Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bezpieczny transport rowerów seicento 900 99r.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Proszę o wszelkie opinie i rady dotyczące transportu rowerów na dachu lub klapie samochodu.Wybieram się nad morze w tym roku i nie wyobrażam sobie zostawić roweru w domu. dystans do przejechania to ok 700 km w jedną stronę. Pojazd SC 900 bez haka .

Napisano

> Witam!

> Proszę o wszelkie opinie i rady dotyczące transportu rowerów na dachu lub klapie

> samochodu.Wybieram się nad morze w tym roku i nie wyobrażam sobie zostawić roweru w domu.

> dystans do przejechania to ok 700 km w jedną stronę. Pojazd SC 900 bez haka .

wolałbym na klapie + koła przednie w bagazniku by mniej wystawało

Napisano

> Witam!

> Proszę o wszelkie opinie i rady dotyczące transportu rowerów na dachu lub klapie

> samochodu.Wybieram się nad morze w tym roku i nie wyobrażam sobie zostawić roweru w domu.

jak bez haka to lepeij na dach - mniej komplikacji biglaugh.gif

Napisano

Na dachu wiozłem kiedyś 3 spore walizki koło 30kg przez ok 1400km w cc.

Generalnie to tylko musisz delikatniej skręcać, delikatniej hamować i delikatniej przyspieszać.

A u mnie trzeba było dokręcić bagażnik chyba po 200km bo przy hamowaniu zaczęło się zsuwać biglaugh.gif

Generalnie nie polecam jazdy z bagażem na dachu, bo z bagażami w środku jedzie się dużo bardziej komfortowo.

PS. Jak byś chciał coś osłaniać folią to pamiętaj że powyżej 100km/h ta folia odleci biglaugh.gif

Napisano

IMHO najlepiej wrzucić rowery na dach, ma to 2 wady: hałas i zwiększone spalanie

Napisano

> Witam!

Daj na dach, jak nie masz jakiś firmowych dobrych łódek to jeszcze zabezpiecz dodatkowo rowery choćby taśmą pakunkową na wszelki i wio ....

osobiście jak jezdze z rowerami to staram sie tak do 130 km/h ale ostatnio gosc na autostradzie leciał sobie tak 160 - 170 i nic sobie nie robił z rowerów na dachu ...

Napisano

ja wiozłem na dachu... daje rade, ale szumi, buja autem, trzeba delikatniej jeździć i więcej spali. Ale ogólnie bagażnik na dachu daje radę wink.gif

Napisano

A w ile osób?

Bo z tyłu na pake wchodzą 2 rowery bez problemu zlosnik.gif

Oczywiście kółka luzem. I bagaże też się zmieszczą.

Jechaliśmy tak w bieszczady.

Napisano

> ja wiozłem na dachu... daje rade, ale szumi, buja autem, trzeba delikatniej jeździć i więcej spali.

> Ale ogólnie bagażnik na dachu daje radę

dobry bagaznik nie jest zly zeby.GIF

Napisano

> Witam!

Ja mam hak i zakładam platwormę na dwa rowery, a rowery dosyć ciężkie wożę bo downhillowe, trochu wystaje na boki ale mi to nie przeszkadza, a raz jechałem z nimi około 150/h grinser006.gif ale to już warjactwo smile.gif

Napisano
  • Autor

> A w ile osób?

> Bo z tyłu na pake wchodzą 2 rowery bez problemu

> Oczywiście kółka luzem. I bagaże też się zmieszczą.

> Jechaliśmy tak w bieszczady.

Witam ! Jadą 2 osoby czyli ja i żona . rowery to górale. dałeś mi do myślenie ponieważ nie brałem pod uwagę rowerów w bagażniku .Spróbuję złożyć kanapę i zrobić test na pojemność przynajmniej bym oszczędził talarów na bagażniku dachowym i rynnach grinser006.gif

Napisano

> Witam ! Jadą 2 osoby czyli ja i żona . rowery to górale. dałeś mi do myślenie ponieważ nie brałem

> pod uwagę rowerów w bagażniku .Spróbuję złożyć kanapę i zrobić test na pojemność przynajmniej

> bym oszczędził talarów na bagażniku dachowym i rynnach

rowery się zmieszczą, ale z bagażami to już ciężko będzie

Napisano

No ja też jechałem w 2 osoby. W sumie tam i spowrotem wyszło ok. 900km. Tak jak pisałem wczesniej górale wchodzą bez problemu. Oczywiście ramy owinięte czymś, żeby się nie porysowały. Ja miałem takie worki z pęcherzykami powietrza. Od biedy można ciuchami albo jakimiś szmatami. Chyba było to na przemian od dołu: rama, koła, rama, koła. A bagaże jakoś po bokach, albo na sam dół można jak utworzą w miare sensowną powierzchnie do położenia ram.

Napisano

> rowery się zmieszczą, ale z bagażami to już ciężko będzie

wchodza z bagazami 2 osob.

post-10101-1435250843667_thumb.jpg

• 2 miesiące później...
Napisano

wchodzi wchodzi wszystko. Byłem w Górach z rowerami,do tego kupe bagażu.- 2 torby, 2 plecaki, karnister z 5l, 6 - par butów, zgrzewka wody, 2 rowery, 2 zapasowe opony do roweru, worek narzędzi.

dsc03429.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.