemia, zywotnosc prawie dozywotnia

gdzie mozna kupic te klocki?

Napisano

> polecam zestaw: nawet zwykle tarcze + klocki ebc green stuff (to te zielone) poprawa hamowania

> niebo ziemia, zywotnosc prawie dozywotnia

klocków czy tarcz ??

bo u nas na kąciku kolega miał green lub red i jakoś szybko się skończyły a autem jeździ jego żona więc raczej delikatnie

Napisano

> klocków czy tarcz ??

KLOCKI tarcz nie uzywalem

> bo u nas na kąciku kolega miał green lub red i jakoś szybko się skończyły a autem jeździ jego żona

> więc raczej delikatnie

hmm dziwne, z mojego otoczenia wielu ludzi je uzywa nawet w mitsubishi evo 9 i nie slyszalem by ktokolwiek na nie narzekal...

Napisano

> KLOCKI tarcz nie uzywalem

> hmm dziwne, z mojego otoczenia wielu ludzi je uzywa nawet w mitsubishi evo 9 i nie slyszalem by

> ktokolwiek na nie narzekal...

a z mojej okolicy prawie all twierdzi ze to bieda jest

Napisano
  • Autor

> Ja mam tarcze mikoda nawiercane i frezowane + klocki ATE. Klocki dają radę już 20 tys km i jeszcze

> do końca daleko.

Nie chodzi mi o wytrzymałość. Klocki mogą się zjechać po 15 kkm, byle były skuteczne.

Napisano

> 233zl klocki ciekawe jak z jakoscia

bardzo dobra, ale najlepoiej tzw green stuff niebotyczna poprawa hamowania, juz nawet na zimnych klockach

Napisano

> Tak sobie myślę niedługo klocki hamulcowe wymienić. Obecnie mam tarcze Brembo Max i klocki Ferodo

> Premier. Zastanawiam się nad wyborem między klockami Bosch, ATE i EBC Ultimax. Cena podobna.

> Potrzebuję dobrych hebli. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych brytyjskich klocków, bo

> ATE i Bosch są mi dość znane.

mialem EBC green stuff - tarcze i klocki.

z tego co sie dowiedzialem jak sam robilem research: nie warto do zwykłej jazdy pakować się w te stricte sportowe - stad wybor "niski model" green stuff (wyzsze modele nie nadaja sie na codzien i to sztuka dla sztuki - tak pisali inni wlasciciele aut).

moje wyły niemiłosiernie przy mocnym hamowaniu. takze raczej do EBC nie wroce, ale obiektywnie patrząc opinie maja dobre.

Napisano

> mialem EBC green stuff - tarcze i klocki.

> z tego co sie dowiedzialem jak sam robilem research: nie warto do zwykłej jazdy pakować się w te

> stricte sportowe - stad wybor "niski model" green stuff (wyzsze modele nie nadaja sie na

> codzien i to sztuka dla sztuki - tak pisali inni wlasciciele aut).

> moje wyły niemiłosiernie przy mocnym hamowaniu. takze raczej do EBC nie wroce, ale obiektywnie

> patrząc opinie maja dobre.

ja nie zauwazylem wycia, moze dlatego ze mialem je na tarczach seryjnych.

i jak sam wspomniales tylko wersja zielona, powyzej (czerwone, zolte, niebieskie) sa typowo do sportu i musza byc rozgrzane by dobrze hamowac. zielone sa przeznaczone do dynamicznej jazdy codziennej ew lekkich aut sportowych (wedle zalecen producenta)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.