Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pochylenie kół cc

Featured Replies

Napisano

Panowie jak pochylić koła w cc. interesuje mnie 2-3 stopnie.

Przednie pewnie fasolki tylko ile mm otwor sfasolkować a co z tyłem da sie ?

Napisano

> Panowie jak pochylić koła w cc. interesuje mnie 2-3 stopnie.

> Przednie pewnie fasolki tylko ile mm otwor sfasolkować a co z tyłem da sie ?

Jeśli chodzi o tył to sprawa jest bardziej skomplikowana bo negat można uzyskać głónie niższą sprężyną.

7205bilsteinb6sportlarg.jpg

Jeśli chodzi o przód ja w B6 mam zrobione fasolki... ponadto mam przyspawane do amora blaszki w jednakowych odległościach od fasolki (białe kreski) i między nie wkładana blacha (to czarne z białą dziurką). Działa to w ten sposób, że jak dasz blache dziurą bliżej koła to koło stoi normalnie, a jak dziurą bliżej sztycy amora to koła układają się w negat około 3-4 stopni.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o tył to sprawa jest bardziej skomplikowana bo negat można uzyskać głónie niższą

> sprężyną.

> Jeśli chodzi o przód ja w B6 mam zrobione fasolki... ponadto mam przyspawane do amora blaszki w

> jednakowych odległościach od fasolki (białe kreski) i między nie wkładana blacha (to czarne z

> białą dziurką). Działa to w ten sposób, że jak dasz blache dziurą bliżej koła to koło stoi

> normalnie, a jak dziurą bliżej sztycy amora to koła układają się w negat około 3-4 stopni.

> Pozdro

tył rozumiem a przód hmm

Napisano

przod fasolki, u mnie jest gdzies 4-5 stopni ale teraz Ci nie pomierze oslabiony.gif

z tylu przerobic nieco wahacz, dobry blacharz napewno przerobi, widzialem przerobiony wahacz ale w odwtna strone aby pozbyc sie negatywu przy sporej glebie. Dol wahacza byl jakby naciety i odgiety po czym zaspawany i wzmocniony.

Na zakrety ? moze to troche placebo ale mnie sie duzo lepiej w zakrecie jedzie, praktycznie zero przechylu.

Napisano
  • Autor

> przod fasolki, u mnie jest gdzies 4-5 stopni ale teraz Ci nie pomierze

> z tylu przerobic nieco wahacz, dobry blacharz napewno przerobi, widzialem przerobiony wahacz ale w

> odwtna strone aby pozbyc sie negatywu przy sporej glebie. Dol wahacza byl jakby naciety i

> odgiety po czym zaspawany i wzmocniony.

> Na zakrety ? moze to troche placebo ale mnie sie duzo lepiej w zakrecie jedzie, praktycznie zero

> przechylu.

to siem zrobi w ten sposb

Napisano

u przy pomiarach geometrii w fk na seryjnej fasolce udalo sie zrobic max 2 stopnie bo fasolka idzie rowno. Miejsce na srube bylo dalej ale dolna krawedz fasolki uniemozliwoala wieksze pochylenie.

ASby uzyskac wieksze musialem zrobic fasolke cos w ten desen. Musi byc jakby owalnie do dolnej dziury.

283802616-7205bilsteinb6sportlarg.jpg

post-72170-14352508236858_thumb.jpg

Napisano

> przod fasolki, u mnie jest gdzies 4-5 stopni ale teraz Ci nie pomierze

> z tylu przerobic nieco wahacz, dobry blacharz napewno przerobi, widzialem przerobiony wahacz ale w

> odwtna strone aby pozbyc sie negatywu przy sporej glebie. Dol wahacza byl jakby naciety i

> odgiety po czym zaspawany i wzmocniony.

jest jeszcze inny sposób można dać podkładki pod śruby mocujące piaste do wahacza ale nie wiem czy to jest bezpieczne i raczej nie jest to profesjonalne rozwiązanie i bk mogłoby nie przejść niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> u przy pomiarach geometrii w fk na seryjnej fasolce udalo sie zrobic max 2 stopnie bo fasolka idzie

> rowno. Miejsce na srube bylo dalej ale dolna krawedz fasolki uniemozliwoala wieksze

> pochylenie.

> ASby uzyskac wieksze musialem zrobic fasolke cos w ten desen. Musi byc jakby owalnie do dolnej

> dziury.

rozumiem że fasolke robi się na dole a co z mocowaniami na górze ?

Napisano

> jest jeszcze inny sposób można dać podkładki pod śruby mocujące piaste do wahacza ale nie wiem czy

> to jest bezpieczne i raczej nie jest to profesjonalne rozwiązanie i bk mogłoby nie przejść

dlatego nawet o tym nie napisalem wink.gif

Napisano

> rozumiem że fasolke robi się na dole a co z mocowaniami na górze ?

zostaje seryjne

mozesz dac jeszcze cambera czyli regulacja kata na gorze jak w drift carach i nie tylko.

jak znajde foto to wrzuce

Napisano

29156753.png

Tak to mniej więcej wygląda poglądowo. Wiadome że fasolka nie będzie idealnie w poziomie tak jak zauważuł Taquito, ale jak zdejmiesz koło odkręcisz górną śrube amora i popuścisz dolną, poustawiasz, pomierzysz to dojdziesz co i jak.

Te blaszki oznaczone numerem 1 i podkładki oznaczone 2 pomogą Ci na szybkie i sprawne złożenie przedniego zawieszenia w takiej samej pozycji jak rozbierałeś, a pozatym nie ma możliwości przy ewentualnym popuszczeniu śruby na jakikolwiek przestaw kątu pochylenia koła.

Napisano
  • Autor

> zostaje seryjne

> mozesz dac jeszcze cambera czyli regulacja kata na gorze jak w drift carach i nie tylko.

> jak znajde foto to wrzuce

no ale nikt nei robi czegos takiego do cc

Napisano

> zostaje seryjne

> mozesz dac jeszcze cambera czyli regulacja kata na gorze jak w drift carach i nie tylko.

Ale camber ma sens wówczas gdy masz w pełni regulowany zawias np przez wahacze rurowe ze śrubami rzymskimi, gdzie pochylenie koła regulujesz długością wahacza.

Napisano
  • Autor

> jest jeszcze inny sposób można dać podkładki pod śruby mocujące piaste do wahacza ale nie wiem czy

> to jest bezpieczne i raczej nie jest to profesjonalne rozwiązanie i bk mogłoby nie przejść

nie jest bezpieczne ale widziałem jak to zrobic ciut profesionalniej

Napisano
  • Autor

> Tak to mniej więcej wygląda poglądowo. Wiadome że fasolka nie będzie idealnie w poziomie tak jak

> zauważuł Taquito, ale jak zdejmiesz koło odkręcisz górną śrube amora i popuścisz dolną,

> poustawiasz, pomierzysz to dojdziesz co i jak.

> Te blaszki oznaczone numerem 1 i podkładki oznaczone 2 pomogą Ci na szybkie i sprawne złożenie

> przedniego zawieszenia w takiej samej pozycji jak rozbierałeś, a pozatym nie ma możliwości

> przy ewentualnym popuszczeniu śruby na jakikolwiek przestaw kątu pochylenia koła.

a musi być ta blaszka czy można bez ? po prostu skrecic ?

Napisano

> a musi być ta blaszka czy można bez ? po prostu skrecic ?

Można bez, ale nawet dociągając amortyzator możesz nieco przestawić kąt w którymś kole, a jak będziesz miał te blaszki to będzie siedział sztywno. Pozatym ułatwi Ci to w przyszłości montaż amora w takiej samej pozycji, bez żadnych pomiarów i zbędnych ceregieli.

Napisano

> no ale nikt nei robi czegos takiego do cc

drogo wyszlo bo trzeba bylo zamowic graty KA-sporta tyle wiem od wlasciciela ale jak sie sprawuje niewiem. Wiem tylko ze wszystkie drgania kolumny ida na bude bo nie tu zadnej gumy jak w serii

283802818-1280_3338393835636231.jpg

wiecej fotek

http://www.cento-world.de/cinquecento-im-siebenjaehrigen-schlaf-2010-t6923,start,240.html

post-72170-14352508237911_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Można bez, ale nawet dociągając amortyzator możesz nieco przestawić kąt w którymś kole, a jak

> będziesz miał te blaszki to będzie siedział sztywno. Pozatym ułatwi Ci to w przyszłości montaż

> amora w takiej samej pozycji, bez żadnych pomiarów i zbędnych ceregieli.

tak ale nei wiem gdzie dorobic takie blaszki

Napisano

> tak ale nei wiem gdzie dorobic takie blaszki

gruba blacha, flex, wiertarka, migomat i lecisz ogniem 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> gruba blacha, flex, wiertarka, migomat i lecisz ogniem

musze nad tym pomyslec. A nie dorobilbys za kase?

Napisano

> zostaje seryjne

ja robię 3.2 stopnia i chyba trzeba docinać drążki kierownicze bo geometrii nie ustawią. Przynajmniej tak twierdzi mój pan mechanik smile.gif

Napisano

na przód to się daje tzw. Camber Bolts,

744_large.jpg

chyba H&R robi to CC/SC ok.gif

Napisano
  • Autor

> na przód to się daje tzw. Camber Bolts,

> chyba H&R robi to CC/SC

robi ale odradzaja mi to

Napisano

> na przód to się daje tzw. Camber Bolts,

> chyba H&R robi to CC/SC

Ale do cywila byłoby jak znalazł. Mam zawias FK -70mm przód i ok-60mm tył. Z tyłu z racji niższych sprężyn jest negatyw i to dość niezły. Przód niestety stoi prosto.

Da się zaadoptować te śruby które pokazałeś do zwykłych dziadkowych amorków? confused.gif

Napisano

> robi ale odradzaja mi to

do subaryn pchają to a do SC odradzają? zlosnik.gif

Napisano

> Ale do cywila byłoby jak znalazł. Mam zawias FK -70mm przód i ok-60mm tył. Z tyłu z racji niższych

> sprężyn jest negatyw i to dość niezły. Przód niestety stoi prosto.

> Da się zaadoptować te śruby które pokazałeś do zwykłych dziadkowych amorków?

są dedykowane ok.gif

Napisano
  • Autor

> do subaryn pchają to a do SC odradzają?

czytałem artykuł ze pekło w czasie jazdy bo to cienki jest

Napisano

> są dedykowane

A niech to.. sciana.gif To zostaje rozwiert otworów na fasolki u jakiegoś ślusarza i tyle frown.gif

Napisano

> A niech to.. To zostaje rozwiert otworów na fasolki u jakiegoś ślusarza i tyle

czytaj ze zrozumieniem, SĄ DEDYKOWANE DO CC/SC smirk.gif

Napisano

> czytaj ze zrozumieniem, SĄ DEDYKOWANE DO CC/SC

Aaaa... bo ja zrozumiałem, że dedykowane tylko do jakiegoś tam konkretnego zawiasu smile.gif

Orientujesz się jaka cena tego diwajsu i gdzież to można nabyć? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czytaj ze zrozumieniem, SĄ DEDYKOWANE DO CC/SC

fasolki zrobione, springi cięte jest dobrze

Napisano

ty ale ile razy ja ci juz tłumaczyłem jak to zrobić ? po co se jezyk strzepie tyle razy jak ty dalej nie wiesz wpysk.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> ty ale ile razy ja ci juz tłumaczyłem jak to zrobić ? po co se jezyk strzepie tyle razy jak ty

> dalej nie wiesz

a bo źle zrozumiałemrysunek. już zrobione dzisiaj zakłądam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.