Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nalepka kontrolna od rejestracji

Featured Replies

Napisano

Po wymianie przedniej szyby nowa nalepka kontrolna została naklejona tak niefortunnie, że znak homologacyjny szyby wypada na numerze rejestracyjnym. Niestety sprawcą tego byłem ja sam i tak uważałem żeby była równo, że trafiłem akurat w to miejsce...

Znak /F/I/A/T/ z szyby przysłania numer na nalepce i powoduje, że jest mniej trochę mniej czytelny. Jednak jest się w stanie go przeczytać.

Odklejanie i ponowne naklejanie mnie nie interesuje, bo to zawsze będzie jakiś ślad (chociażby najdrobniejszy) po odklejaniu...

Zostawić tak i się nie przejmować czy znowu zamawiać nową? Czy przy ewentualnej kontroli drogowej mogę mieć jakieś problemy/nieprzyjemności?

Napisano

Zostaw i nie zawracaj sobie tym głowy no.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem dlaczego przy wymianie szyby nie przykleili Ci tej starej ?

Nie zrobili tego na moją wyraźną prośbę. Widziałem kilka "perfekcyjnie" przeklejonych naklejek i postanowiłem to sobie darować kosztem 19 złotych...

Napisano

> Nie zrobili tego na moją wyraźną prośbę. Widziałem kilka "perfekcyjnie" przeklejonych naklejek i

> postanowiłem to sobie darować kosztem 19 złotych...

Pal licho 19zł, nie wiem jak funkcjonuje Twój WK, ale u mnie to jest 20minut dojazd+20minut powrót+pewnie z godzinkę na miejscu.

Jak dla mnie stracone 100minut.

Co do pytania z pierwszego posta: naklejka ma być naklejona w widocznym miejscu, moim zdaniem jest widoczna. Zawsze na Piklingtonach(nadruk w prawym dolnym rogu) kleiłem na tych napisach i nigdy mi(ani nikomu innemu) nie przyszło do głowy się nad tym zastanawiać.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Pal licho 19zł, nie wiem jak funkcjonuje Twój WK...

W takim razie witamy na prowincji... Tam gdzie jest zarejestrowane auto nie mają drukarki na stanie. Tam funkcjonuje to tak: wizyta w WK z wnioskiem, oczekiwanie ok. 2 tygodnie, odbiór nalepki...

Całość wygląda tak...

post-37709-1435250831138_thumb.jpg

Napisano

> W takim razie witamy na prowincji... Tam gdzie jest zarejestrowane auto nie mają drukarki na

> stanie. Tam funkcjonuje to tak: wizyta w WK z wnioskiem, oczekiwanie ok. 2 tygodnie, odbiór

> nalepki...

Nie wiem jak to wygląda w Łodzi, założyłem, że dostaje się nalepkę od ręki, ale w życiu tego nie sprawdzałem.

> Całość wygląda tak...

Dla mnie OK.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Szkoda Twojego cennego czasu... Jest wystarczająco dobrze.

Jakby ktoś miał problem z odczytaniem to na zderzaku z przodu ma większą czcionkę... grinser006.gif

A jakby miał jeszcze problem, to z tyłu ma duplikat... ok.gifskromny.gif

Napisano

> Szkoda Twojego cennego czasu... Jest wystarczająco dobrze.

> Jakby ktoś miał problem z odczytaniem to na zderzaku z przodu ma większą czcionkę...

> A jakby miał jeszcze problem, to z tyłu ma duplikat...

Dokladnei.

Cala idea tej nalepki jesst kompletnie bezsensowna.

Po co to komu?

Nie widze ani jednego poztywnego argumentu ku tej nalepce.

Napisano

> Dokladnei.

> Cala idea tej nalepki jesst kompletnie bezsensowna.

> Po co to komu?

> Nie widze ani jednego poztywnego argumentu ku tej nalepce.

Inspektorzy ze Strefy Płatnego Parkowania wypiszą mandat za nieopłacony postój autu, które nie ma tablic rejestracyjnych zlosnik.gif

Sprawdzone wink.gif

Napisano

W ogóle się nie przejmuj! Widoczna jest i już, a i tak nikt na to uwagi nie zwraca. Ja już ponad 4 lata bez nalepki jeźdżę (ponad 100 kkm) - żonie się nie podopba ta nalepka - i nic; przegląd przechodzi, kontrole drogowe też... Teść bez nalepki jeździł ponad dwa lata, ale mało kilometrów i też nikt się nie czepiał...

Napisano

> Inspektorzy ze Strefy Płatnego Parkowania wypiszą mandat za nieopłacony postój autu, które nie ma

> tablic rejestracyjnych

> Sprawdzone

No tak.

Ale jesli nie bedzie mialo ani tablic ani nalepki?

Napisano

> No tak.

> Ale jesli nie bedzie mialo ani tablic ani nalepki?

To Straż Miejska się takim autem zainteresuje grinser006.gif

Napisano

> To Straż Miejska się takim autem zainteresuje

A jesli bedzie bez tablic ale z nalepka to nie?

Tak czy siak - nalepka kompletnie bezsensu jest.

Napisano

> A jesli bedzie bez tablic ale z nalepka to nie?

To również.

Ale zależy jak długo auto będzie w jednym miejscu stało zlosnik.gif

> Tak czy siak - nalepka kompletnie bezsensu jest.

Tu się zgodzę ok.gifsmile.gif

Napisano

> Nie rozumiem dlaczego przy wymianie szyby nie przykleili Ci tej starej ?

A potrafisz tę naklejkę odkleić bez uszkadzania jej?

Napisano

> W ogóle się nie przejmuj! Widoczna jest i już, a i tak nikt na to uwagi nie zwraca. Ja już ponad 4

> lata bez nalepki jeźdżę

Potwierdzam, że brak nalepki nie rzuca się policjantom w oczy. Podczas wymiany szyby próbowałem odzyskać nalepkę wszelkimi metodami. Nie udało się, więc olałem temat i jeżdżę bez niej. Póki co, źle na tym nie wyszedłem.

Napisano

> A potrafisz tę naklejkę odkleić bez uszkadzania jej?

Ja nie, ale w zakładzie w którym wymieniałem szybę prze kleili mi ją. Wyglądała naprawdę w porządku, nigdzie się później nie odklejała ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.