Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ceny paliw....

Featured Replies

Napisano

> no i co że cena hurtowa. A rabat od tej ceny?

> Bo ci podpowiem jest negocjowalny i w przypadku stacji jest spory

Skąd takie informacje? pracujesz w branży?

Ja opieram się na tym co trąbią np. w TV, ci biedni właściciele stacji benzynowych, że oni mają marże 3 do 9 gorszy na litrze, obserwuję od jakiegoś czasu ceny paliw hurtowe TU i porównuję ze średnimi cenami paliw np. TU i faktycznie przed kryzysem w kryzysie cena detaliczna za litr na stacji była wyższa od ceny hurtowej (licząc już brutto) o kilka do max kilkunastu groszy.

Niestety na przykładzie ON widzę że od jakiegoś czasu ta różnica w cenie wynosi około 40 groszy.

Nie wiem o jakim rabacie negocjowalnym piszesz bo ja nie siedzę w tym, jedyna różnica w cenie jaką widzę to w zależności od bazy magazynowej .

I tak np. cena hurtowa netto za litr ON 3,318pln - 0,02 (rabat baza magazynowa Rafineria Trzebinia) to daje 3,298 netto, Vat o ile się nie mylę 22% co daje w sumie brutto za litr 4,02pln/litr.

U mnie na stacjach w okolicy cena za litr ON to około 4,45 co daje lekko licząc w granicy 40groszy marży stacji benzynowej za litr.

Tak jak mówiłem korzystając z powyższych danych licząc w powyższy sposób naprawdę marże były na poziomie około 10groszy za litr, dopiero ostatnimi czasy się to zmieniło, mniej więcej od końca kwietnia kiedy to cena za baryłkę ropy zaczęła spadać zdecydowanie poniżej 90dolarów.

pzdr.

Napisano

> Skąd takie informacje? pracujesz w branży?

> Ja opieram się na tym co trąbią np. w TV, ci biedni właściciele stacji benzynowych, że oni mają

> marże 3 do 9 gorszy na litrze, obserwuję od jakiegoś czasu ceny paliw hurtowe TU i porównuję

> ze średnimi cenami paliw np. TU i faktycznie przed kryzysem w kryzysie cena detaliczna za

> litr na stacji była wyższa od ceny hurtowej (licząc już brutto) o kilka do max kilkunastu

> groszy.

> Niestety na przykładzie ON widzę że od jakiegoś czasu ta różnica w cenie wynosi około 40 groszy.

> Nie wiem o jakim rabacie negocjowalnym piszesz bo ja nie siedzę w tym, jedyna różnica w cenie jaką

> widzę to w zależności od bazy magazynowej .

> I tak np. cena hurtowa netto za litr ON 3,318pln - 0,02 (rabat baza magazynowa Rafineria Trzebinia)

> to daje 3,298 netto, Vat o ile się nie mylę 22% co daje w sumie brutto za litr 4,02pln/litr.

> U mnie na stacjach w okolicy cena za litr ON to około 4,45 co daje lekko licząc w granicy 40groszy

> marży stacji benzynowej za litr.

> Tak jak mówiłem korzystając z powyższych danych licząc w powyższy sposób naprawdę marże były na

> poziomie około 10groszy za litr, dopiero ostatnimi czasy się to zmieniło, mniej więcej od

> końca kwietnia kiedy to cena za baryłkę ropy zaczęła spadać zdecydowanie poniżej 90dolarów.

> pzdr.

mówie o tym że stacje kupują paliwo ponizej ceny hurtowej mają rabat 8 groszy , 10 groszy tak mówił koleś który woził 5 lat paliwo dla statoilu

Napisano

Ostatnio ktos w TV sie wypowiadal, ze sporo Niemcow tankuje i to tez podnosi ceny zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.