Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi SC - pytanie techniczne :)

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Mam takie pytanie... z problemem borykam się już ze dwa lata. Nie miałem jakoś czasu się tym zajmować ani przejmować, ale zbliża mi się lakierowanie całego padła i chciałbym naprawić pewną rzecz... kiedyś latem stanąłem na przystanku przy ruchliwej trasie bo chciałem wyjąć antenę CB i nie zamknąłem dobrze drzwi - i TIR jadący po moim pasie w kierunku w którym ja zmierzałem, podmuchem otworzył i omal nie wyłamał mi drzwi domniemam że zawiasy uległy skrzywieniu i drzwi:

- od strony klamki/zamka mają 2x większą szparę niż seria,

- przy błotniku jest tak mało miejsca, że na pionowym odcinku ok 15 cm ociera mi deko rant drzwi o nadkole i zdarło lakier...

Nie wiem czy wymieniać zawiasy, czy co robić żeby drzwi wróciły na miejsce. Zamykają się i nie cieknie nic, ale to jednak lipa.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witajcie.

> Mam takie pytanie... z problemem borykam się już ze dwa lata. Nie miałem jakoś czasu się tym

> zajmować ani przejmować, ale zbliża mi się lakierowanie całego padła i chciałbym naprawić

> pewną rzecz... kiedyś latem stanąłem na przystanku przy ruchliwej trasie bo chciałem wyjąć

> antenę CB i nie zamknąłem dobrze drzwi - i TIR jadący po moim pasie w kierunku w którym ja

> zmierzałem, podmuchem otworzył i omal nie wyłamał mi drzwi domniemam że zawiasy uległy

> skrzywieniu i drzwi:

> - od strony klamki/zamka mają 2x większą szparę niż seria,

> - przy błotniku jest tak mało miejsca, że na pionowym odcinku ok 15 cm ociera mi deko rant drzwi o

> nadkole i zdarło lakier...

> Nie wiem czy wymieniać zawiasy, czy co robić żeby drzwi wróciły na miejsce. Zamykają się i nie

> cieknie nic, ale to jednak lipa.

> Pozdrawiam.

może na początek ogranicznik nie zawiasy, a jak to nie pomoże to zawiasy, no chyba że to nie skrzywily się zawiasy tylko drzwi na mocowaniach

Napisano
  • Autor

> może na początek ogranicznik nie zawiasy, a jak to nie pomoże to zawiasy, no chyba że to nie

> skrzywily się zawiasy tylko drzwi na mocowaniach

Ogranicznik? Sądzę, że on nie ma wpływu na mój problem zeby.GIF ale może się mylę..

Napisano

Zanim cokolwiek zaczniesz wymieniać, spróbuj wyregulować drzwi na zawiasach.Jak się nie da, to będzie się myśleć co dalej.

Napisano
  • Autor

> Zanim cokolwiek zaczniesz wymieniać, spróbuj wyregulować drzwi na zawiasach.Jak się nie da, to

> będzie się myśleć co dalej.

Kolego a jest na zawiasach opcja żeby trochę wyregulować? Jest jakaś możliwość ruchu na śrubach?

Napisano
  • Autor

> Jest

zeby.GIF to jeszcze jedno pytanie: da się regulować bez zdejmowania błotnika itp? Bo nigdy się nie przyglądałem zawiasom od środka zeby.GIF

Napisano

Da-miałem okazję po partaczach poprawiać ok.gif

Rozbierasz boczek i osłonę wodną(jak masz) grinser006.gif i zarąbisty dostęp jest jak ktoś ma spore łapy biglaugh.gif

Napisano

> Da-miałem okazję po partaczach poprawiać

> Rozbierasz boczek i osłonę wodną(jak masz) i zarąbisty dostęp jest jak ktoś ma spore łapy

to ja mam podobne pytanko:

Jak dojść do regulacji drzwi tylko w cc bo u mnie też coś się przesunęły te drzwi.

Napisano
  • Autor

> Da-miałem okazję po partaczach poprawiać

> Rozbierasz boczek i osłonę wodną(jak masz) i zarąbisty dostęp jest jak ktoś ma spore łapy

zeby.GIF Jasper widze obeznany ale jeszcze jedno pytanie:D o jakiej osłonie wodnej i boczku mowa?:D Może ja wiem tylko inaczej to sobie wyobrażam i nie znam nazw ? oslabiony.gifspineyes.gif

Wybacz, że tak marudzę frown.gif

Napisano

Boczku dzrzwiowym wyciętym z paździerza obszytym materiałem mocowanym na w zasadzie jednorazowych kołkach plastykowych(czerwonych).To co masz obite materiałem na dzwiach rotfl.gifgrinser006.gifOsłona wodna powinna być pod boczkiem-biała,aby woda Ci się nie dostawała grinser006.gif

Z nią-albo tnij wzdłuż i potem zalep dobrą taśmą...albo zamawiaj w Aso nową za ok. 50zł. rotfl.gif

Napisano

Boczek to znaczy tapicerkę z drzwi?

Napisano
  • Autor

> Boczku dzrzwiowym wyciętym z paździerza obszytym materiałem mocowanym na w zasadzie jednorazowych

> kołkach plastykowych(czerwonych).To co masz obite materiałem na dzwiach Osłona wodna powinna

> być pod boczkiem-biała,aby woda Ci się nie dostawała

> Z nią-albo tnij wzdłuż i potem zalep dobrą taśmą...albo zamawiaj w Aso nową za ok. 50zł.

Aaaa:D tej osłony już nie mam od x-lat zeby.GIF mechanior co zakładał mi centralny zamek wyciął całkiem tę osłonę i jej nie ma (menda jedna) zeby.GIF Więc regulacji mówisz szukać centralnie w drzwiach:D Ja myślałem, że w tej szparze między słupkiem a drzwiami, która się robi po otwarciu drzwi zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Latarom zaświecisz to znajdziesz zawiasy

Dzięki zeby.GIFbrawo.gif20.GIFsmile.gif Znajdę na pewno zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.