Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padł sterownik Bingo S4

Featured Replies

Napisano

Byłem u gazownika i stwierdził że padł mi sterownik.

Powiedział że Bingo to nagorszy syf i że najlepiej wymienić na Staga. Gość krzyczy 500 PLN za zmianę całej elektroniki.

Ja Bingo mam 2 lata i generalnie problemów nie miałem.

Pytanko mam takie czy jak zakupie nowy sam sterownik i wymienie i zrobię regulację to będzie działać??

Czy te sterownik faktycznie sa takie słabe i padają same z siebie. Dodam że sterownik padł podczas jazdy przy lekkim przyspieszaniu, autem szarpnęło i się automatycznie przełączył na benzynę.

Z góry dzięki za pomoc.

pozdrawiam cool.gif

Napisano

Tak wygląda, że gaziarz chce Cię wydoić. Bing S to dobry sterownik i nie ma żadnej potrzeby zmiany na staga za 500 zł (230 max za zestaw czyli reszta za robociznę...). Zmień gaziarza i jeżeli potwierdzi uszkodzenie centralki to zmień centralkę, koszt ok 230-250 zł + regulacja.

Pozdr

Napisano

> Byłem u gazownika i stwierdził że padł mi sterownik.

> Powiedział że Bingo to nagorszy syf i że najlepiej wymienić na Staga. Gość krzyczy 500 PLN za

> zmianę całej elektroniki.

Dla mnie facet jest pospolitym idiotą... Sam mam bingo a wybrałem go po przeczytaniu wielu forów i wysłuchaniu wielu opinii...

> Pytanko mam takie czy jak zakupie nowy sam sterownik i wymienie i zrobię regulację to będzie

> działać??

Regulację trzeba będzie zrobić na nowo, bo sterownik jest fabrycznie "wyzerowany"

Jeżeli jeszcze da radę się ze starym połączyć to zapisałbym plik konfiguracyjny i wgrał do nowego...

> Czy te sterownik faktycznie sa takie słabe i padają same z siebie. Dodam że sterownik padł podczas

> jazdy przy lekkim przyspieszaniu, autem szarpnęło i się automatycznie przełączył na benzynę.

Czysty przypadek. Nic innego. Kup nowy sterownik albo poszukaj na allegro jakiegoś używanego i ciesz się dalszą tanią jazdą...

Napisano

> Tak wygląda, że gaziarz chce Cię wydoić. Bing S to dobry sterownik i nie ma żadnej potrzeby zmiany

> na staga za 500 zł (230 max za zestaw czyli reszta za robociznę...). Zmień gaziarza i jeżeli

> potwierdzi uszkodzenie centralki to zmień centralkę, koszt ok 230-250 zł + regulacja.

> Pozdr

wow... chwila... sterownik to koszt nie większy niż 150 złotych...

a można i taniej...

http://moto.allegro.pl/item1048189940_kme_bingo_s4_modol_nowy_gwarancja.html

Napisano

To rzeczywiście tanio, ja strzeliłem ceną z megapolu, ale widzę, że to cena z osprzętem, samych sterowników nie mają.

Napisano
  • Autor

Dzieki za pomoc

Aukcja zapisana, jutro poszukam jakiegoś innego gaziarza tylko że w 3mieście to słabo z nimi, bo to kolejny którego odwiedzam.

Ale jutro poszukam podzwonię i zobaczymy co dalej.

Dzięki jeszcze raz.

Napisano

> Dzieki za pomoc

> Aukcja zapisana, jutro poszukam jakiegoś innego gaziarza tylko że w 3mieście to słabo z nimi, bo to

> kolejny którego odwiedzam.

> Ale jutro poszukam podzwonię i zobaczymy co dalej.

> Dzięki jeszcze raz.

W sumie po zakupie cała operacja ograniczy się do regulacji. Nie wydaje mi się aby w tak intuicyjnym oprogramowaniu konfiguracyjnym wyszły jakieś jaja. Podzwoń, popytaj czy nie zalega u któregoś taki sterownik.

Pozdrawiam

Napisano

Po pierwsze mało jest tak trwałych i tak prostych sterowników jak BINGO ( zmieniłem po BRC - just junior. I Autronik ) Regulacja prosta, bez wydziwień, nie rozregulowuje się samoczynnie. Itp.

Gaziarz ma coś do opchnięcia to paple.

Zobacz na ALLEGRO sam sterownik kupisz za 130 - 150 pln.

Masz nawet taniej.

http://moto.allegro.pl/item1048189940_kme_bingo_s4_modol_nowy_gwarancja.html

Napisano

ja przerabiałem z uwalonego BRC na Bingo S za całość wziąłem 100 teraz jakbym miał powtarzać z wybebeszaniem brałbym maks 150 robota na 3 godziny

Napisano

> Byłem u gazownika i stwierdził że padł mi sterownik.

> Powiedział że Bingo to nagorszy syf i że najlepiej wymienić na Staga. Gość krzyczy 500 PLN za

> zmianę całej elektroniki.

> Ja Bingo mam 2 lata i generalnie problemów nie miałem.

> Pytanko mam takie czy jak zakupie nowy sam sterownik i wymienie i zrobię regulację to będzie

> działać??

> Czy te sterownik faktycznie sa takie słabe i padają same z siebie. Dodam że sterownik padł podczas

> jazdy przy lekkim przyspieszaniu, autem szarpnęło i się automatycznie przełączył na benzynę.

> Z góry dzięki za pomoc.

> pozdrawiam

nie wiem jak stary masz sterownik, ja miałem dość stare to bingo, pcb np nie pokryte wogóle soldermaską,

trzeba otworzyć, obejrzeć, najpewniej jest tam coś zaśniedziałego/zgnitego (ścieżki).

ja swoje juz naprawiałem kilka razy

raz zgniła scieżka pod gniazdem - przełacznik umarł wtedy, zrobiłem mostek przewodem, a potem coś jeszcze mi się zrobiło,

w końcu kiedys porzadnie oczyściłem, pocynowałem podejrzany druk, odczysciłem , i zalakierowałem lekierem elektroizolacyjnym....

po dzis dzień działa jak trzeba... kiepskie wykonanie tego jest.

zajrzyj do srodka, to najpewniej pierdołka

pzdr.

Napisano
  • Autor

> nie wiem jak stary masz sterownik, ja miałem dość stare to bingo, pcb np nie pokryte wogóle

> soldermaską,

> trzeba otworzyć, obejrzeć, najpewniej jest tam coś zaśniedziałego/zgnitego (ścieżki).

> ja swoje juz naprawiałem kilka razy

> raz zgniła scieżka pod gniazdem - przełacznik umarł wtedy, zrobiłem mostek przewodem, a potem coś

> jeszcze mi się zrobiło,

> w końcu kiedys porzadnie oczyściłem, pocynowałem podejrzany druk, odczysciłem , i zalakierowałem

> lekierem elektroizolacyjnym....

> po dzis dzień działa jak trzeba... kiepskie wykonanie tego jest.

> zajrzyj do srodka, to najpewniej pierdołka

> pzdr.

Wydobyłem płytkę z pudełka i wszystko wygląda OK. Jak nowe. Mam dopiero 2 lata w aucie ten sterownik.

dzisiaj jade do gazownika i moze bedzie miał jakiegos kompa na stanie a jak nie to kupuje z netu.

Napisano

bezpieczniki sprawdzałeś?

Napisano
  • Autor

> bezpieczniki sprawdzałeś?

Pojechałem wczoraj do gazownika i mówię mu jak sytuacja wygląda, opisuję całe zdarzenie. Mówie o gazownikach co to chca wszystko za 500 pln wymieniac.Gość wziął kabelek, WD40, popatrzył i.... zrobił w 3 minuty wszystko. Okazało się że bezpiecznik który był na "oko" dobry miał juz zaśniedziałełe styki, popsikał trochę WD40 do gniazda przyniósł nowy bezpiecznik i wszystko działa.

koszt 10 złoty na browara i tyle.

Dzieki wszystkim za pomocne rady.

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> koszt 10 złoty na browara i tyle.

Dobrze, że napisałeś co było przyczyną, bo Bingo S to naprawdę dobry sterownik, który służy mi dzielnie już 5 lat. Nawet sam Ci go polecałem jak zmieniałeś swój stary. smile.gif

Napisano

> zrobił w 3 minuty wszystko. Okazało się że bezpiecznik który był na "oko" dobry miał juz

> zaśniedziałełe styki, popsikał trochę WD40 do gniazda przyniósł nowy bezpiecznik i wszystko

> działa.

a widzisz, o tym nie napisałem

bo np często się dzieje też tak przy tym słabym zasilaniu, że spadek napięcia na tym złaczu jest taki, że centralka działa, jednak w momencie przełącenia na gaz, gdy zawory łapią, napięcie siada i mamy restart... i tak w koło macieju

Napisano

No właśnie u mnie się działo coś takiego przez jakiś czas. Zawsze gdy samochód dłużej stał nieruszany, np. przez kilka dni. Przełączał na gaz, coś nie łapało i znowu wracał na benzynę, łapał błąd na kompie benzynowym, po przejechaniu kilku km i zagrzaniu silnika już normalnie pracował. Podejrzewałem właśnie że coś nie łączy w instalacji elektrycznej LPG jednak nie znalazłem co. Na razie problem z przełączaniem ustąpił i się tym nie martwię.

Napisano

> Pojechałem wczoraj do gazownika i mówię mu jak sytuacja wygląda, opisuję całe zdarzenie. Mówie o

> gazownikach co to chca wszystko za 500 pln wymieniac.Gość wziął kabelek, WD40, popatrzył i....

> zrobił w 3 minuty wszystko. Okazało się że bezpiecznik który był na "oko" dobry miał juz

> zaśniedziałełe styki, popsikał trochę WD40 do gniazda przyniósł nowy bezpiecznik i wszystko

> działa.

> koszt 10 złoty na browara i tyle.

> Dzieki wszystkim za pomocne rady.

> Pozdrawiam

Nooooo temu gazownikowi to się nie tylko piwo ale porządna > flacha < należy.

1 Za to że ma wiedzę

2 Za uczciwość ( nie kombinował jak tu zedrzeć skórę ).

Na Twoim miejscu pojechałbym do tego > fachóry < za 500pln. i powiedział mu co nieco na < temat<

Napisano
  • Autor

> Na Twoim miejscu pojechałbym do tego > fachóry < za 500pln. i powiedział mu co nieco na < temat

no własnie nie jest mi po drodze. Ale napewno będe odradzał patałacha.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.