Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Śruby antykradzieżowe a nakrętki.

Featured Replies

Napisano

Felg chronią śruby antykradzieżowe. A czy są również nakrętki chroniące w podobny sposób przed odkręceniem?

Napisano

> Felg chronią śruby antykradzieżowe. A czy są również nakrętki chroniące w podobny sposób przed

> odkręceniem?

Są - jestem posiadaczem takowych zlosnik.gif

Producent: OZ

283838294-IMG_2367.jpg

post-26729-14352508401379_thumb.jpg

Napisano

> Są - jestem posiadaczem takowych

> Producent: OZ

TO ja się podepnę do tematu.... też noszę się z zamiarem kupna śrub zabezpieczających felgi, bo u mnie na osiedlu coś ostatnio kroją równo fele zeby.GIF Jakie kupić, coby się sprawdzały? Bo są takie na które można nabić jakiś inny klucz i bez problemu odkręcić.

Napisano

pływaki czy zwykłe?

Napisano

> pływaki czy zwykłe?

zwykłe.

I odpowiadajac na post powyzej; równiez do pokonania poprzez nabicie innej nasadki 270751858-jezyk.gifalien.gif

Napisano

powiem Ci tak co byś nie kupił to i tak się nie zabezpieczysz w 100%. Jak im się nie uda ukraść to wyrządzą inne większe szkody. Znajomy miał po 2 różne śruby zabezpieczające na kołach. Chcieli mu ukraść felunek, ale że im się nie udało to podczas prób porysowali całe nadkola. Mało tego, później on sam miał problemy by te koła odkręcić

Napisano
  • Autor

Jakaś sugestia gdzie kupić?

Napisano

Nakretki z mcgard ok.gif Ogolnie trudno je odkrecic nawet zaba... o ile sie dostaniesz bo moze byc tak ze sruba bedzie schowana we feli.

Jestem ciekaw co w przypadku takiego klucza CLICK

p.s. jeszcze nie dawno jego cena byla w okolicach 30 pln

Napisano

> Nakretki z mcgard Ogolnie trudno je odkrecic nawet zaba... o ile sie dostaniesz bo moze byc tak

> ze sruba becie schowana we feli.

> Jestem ciekaw co w przypadku takiego klucza CLICK

> p.s. jeszcze nie dawno jego cena byla w okolicach 30 pln

No u mnie śruby są kilka cm schowane w otworach felgi. Czyli istnieje małe prawdopodobieństwo, że będzie się komuś chciało bawić zeby.GIF ?

Napisano

> No u mnie śruby są kilka cm schowane w otworach felgi. Czyli istnieje małe prawdopodobieństwo, że

> będzie się komuś chciało bawić ?

Wg mnie mniejsze prawdopodobienstwo zajumania niz jak lebki wystaja.

Napisano

Jak dla mnie to szkoda kasy.

Odkręcenie zabezpieczeń na śrubach nie zajmuje dłużej niż 10s z odpowiednim sprzętem w ręku i nie jest to nie wiadomo co.

Znajomy wulkanizator pokazywał mi kiedyś dla przykładu.

Ja staram się po prostu nie stawać w newralgicznych miejscach....

Napisano

masz racje, ale tylko czesciowo... jak juz nakrecisz nasadke z lewym gwintem na taka srube, to pozniej trzeba sie z nia troche pobawic, zeby ja wyjac z tej nasadki.

nie wierze w 10 sekund i IMO jest to dobre zabezpieczenie na przypadkowych zlodziei.

Napisano

> nie wierze w 10 sekund i IMO jest to dobre zabezpieczenie na przypadkowych zlodziei.

jak masz na tym zdjęciu powyżej nakrętkę zabezpieczającą, to nakręcasz na nią taką tuleję z lewym gwintem i do tej tulei odpowiednim kluczem z dużym ramieniem... Nie ma siły by nie zeszła. A wprawnej osobie długo to nie zajmuje ok.gif

Faktem jest, że po takiej operacji taka nakrętka nadaje się już chyba tylko do wyrzucenia.

Napisano

nie chyba, tylko na 100%.

zeby wykrecic cza na szlifierce zjechac gwint na plasko i chwycic w imadlo - to w srubie zabezpieczajacej, a jesli jest to nakretka, to nie wiem, jak ja wyciagnac z nasadki...

Napisano

nie bardzo łapie.. ale to o czym ja piszę jest na forum passata tez krótko opisane:

Quote:

Napisał zyggy Zobacz post

Dobrzy oponiarze mają takie specjalne klucze do odkręcania śrub zabezpieczających. Wygląda to jak nasadka o lekkim stożku i lewoskętnej ostrej spirali. Skuteczne, ale śruby na złom.

pzdr

zyggy

zgadza się, moje odkręcali właśnie w ten sposób. To jest coś w rodzaju narzynki którą nakłada się na zewnątrz i w miarę odkręcania "wgryza" się w zewnętrzną (okrągłą) część śruby, 5 zł kosztowało mnie takie odkręcenie

Napisano

> nie bardzo łapie..

o wykreceniu starej sruby/nakretki z nasadki

Napisano

> Jakaś sugestia gdzie kupić?

Ja akurat kupowałem w prince, ale drogo tam jest...

Na allegro szukał? cfaniaczek.gif

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja akurat kupowałem w prince, ale drogo tam jest...

> Na allegro szukał?

Już znalazł zlosnik.gif

Dziękuje 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.