Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie naklady aby zalozyc blow-off w 1.8T?

Featured Replies

Napisano

czy ktos zna orientacyjne koszty zalozenia chodzi mi o czesci. Pozdrawiam tongue.gif

Napisano

> czy ktos zna orientacyjne koszty zalozenia chodzi mi o czesci. Pozdrawiam

Jak chcesz mam zlaczke SAMCO Sport ktora wykorzystuje sie do zalozenia BOVa w 1.8T zeby.GIF

Tanio oddam smile.gif

ps. Warto dodac ze BOV musi byc dwutloczkowy, nie byle jaki bo bedzie sypac bledami.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz mam zlaczke SAMCO Sport ktora wykorzystuje sie do zalozenia BOVa w 1.8T

> Tanio oddam

> ps. Warto dodac ze BOV musi byc dwutloczkowy, nie byle jaki bo bedzie sypac bledami.

Napisz na priv:)

Napisano

a czytal ze blow nie jest polecany do 1.8 T smile.gif bo przeplywke orze jak stara szmate zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> a czytal ze blow nie jest polecany do 1.8 T bo przeplywke orze jak stara szmate

A nie czytal a to jest bardzo dobry powod aby sobie temat odpuscic:) i wydac kase inaczej:P

Napisano

> A nie czytal a to jest bardzo dobry powod aby sobie temat odpuscic:) i wydac kase inaczej:P

no raczej bo przeplywka wazna i kosztowna rzecz zeby.GIF

Napisano

> a czytal ze blow nie jest polecany do 1.8 T bo przeplywke orze jak stara szmate

A nie pomysliles przypadkiem ze stozkiem. Nigdy nie slyszalem zeby cos sie dzialo z przeplywka przez BOV.

Napisano
  • Autor

> A nie pomysliles przypadkiem ze stozkiem. Nigdy nie slyszalem zeby cos sie dzialo z przeplywka

> przez BOV.

Do aukcji z allegro z zaworem za 300zl oto co dostalem w odpowiedzi na pytanie o montaz "Ten zawor bedzie odpowiedni, montuje sie na miejsce po fabrycznym DV Bosh'u".

Dzis rozmawialem z kolega i on twierdzi ze za sensowny nowy zawor trzeba dac conajmniej 600zl.

Wiec moze jakies podpowiedzi. bo korci mnie zwlaszcza ze obecnie to 3 auto w domu i nie jezdze nim nacodzien.

Napisano

> Do aukcji z allegro z zaworem za 300zl oto co dostalem w odpowiedzi na pytanie o montaz "Ten zawor

> bedzie odpowiedni, montuje sie na miejsce po fabrycznym DV Bosh'u".

> Dzis rozmawialem z kolega i on twierdzi ze za sensowny nowy zawor trzeba dac conajmniej 600zl.

> Wiec moze jakies podpowiedzi. bo korci mnie zwlaszcza ze obecnie to 3 auto w domu i nie jezdze nim

> nacodzien.

Bo dobry zawor tyle kosztuje. Ja kupilem zawor za 650zł (jeden z dwoch dedykowanych do 1,8T). Ten gosciu co to sprzedaje produkuje te BOVy dlatego jest w takiej cenie. Na forum Streetracing chwalili go. Ja nie uzywalem wiec sie nie wypowiadam smile.gif

Napisano

W jakim celu do seryjnego silnika?

Poczytaj trochę o tym w 1,8T sporo osób miało przez BOVa błędy i spalanie wzrastało u nie których działał bez problemu...

Podobno najlepszy DV to seryjny

Napisano

> W jakim celu do seryjnego silnika?

> Poczytaj trochę o tym w 1,8T sporo osób miało przez BOVa błędy i spalanie wzrastało u nie których

> działał bez problemu...

> Podobno najlepszy DV to seryjny

Dla pssssstt serduszka.gif

Napisano
  • Autor

> W jakim celu do seryjnego silnika?

> Poczytaj trochę o tym w 1,8T sporo osób miało przez BOVa błędy i spalanie wzrastało u nie których

> działał bez problemu...

> Podobno najlepszy DV to seryjny

Wlasnie tak jak kolega napisal tylko i wylacznie dla dzwieku, spalanie moze wzrosnac akurat to mnie nie boli, jednak bledy by mnie wnerwialy.

Dlatego zapytalem na forum jakie sa przeciwskazania w sumie 300zl to nie jest straszny naklad i moze warto sprobowac, chyba ze mozna tym cos wykaczyc i naklad moze sporo wzrosnac:)

Napisano

> A nie pomysliles przypadkiem ze stozkiem. Nigdy nie slyszalem zeby cos sie dzialo z przeplywka

> przez BOV.

no przypadkiem nie pomylilem zeby.GIF jakby bylo inaczej to moje 1.8 T by juz smigalo na blowie bo dzwiek mi sie podoba strasznie ale jak mi w CS przy robienu programu powiedzieli ze litpon ze bledy wyskakuja spalanie i ze w ogole sie cyrki moga dziac powiedzialem thx zeby.GIF z reszta nie tylko oni tak mowili wiele poczytalem na ten temat i odpuszczam zeby.GIF wysatrczy mi cichociemna moc bez zadnych tam pierdolek zeby.GIF

proszzzz pierwsza lepsza wypowiedz z forum paska :

" 29-05-07, 10:44

--------------------------------------------------------------------------------

czuje się wywołany do tablicy

nigdy sie nie zapuszczam w te rejony forum gdyz nie mam pojecia o gazie w samochodzie ale o BOVie cosik moge powiedziec.

Generlanie marecek powiedzial prawde. Ja mam APU na jednej lambdzie i zabawe z Bovem zaczalem ponad rok temu i do tej pory nie jest dobrze. Przerobilem lacznie z hybryda kilka roznych bovow, roznych tloczkow i roznych sprezyn. Na ten moment jade kolejny raz zmieniac tloczki bo sie okazalo ze puchna i zacinaja.... zawsze sobie mowie ze to juz ostatni raz i bedzie wszystko dobrze chodzilo ale watpie. 1.8T jest silnikiem srednio tolerujacym BOVa. (lambda i przeplywka). W pelni atmosferyczny BOV moze dzialac jesli zostanie napisany odpowiedni program pod BOVa ale znajac zycie zaden tuner nie bedzie chcial sie chrzanic z tym...

Jesli chcesz dobra jazde to rob program i koniec. Jesli chcesz pobajerowac kolezanki to zaloz jakiegos The Suna i bedzie bardzo intensywny syk ale fure bedzie zalewalo, bedzie szarpala i srednio jechala. Spalanie wieksze jakies 2l/100km.

Ja sie jeszcze nie poddalem i bede walczyl nadal bo ktos mi kiedys powiedzial ze nie ma szans na BOVa w 1.8T a ja mu nie uwierzylem "

zlosnik.gif

Napisano

Ciekawe że odradzają ci którzy nigdy bova w 1,8t nigdy nie mieli. Ja u siebie bova mam od ponad roku. Nic złego nie zauważyłem. Nie ma błędów ani nic podobnego. Aha silnik poprzeczny oznaczenie AQX. Bov to HKS SSQV czyli sekwencyjny bov. Mój znajomy miał w identycznym silniku tego properfekta i tez nic się nie działo. Oba auta z tego samego rocznika. Skoro autem będziesz jeździł sporadycznie to kwestię prawdopodobieństwa zwiększonego spalania można pominąć. Ja tego nie zanotowałem. Jeszcze przed modami miałem bova w serii silniku i nic a nic palić więcej nie zaczął. Zacznie palić więcej jak się zechce go co chwilę posłuchać.

Pozdro.

Napisano

wyzej masz opinie pana ktory chyba odradza zeby.GIF

ja nie mowie ze to regula ze jak bov to problemy ale jesli ktos kto nie lapie tematu wezmie sie za uzytkowanie tego to niedajboze niech cos sie stanie i potem takie problemiki wychodza zeby.GIF

Napisano

> wyzej masz opinie pana ktory chyba odradza

> ja nie mowie ze to regula ze jak bov to problemy ale jesli ktos kto nie lapie tematu wezmie sie za

> uzytkowanie tego to niedajboze niech cos sie stanie i potem takie problemiki wychodza

Widzisz kupil ktos szajsowatego BOVa i mial problemy. Kolega ma od dwuch lat BOV w Octavi i bylo bezproblemowo. U mnie w Leonie BOV tez smigal bezproblemowo u Gjeesa tez smiga. Zadnych bledow wink.gif

Kwestia dobrego BOVa.

Napisano
  • Autor

> Widzisz kupil ktos szajsowatego BOVa i mial problemy. Kolega ma od dwuch lat BOV w Octavi i bylo

> bezproblemowo. U mnie w Leonie BOV tez smigal bezproblemowo u Gjeesa tez smiga. Zadnych bledow

> Kwestia dobrego BOVa.

zawor z tego linka ma 2 lata gwarancji i gdyby cos bylo nie hallo 7 dni na zwrot.

wg sprzedajacego zawor jest plug$play wkladam i jade. ciekaw jestem ile w tym prawdy.

Napisano

> zawor z tego linka ma 2 lata gwarancji i gdyby cos bylo nie hallo 7 dni na zwrot.

> wg sprzedajacego zawor jest plug$play wkladam i jade. ciekaw jestem ile w tym prawdy.

Poczytaj na streetracing.pl napewno bede mieli jakies opinie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.