Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki to typ silnika - corsa?

Featured Replies

Napisano

Cześć Sąsiady zlosnik.gif

Oglądałem dziś autko dla koleżanki. Jest stare, ale w zadziwiająco dobrym stanie - to corsa z 95 roku, pojemność 1.2.

Jaki to typ silnika - wygląda tak:

283805898-corsa2.JPG

Rozrząd tam jest kolizyjny, tak? hmm.gif

post-6413-14352508243072_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> X12SZ, silnik kolizyjny....

> Pozdrawiam

Dzięki, tak podejrzewałem. Wymiana rozrządu jest kosztowna?

Silnik po postoju ok tygodnia odpalił bardzo ochoczo, pracował idealnie równo i cicho, ale rozrząd trzeba zaraz zrobić dla świętego spokoju.

Coś dolega tym silnikom - jakieś typowe usterki?

Napisano

>Wymiana rozrządu jest kosztowna?

Części to koszt ok 200zł.

-pasek

-napinacz

-pompa wody

-termostat

Napisano

Jak dla mnie jego wielką wadą jest brak mocy - całe 45 KM zlosnik.gif Poza tym silniczek raczej bezproblemowy i dobry pod LPG ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak dla mnie jego wielką wadą jest brak mocy - całe 45 KM Poza tym silniczek raczej bezproblemowy

> i dobry pod LPG

kierowniczka przyzwyczajona do takich ilości rumaków, bo ujeżdzała polo coupe 1.0 o identycznej mocy zlosnik.gif. LPG nie ma i nie będzie, bo nie ma to sensu - auto do dojazdów do pracy, ma być tanie, w miarę proste i bezawaryjne. LPG zwiększy ryzyko awarii, a montaż też kosztuje..

Napisano

> kierowniczka przyzwyczajona do takich ilości rumaków, bo ujeżdzała polo coupe 1.0 o identycznej

> mocy . LPG nie ma i nie będzie, bo nie ma to sensu - auto do dojazdów do pracy, ma być tanie,

> w miarę proste i bezawaryjne. LPG zwiększy ryzyko awarii, a montaż też kosztuje..

Wobec powyższego, jako były użytkownik polecam to autko. O ile nie jest zbytnio skorodowane ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wobec powyższego, jako były użytkownik polecam to autko. O ile nie jest zbytnio skorodowane

Blacharsko trzyma się świetnie - jest niedawno przyprowadzone z D, jeszcze nie rejestrowane w PL i jednak w zdecydowanie lepszy mstanie niż auta od nowości w PL oslabiony.gif. Oglądałem corsy z rocznika 2000 (blacha OK, silnik 1.0 no.gif) rocznika '98 - progi do roboty, 96 - po wymianie progów i ta obecna z 95 - na razie nie trzeba naprawiać blacharsko - aż nie mogłem uwierzyć, bo auto ma 15 lat, do tego to opel (sorry, ale wiecie, że stare ople lubią rudą zlosnik.gif)

Napisano

> Blacharsko trzyma się świetnie - jest niedawno przyprowadzone z D, jeszcze nie rejestrowane w PL i

> jednak w zdecydowanie lepszy mstanie niż auta od nowości w PL . Oglądałem corsy z rocznika

> 2000 (blacha OK, silnik 1.0 ) rocznika '98 - progi do roboty, 96 - po wymianie progów i ta

> obecna z 95 - na razie nie trzeba naprawiać blacharsko - aż nie mogłem uwierzyć, bo auto ma 15

> lat, do tego to opel (sorry, ale wiecie, że stare ople lubią rudą )

Wiemy wiemy grinser006.gif Jak tylko do tłuczenia po mieście, to może się nadać smile.gif

Napisano

> Wiemy wiemy Jak tylko do tłuczenia po mieście, to może się nadać

Do miasta prześwietne auto - ściągnęliśmy taką corsinkę dla żony kumpla wprawdzie z motorem 1.4 ale z automatem więc osiągi pewnie będą podobne jak w tym 1.2. Auto w ruchu miejskim sprawdza się wyśmienicie ok.gif

offtopic.gif Tak apropo małych aut - ostatnio kilka dni jeździłem po mieście fiestą mojej serce.gif Zaczynam się przekonywać do małych autek miejskich zlosnik.gif Brak problemów z parkowaniem, w czasie jazdy na ulicy też potrzebujesz mniej miejsca, same plusy zlosnik.gif Jedyny minus jaki zauważyłem to to, że niektórzy kierowcy większych aut jak tylko zauważą, że wyprzedza ich mały pierdek to dostają białej gorączki i różne rzeczy wyczyniają. Jeżdżąc vectrą ani razu czegoś takiego nie doświadczyłem icon_rolleyes.gif

No koniec OT zlosnik.gif

Napisano

A wiesz jak ich wkurza startujący pełnym ogniem Matiz? Czasem rzeczywiście przydałoby się takie małe wąskie coś do jazdy w korkach, ale utrzymuj tu dwa samochody zlosnik.gif

Napisano

> A wiesz jak ich wkurza startujący pełnym ogniem Matiz?

hehe.gifok.gif

>Czasem rzeczywiście przydałoby się takie

> małe wąskie coś do jazdy w korkach,

Ja właśnie ostatnio jak mam gdzieś na miasto jechać to biorę furę serce.gif Wkurza się, że jej paliwo wyjeżdżam ale cóż zlosnik.gif

>ale utrzymuj tu dwa samochody

No jest to parę złotych - nie da się ukryć - my owszem mamy dwa ale serce.gif w miesiącu przejeździ paliwa za 100-150 zł bo ma do pracy niecałe 3 km. Czasami to na nogach szybciej. W sumie to kupiliśmy fieścinę bo miała się nauczyć dobrze jeździć (wymóg z pracy) no i tak zostało ok.gif

Napisano

zwroc uwage na podluznice pod podwoziem szczegolnie w miejscach sciana geodziowa a podwozie jak ja kupilem swoja to sie okazalo ze byl zaszpachlowany

angryfire.gif ale juz po wymianie takze spimy spokojnie a moja zona jezdzi bezpiecznie

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.