Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Indentyfikacja części na zdjęciu

Featured Replies

Napisano

Witam. Od długiego czasu mam spory problem z odpaleniem mojego Uno po deszczowej nocy, kiedy jest dużo wilgoci w powietrzu. Ostatnio zauważyłem, że szybkim antidotum jest posuszenie okolicy cewki i tej części od gazu, której niestety nie umiem zidentyfikować. Jest ona przedstawiona na zdjęciu. Proszę o pomoc w identyfikacji i o informacje do czego służy ten element i czy wilgoć może mieć wpływ w tym urządzeniu na uruchomienie silnika.

post-146158-14352508416064_thumb.jpg

Napisano

> Witam. Od długiego czasu mam spory problem z odpaleniem mojego Uno po deszczowej nocy, kiedy jest

> dużo wilgoci w powietrzu. Ostatnio zauważyłem, że szybkim antidotum jest posuszenie okolicy

> cewki i tej części od gazu, której niestety nie umiem zidentyfikować. Jest ona przedstawiona

> na zdjęciu. Proszę o pomoc w identyfikacji i o informacje do czego służy ten element i czy

> wilgoć może mieć wpływ w tym urządzeniu na uruchomienie silnika.

wg mnie jest to elektrozawór który otwiera bądź zamyka dopływ gazu

Napisano
  • Autor

A wracając do tematu odpalania silnika.

Posuszyłem tylko cewkę i ten elektrozawór właśnie, max suszyłem minutę. I po tym odpalił od razu. Co może być tego przyczyną? Trzeba wymienić cewkę? A może właśnie ten elektrozawór powoduje probelm? Miał ktos podobny przypadek?

Napisano

To jest elektrozawór od benzyny. Spróbuj odpalić na gazie czy też będzie ciężko. Wtedy będziesz wiedział czy to wina elektrozaworu.

Napisano

> Witam. Od długiego czasu mam spory problem z odpaleniem mojego Uno po deszczowej nocy, kiedy jest

> dużo wilgoci w powietrzu. Ostatnio zauważyłem, że szybkim antidotum jest posuszenie okolicy

> cewki i tej części od gazu, której niestety nie umiem zidentyfikować. Jest ona przedstawiona

> na zdjęciu. Proszę o pomoc w identyfikacji i o informacje do czego służy ten element i czy

> wilgoć może mieć wpływ w tym urządzeniu na uruchomienie silnika.

na samo uruchomienie - nie - jeśli gaźnik wcześniej został napełniony benzyną.

raczej stawiałbym na to cewkę układu zapłonowego - jeśli ma gdzieś jakieś przebicie to może takie numery robić.

pozdr

edit:

zapraszam do przywitania się w podwieszony wątku.

prosiłbym też o uzupełnienie profilu na tyle na ile jest to możliwe

pozdr

Napisano

pewnie cewka będzie miała przebicie. Proponuję odpalić samochód w nocy i przyjrzeć się czy nie iskrzy na boki hmm.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie cewka będzie miała przebicie. Proponuję odpalić samochód w nocy i przyjrzeć się czy nie

> iskrzy na boki

Dzięki za odpowiedzi. Zrobiłem porządek z kablami, kostkami itp. Jak dalej problem wymienię cewkę.

p.s. gdzie wątek do przywitania się? Nie mogę znaleźć

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi. Zrobiłem porządek z kablami, kostkami itp. Jak dalej problem wymienię cewkę.

> p.s. gdzie wątek do przywitania się? Nie mogę znaleźć

na samej górze spisu wątków.

albo to kliknij

pozdr

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi. Zrobiłem porządek z kablami, kostkami itp. Jak dalej problem wymienię cewkę.

> p.s. gdzie wątek do przywitania się? Nie mogę znaleźć

LINK

Przedstaw się i napis coś osobie krótko grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.