Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Giulietta - polskie ceny

Featured Replies

Napisano

Silniki benzynowe:

1.4 TB 120KM Progression 69900

1.4 TB Multiair 170 KM Progression 75900

1.4 TB 120 Distinctive 76900

1.4 TB Multiair 170 KM Distinctive 82900

1.7 TBi 235 KM Quadrifoglio Verde 105900

Diesel

1.6 JTDm-2 105 KM Progression 79900

2.0 JTDm-2 170 KM Progression 87900

1.6 JTDm-2 105 KM Distinctive 86900

2.0 JTDm-2 170 KM Distinctive 93900

Wyposażenie w skrócie:

Stadardowo wszystkie wersje koła 205/55R16 (poza 17-tkami w QV), inne jako opcje 3000 (17 cali) - 4000 zł (18 cali)

Klimatyzacja manualna w wersji Progression, poza tym dwustrefowa automatyczna

Dopłata za lakier 8C rosso competizione 8000zł yikes.gifyikes.gifyikes.gif

Dach szklany 4500zł

Szyby tylne na korbki w Progression

VDC i elektroniczne Q2 - standard we wszystkich wersjach

Blue&Me za dopłatą we wszystkich wersjach 1200zł

Wersja QV posiada elementy kokpitu wykonane z aluminium, pozostałe wersje lakierowany plastik

ciemne wykończenie lamp przednich tylko w QV

Tylko w QV tapicerka tekstylno-skórzana w standardzie

System Start&Stop w standardzie we wszystkich wersjach (włączanie/wyłączanie na konsoli przycisków)

Napisano

> 1.7 TBi 235 KM Quadrifoglio Verde 105900

serduszka.gif

> Dopłata za lakier 8C rosso competizione 8000zł

rotfl.gif ta a pozniej ASO zle dobierze lakier i 8000zl poleci w bloto przy jakims porysowaniu woza zeby.GIF

> Dach szklany 4500zł

obleci ok.gif

> Blue&Me za dopłatą we wszystkich wersjach 1200zł

mogli by sobie darowac ten wyzysk zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> ta a pozniej ASO zle dobierze lakier i 8000zl poleci w bloto przy jakims porysowaniu woza

Szczególnie, że to jakis lakier specjalny, trójwarstwowy.

Pewnie wszelkie naprawy do wykonania tylko we Włoszech wink.gif

> mogli by sobie darowac ten wyzysk

Ta cena Blue&Me rzeczywiście dziwna, szczególnie że to tylko opcja we wszystkich wersjach.

Napisano

> Szczególnie, że to jakis lakier specjalny, trójwarstwowy.

moze czysta baza, pozniej perla a potem lakier hmm.gifniewiem.gif

> Pewnie wszelkie naprawy do wykonania tylko we Włoszech

panie w pl sie wszystko da zeby.GIF

> Ta cena Blue&Me rzeczywiście dziwna, szczególnie że to tylko opcja we wszystkich wersjach.

nabijanie kasy, tak samo jak doplata za spryskiwacze przy biksenonie w delcie no.gif

Napisano

Ceny kosmos ! hehe.gif

Kto to kupi zlosnik.gif Następny model AR stojący w salonach i to nie domowych hehe.gif

Napisano

> Ceny kosmos !

> Kto to kupi Następny model AR stojący w salonach i to nie domowych

nie wiem czy to taki kosmos. Np. Bravo Dynamic 1.4 120KM zanim zniknął z cennika kosztował w promocjach w okolicy 55 tys. Jakby go doposażyć o ESP, (bo rozumiem, że Giuletta będzie to mieć w standardzie) i pewnie kilka innych rzeczy, których mu będzie brakować, to wyjdzie że różnica w cenie na wersji z silnikiem 1.4 120KM będzie około 10 tys. albo nawet mniej. Moim zdaniem, to nie jest duża różnica. Ile by miała kosztować? Tyle co Fiat?

Napisano

> Ceny kosmos !

e, nie jest tak źle (o benzynach mówię) . Nie wiem czy jakaś np A3ka czy Golf taniej wyjdzie?

Jedynie dziwi mnie "zubożenie" wersji - w progression szyby na korbki ???

No ale teraz nie ma imperssion w ogóle .

Napisano

> nie wiem czy to taki kosmos. Np. Bravo Dynamic 1.4 120KM zanim zniknął z cennika kosztował w

> promocjach w okolicy 55 tys.

jedno jest pewne.. jest za duza roznica ceny miedzy motorem 170KM benzin a dieslem 170KM, 11k to duzo, i jesli ktos mysli ok 100tys km zrobic taka J. w ciagu 4lat to nie ma sensu diesla juz brac no.gif

Napisano

>System Start&Stop w standardzie we wszystkich wersjach (włączanie/wyłączanie na konsoli przycisków)

hmm, wydawalo mi sie ze na ar.it start&stop byl nie dostepny w wersji QV hmm.gif

Napisano
  • Autor

> hmm, wydawalo mi sie ze na ar.it start&stop byl nie dostepny w wersji QV

Tak, nie ma go w QV, a dokładnie z silnikiem 1.7TBi

Napisano

> jedno jest pewne.. jest za duza roznica ceny miedzy motorem 170KM benzin a dieslem 170KM, 11k to

> duzo, i jesli ktos mysli ok 100tys km zrobic taka J. w ciagu 4lat to nie ma sensu diesla juz

> brac

no racja, ja defaultowo patrzę na benzyny, bo diesle mnie mało interesują zlosnik.gif, ale 10-12 tys. PLN różnicy na tej samej wersji wyposażeniowej, to faktycznie dużo.

Tak czy inaczej dla mnie idealny silnik do tego auta to 1.4 MultiAir 170KM

Napisano

> Tak czy inaczej dla mnie idealny silnik do tego auta to 1.4 MultiAir 170KM

i tego raczej bedzie sie sprzedawalo najwiecej ok.gif

idealem jest QV panie biglaugh.gif

Napisano

> Tak, nie ma go w QV, a dokładnie z silnikiem 1.7TBi

a doplaty za biksenon wiela? masz tam gdzies na to cene? zlosnik.gif

Napisano

> a doplaty za biksenon wiela? masz tam gdzies na to cene?

To Twoje lusterko foto kiedy będzie do oddania? zeby.GIFfood.gif

Napisano

> ten silnik multiair można gazować?

o to samo chciałem zapytać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Aktualnie wątpię, żeby to było możliwe z zachowaniem fabrycznej gwarancji.

Do Mito obiecywali fabryczną instalację LPG, ale dla Giulietty nie ma żadnych wieści na ten temat.

Napisano

> Aktualnie wątpię, żeby to było możliwe z zachowaniem fabrycznej gwarancji.

1.4Turbo gazują z zachowaniem gwarancji więc sądzę, że tutaj nie będzie stanowiło to przedmiotu sporu...

Napisano
  • Autor

> 1.4Turbo gazują z zachowaniem gwarancji więc sądzę, że tutaj nie będzie stanowiło to przedmiotu

> sporu...

Ale Multiair to coś zupełnie innego. Fiat przygotowywał własną instalację LPG.

Napisano

> Ale Multiair to coś zupełnie innego. Fiat przygotowywał własną instalację LPG.

no bez przesady... nie róbmy z tego papamobile...

zasada działania silnika nieuległa przecież zmianie...

interesujące jest jakie zmiany przygotował fiat i ile to kosztuje... choć nie wierzę, żeby było to cokolwiek rewolucyjnego i będzie się różniło w budowie od zwykłej instalacji...

Napisano

> no bez przesady... nie róbmy z tego papamobile...

> zasada działania silnika nieuległa przecież zmianie...

> interesujące jest jakie zmiany przygotował fiat i ile to kosztuje... choć nie wierzę, żeby było to

> cokolwiek rewolucyjnego i będzie się różniło w budowie od zwykłej instalacji...

a tak swoją drogą, to przymierzasz się? cfaniaczek.gif

Napisano

> a tak swoją drogą, to przymierzasz się?

badam rynek...

lubię włoszczyznę na gaz zlosnik.gif

Napisano

> badam rynek...

> lubię włoszczyznę na gaz

ja się teraz będę łamał... Bravo czy Giulietta grinser006.gif

Napisano

> kup nowe uno

widziałem, widziałem... nie w moim guście zlosnik.gif

Napisano

hmm

Quote:

W dniu dzisiejszym opublikowano cennik modelu Alfa Romeo Giullieta. Miłośników włoskiej marki ucieszy fakt, że cena tego modelu na rynku polskim jest bardzo konkurencyjna. Cennik otwiera Alfa Romeo Giulietta w wersji Progression wyposażona w 120-konny turbodoładowany, benzynowy silnik 1.4 TB. Wersja ta została wyceniona na 69 900 zł.

Warto wymienić kilka kluczowych elementów wyposażenia standardowego tej wersji, która już w oferuje m.in.: poduszki powietrzne przednie, boczne i nadokienne, układ stabilizujący tor jazdy VDC (ESP), system Alfa Romeo DNA z Q2, system awaryjnego hamowania BAS, układ kierowniczy Dual Pinion, radio CD z obsługą plików mp3, klimatyzację, kierownicę i dźwignię zmiany biegów obszyte skórą czy system Start&Stop.

W cenniku Alfy Giulietta poza wersją Progression dostępna jest również wersja Distinctive, która do już bogatego wyposażenia wersji Progression m.in.: klimatyzację automatyczną, przyciski wielofunkcyjne na kierownicy czy felgi ze stopów lekkich. Dla poszukujących prawdziwie sportowych osiągów Alfa Romeo przygotowała 235-konną wersję o nazwie Quadrifoglio Verde.

Paleta silnikowa nowej Alfy zawiera wyłącznie turbodoładowane jednostki napędowe (zarówno benzynowe jak i diesla). Dostępne silniki wysokoprężne to dwa nowoczesne silniki JTDM drugiej generacji, 105-konny 1.6 spalający w cyklu mieszanym zaledwie 4,4 l/100km oraz 170-konny Multijet o pojemności 2 litrów osiągający imponujące 350 Nm przy zaledwie 1750 obr./min. (320Nm już od 1500 obr./min.). Do wyboru mamy również trzy silniki benzynowe, 1.4 TB 120KM, 1.4 w technice MultiAir o mocy 170KM oraz zarezerwowany dla topowej wersji Quadrifoglio Verde silnik o pojemności 1750 i mocy 235KM zapewniający przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 6,8 sekundy i umożliwiający rozpędzenie Alfy Giulietty do prędkości maksymalnej równej 242km/h.

Poniżej prezentujemy cennik z kompletną gamą dostępnych wersji Alfa Romeo Giulietta na rynku polskim.

Model / Silnik / Wersja / Cena zł brutto

Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 120 KM Progression 69 900 zł

Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 170 KM Progression 75 900 zł

Alfa Giulietta 1.6 JTDM 16v 105 KM Progression 79 900 zł

Alfa Giulietta 2.0 JTDM 16v 170 KM Progression 87 900 zł

Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 120 KM Distinctive 76 900 zł

Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 170 KM Distinctive 82 900 zł

Alfa Giulietta 1.6 JTDM 16v 105 KM Distinctive 86 900 zł

Alfa Giulietta 2.0 JTDM 16v 170 KM Distinctive 94 900 zł

Alfa Giulietta 1750 TBI 16v 235 KM Quadrifoglio Verde 105 900 zł

Kilka słów o nowym modelu Alfy.

W roku 100-lecia marki, nazwa Giulietta jest hołdem dla mitu motoryzacji i marki Alfa Romeo. Giulietta jest samochodem, o którym w latach 50-tych śniły pokolenia miłośników motoryzacji, czyniącym tym samym po raz pierwszy realistycznym sen o posiadaniu Alfy Romeo łączącej użyteczność z komfortem najwyższej próby i doskonałością techniczną.

Dziś prezentujemy nową Giuliettę, sportowy samochód, który w wymagających warunkach drogowych może pochwalić się niezwykłą zwinnością oraz komfortem podczas codziennych podróży, kompaktowy samochód stworzony z myślą o Klientach, którzy szukają najlepszych osiągów oraz dla tych, których interesuje wyróżniający się styl i komfort na wysokim poziomie.

Alfa Giulietta została opracowana tak, aby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających Klientów pod względem przyczepności do drogi, zwrotności i bezpieczeństwa. Jej niesamowite osiągi oraz wysoki komfort są wynikiem udoskonalonych rozwiązań technicznych zastosowanych w zawieszeniu, układzie kierowniczym najnowszej generacji, sztywnej, aczkolwiek lekkiej struktury, wykonanej z aluminium i stali o dużej wytrzymałości oraz najnowszych technologii produkcyjnych.

Wymiary nowej Alfy nadają jej dynamiczny i kompaktowy kształt, który zapewnia niezwykle przestronne wnętrze i dużą pojemność bagażnika (350 litrów): długość samochodu to 4,35 m, wysokość 1,46 m, szerokość 1,80 m przy rozstawie osi 2,63 m.

Fiat Auto Poland

Napisano

na pewno ma wtrysk bezpośredni co znacznie podwyższa koszty tej operacji

Napisano
  • Autor

> W dniu dzisiejszym opublikowano cennik modelu Alfa Romeo Giullieta.

Oficjalna strona też już pokazuje Giuliettę

Napisano

> Oficjalna strona też już pokazuje Giuliettę

to czekamy na konfigurator zlosnik.gif

Napisano

> na pewno ma wtrysk bezpośredni co znacznie podwyższa koszty tej operacji

w jakim sensie?

Napisano

> Ceny kosmos !

a widzisz, wyszło na moje jak chodzi o prognozy cenowe. dobrze wyposazone QV będzie kosztowało cennikowo ~ 140kpln

Napisano

> a widzisz, wyszło na moje jak chodzi o prognozy cenowe. dobrze wyposazone QV będzie kosztowało

> cennikowo ~ 140kpln

chyba raczej nie 140k.. 3200 biksenon, 4500zl dach, jakis pakiet el. skladanych lusterek i fotorchomatycznego lustra i wiecej tam nie potrzeba zlosnik.gif

Napisano

> chyba raczej nie 140k.. 3200 biksenon, 4500zl dach, jakis pakiet el. skladanych lusterek i

> fotorchomatycznego lustra i wiecej tam nie potrzeba

lampy 3200, skórzana tapicerka ~6000, felgi "18 ~ 3000, skrzynia biegów 2-sprzęgłowa ~8500zł + jakieś drobne gadżety typu B&Me i sie zrobi wyjściowo ~ 140kpln. inna sprawa, że u fiata zazwyczaj da się wyciągnąć dwu cyfrowy rabat wiec pewno te gadżety wyszłyby około gratisowo zlosnik.gif

Napisano

> lampy 3200,

ok.gif

> skórzana tapicerka ~6000,

po co jak jest 50 na 50 w QV seryjnie juz zlosnik.gif

>felgi "18 ~ 3000,

za niski profil zlosnik.gif

>skrzynia biegów 2-sprzęgłowa ~8500zł

ponoc dopiero od konca roku dostepna bedzie zlosnik.gif

> jakieś drobne gadżety typu B&Me

a to tez musi byc ok.gifzlosnik.gif

>i sie zrobi wyjściowo ~ 140kpln. inna sprawa, że u fiata

> zazwyczaj da się wyciągnąć dwu cyfrowy rabat wiec pewno te gadżety wyszłyby około gratisowo

zazwyczaj z cennik nikt nie kupuje aut biglaugh.gif

Napisano

> po co jak jest 50 na 50 w QV seryjnie juz

> za niski profil

> ponoc dopiero od konca roku dostepna bedzie

> a to tez musi byc

> zazwyczaj z cennik nikt nie kupuje aut

no ja nie wiem jak Wy to kupujecie te auta z dwucyfrowym rabatem crazy.gif

jak byłem w styczniu zapytować o Bravo to mi Pan w saluuunie dał rabat od 82tys całe 6 tys. frown.gif

Napisano

> no ja nie wiem jak Wy to kupujecie te auta z dwucyfrowym rabatem

negocjacje zawodza? zlosnik.gif

> jak byłem w styczniu zapytować o Bravo to mi Pan w saluuunie dał rabat od 82tys całe 6 tys.

kiepsko, za ten pasciacki MY to powinni x2 tyle dawac biglaugh.gif

Napisano

> po co jak jest 50 na 50 w QV seryjnie juz

przyzwyczaiłem się do skóry w aucie i nie chce innej tapicerki

> za niski profil

tu tez się przyzwyczaiłem, już 3 samochód mam na takich kołach i jest ok

> ponoc dopiero od konca roku dostepna bedzie

IMHO warto zaczekać, bo miasta sa coraz bardziej zakorkowane a puszczenie takiej skrzyni w tryb "auto" znakomicie ułatwi turlanie się w korku

> a to tez musi byc

> zazwyczaj z cennik nikt nie kupuje aut

no raczej nie zlosnik.gif

Napisano

> przyzwyczaiłem się do skóry w aucie i nie chce innej tapicerki

chyba ze tak zlosnik.gif

> tu tez się przyzwyczaiłem, już 3 samochód mam na takich kołach i jest ok

poz RZ oki, ale na 4ke w kierunku Pilzna przed remontem to poracha no.gif teraz juz jak najbardziej mozna by miec 40tke na aucie ok.gif

> IMHO warto zaczekać, bo miasta sa coraz bardziej zakorkowane a puszczenie takiej skrzyni w tryb

> "auto" znakomicie ułatwi turlanie się w korku

to prawda ok.gif

> no raczej nie

zlosnik.gif

Napisano

> negocjacje zawodza?

no nie wiem... jakoś tak nie mam smykałki do targów crazy.gif

Napisano

> no nie wiem... jakoś tak nie mam smykałki do targów

no to tez zalezy od konkretnego salonu - w niektorych juz na starcie sprzedawca sam z siebie informuje ile to on moze dac rabatu, a w innych udaja, jakby nie wiedzieli co to w ogole jest rabat zlosnik.gif

Napisano

> a widzisz, wyszło na moje jak chodzi o prognozy cenowe. dobrze wyposazone QV będzie kosztowało

> cennikowo ~ 140kpln

No przegieli z cenami ! Fiat myśli, że jest jak Mercedes i BMW hehe.gif

Cena najtańszej to kosmos. Wróżę sprzedaż w PL na poziomie 200-300 szt rocznie,

a połowa to będą salony sprzedaży kupujące na demówki. hehe.gif

Napisano

> No przegieli z cenami ! Fiat myśli, że jest jak Mercedes i BMW

> Cena najtańszej to kosmos. Wróżę sprzedaż w PL na poziomie 200-300 szt rocznie,

> a połowa to będą salony sprzedaży kupujące na demówki.

ale ma ta problem zeby.GIF we wloszech w ciagu weekendu 2700sztuk zamowili, wiec beda lac na sprzedaz w pl biglaugh.gif

Napisano

wink.gif> ale ma ta problem we wloszech w ciagu weekendu 2700sztuk zamowili, wiec beda lac na sprzedaz w pl

w sumie ciężko się dziwić. Nigdy rynek PL nie był rynkiem kluczowym dla sprzedazy marki Lancia czy AR i nigdy nie będzie. Są to samochody dla wielkich fascynatów włoskiej motoryzacji a takich z odpowiednio zasobnym portfelem jest niewielu. Zresztą ciężko się dziwić. Bo przy wczorajszej dyskusji, gdzie za Giuliette QV dobrze wyposażoną trzeba będzie zapłacić ~ 140kpl to bardzo mocnym konkurentem będzie VW Golf GTi (wiem, wiem może brak mu troche polotu, ale te 3 literki to jednak kawal historii), a że nie wspomne o w sumie niewiele droższym audi S3 (~170kpln), który poza przywoitą jakością, odpowiednim znaczkiem i toczącym się za nim prestiżem wink.gif ma jeszcze napęd na 4 koła. IMO żeby ten samochód odniósł sukces na polskim rynku ceny musiałyby być wyjściowo niższe o ~10% czyli start cenowy niewiel ponad 60kpln a QV poniżej 100kpl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.