Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda - akcesoria - dostępność

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś sie może orientuje, jak czasowo wygląda dostępność akcesoriów w salonach tej marki? Czy w przypadku jakichś, niekoniecznie najpopularniejszych, rzeczy w asortymencie - typu felgi, listwy ochronne na drzwi, itp., itd. czas oczekiwania po złożeniu zamówienia mierzy się w tygodniach czy raczej w miesiącach?

Napisano

pewnie zalezy od salonu , np. w bydgoszczy z tego co sie` orientuje to wiekszossc od reki , nietypowe tj. starych modeli ok 3 do tygodnia .

Napisano
  • Autor

> pewnie zalezy od salonu , np. w bydgoszczy z tego co sie` orientuje to wiekszossc od reki ,

> nietypowe tj. starych modeli ok 3 do tygodnia .

Od ręki raczej nie podejrzewam hmm.gifniewiem.gif - choćby listwy ochronne drzwi, o które mi chodzi, zamawia się już w kolorze nadwozia, więc pewnie nikt takich rzeczy nie trzyma w magazynie ot tak sobie.

Gdyby to były tylko trzy tygodnie, to bardzo bym się ucieszył. zlosnik.gif W salonie udzielono mi jakiejś odpowiedzi - ale biorąc pod uwage to, na ile odsuwający się co chwilę w czasie termin dostarczenia zamówionego auta pokrywa się z początkowymi zapewnieniami, zlosnik.gif faktyczny czas realizacji takiego zmówienia może również wyglądać trochę inaczej.

Napisano

Jesli jest to czesc z biezacego katalogu Honda Access to czas dostawy <10 dni roboczych.

Napisano
  • Autor

> Jesli jest to czesc z biezacego katalogu Honda Access to czas dostawy

Czyli może powinienem udać się do innego salonu? hmm.gifzlosnik.gif Pytałem np. o felgi 08W18-SMR-600D - u dealera usłyszałem, że trzeba czekać co najmniej trzy miesiące. sick.gif

Napisano

> Czyli może powinienem udać się do innego salonu? Pytałem np. o felgi 08W18-SMR-600D - u dealera

> usłyszałem, że trzeba czekać co najmniej trzy miesiące.

To "troche" za dlugo smile.gif I ciezko wyjasnic dlaczego. Teoretycznie od czasu uruchomienia nowego europejskiego centralnego magazynu czesci Honda, czas dostawy powinien byc taki sam dla wszystkich salonow. W przypadku rodzinnego Civica 8 gen., zamowione listwy w kolorze nadwozia faktycznie byly na miejscu po 2 tygodniach.

Napisano

> Czyli może powinienem udać się do innego salonu? Pytałem np. o felgi 08W18-SMR-600D - u dealera

> usłyszałem, że trzeba czekać co najmniej trzy miesiące.

Idź do innego dealera... Ja na dosyć niespecyficzną część do przekładni w swoim civicu w salonie we Włocławku czekałem 2 dni robocze icon_eek.gif

Natomiast w salonie w Łodzi na osłonę amortyzatora - część eksploatacyjna jakby nie było czekałem ponad 3 tygodnie i się nie doczekałem bo w końcu gdy pojechałem się trochę poawanturować, powiedzieli mi że są jakieś problemy z płatnościami icon_rolleyes.gif

Napisano

W Bydgoszczy albo mają od ręki, albo - do starszych - dostaną przy najbliższej dostawie części, o ile pamiętam to we wtorki i w czwartki smile.gif Przynajmniej do mojej - rocznik '98. I wcale nie mają drogo, jeśli ktoś czegoś nie może znaleźć, np. dziwne pukanie itp - to za 50zł sprawdzą całe zawieszenie i układ kierowniczy, znacznie lepiej niż jakiekolwiek szarpaki. Polecam!

Napisano
  • Autor

> To "troche" za dlugo I ciezko wyjasnic dlaczego. Teoretycznie od czasu uruchomienia nowego

> europejskiego centralnego magazynu czesci Honda, czas dostawy powinien byc taki sam dla

> wszystkich salonow. W przypadku rodzinnego Civica 8 gen., zamowione listwy w kolorze nadwozia

> faktycznie byly na miejscu po 2 tygodniach.

No właśnie o Civica 5D chodzi ok.gif

Auto jest zamówione, ale termin realizacji przesuwano już trzykrotnie i z początkowo zapowiadanych trzech miesięcy oczekiwania zrobiło się już pięć, a być może nie jest to jeszcze ostatnie słowo. zlosnik.gif Wysłałem dealerowi listę rzeczy, które chciałbym dokupić z listy akcesoriów i które - najchętniej - odebrałbym razem z autem:

• 08W18-SMR-600D

• 08F59-SMG-600

• 08F21-SMG-600B

• 08F10-SMG-6B0A

• 08P05-SMG-6J1

• 08F04-SMG-6H1

• 08F05-SMG-600

• 08P15-SMG-610A

• 08P18-SMG-613
Dostałem odpowiedź, że nie wiadomo, czy się da, bo w przypadku felg trzeba czekać kwartał, w przypadku innych rzeczy - zupełnie nie wiadomo ile, a z całej tej listy tylko dywaniki będą szybko. mlot.gif
Napisano

Rozumiem, ze te akcesoria chcesz jako gratis ze wzgledu na opoznienie w realizacji zamowienia?

Napisano
  • Autor

> Rozumiem, ze te akcesoria chcesz jako gratis

W tym salonie po usłyszeniu w dowolnym kontekście słowa "gratis" jest się odprowadzanym do wyjścia. biglaugh.gif To są rzeczy, które chciałem normalnie kupić ok.gif - z tym, że niekoniecznie chciałbym czekać na nie przez kolejne pół roku.

> ze wzgledu na opoznienie w realizacji zamowienia?

Możliwość opóźnienia realizacji zamówienia została zastrzeżona przez dealera w umowie.

Napisano

To pieknie, widac dbalosc o klienta smile.gif

W tej sytuacji akcesoria zamowilbym w innym salonie (przy tej ilosci mozna wynegocjowac rabat kwotowy lub montaz free).

Napisano

> Czy ktoś sie może orientuje, jak czasowo wygląda dostępność akcesoriów w salonach tej marki? Czy w

> przypadku jakichś, niekoniecznie najpopularniejszych, rzeczy w asortymencie - typu felgi,

> listwy ochronne na drzwi, itp., itd. czas oczekiwania po złożeniu zamówienia mierzy się w

> tygodniach czy raczej w miesiącach?

w moim civicu 8 gen. 3 drzwiowym to wyglądało tak, że dywaniki dostałem przy odbiorze auta. Natomiast polakierowane listwy na drzwi zamówiłem w dniu odbioru auta i po 4 dniach miałem je zamontowane. Podobnie to wyglądało ze spojlerem na przedni i tylni zderzak. Jakby mi w salonie powiedzieli, że mam czekać na jakąś część kwartał to bym ich wyśmiał hehe.gif. To nie ferrari czy inne lamborghini zlosnik.gif. Jedyne co mnie trochę zdenerwowało to fakt, że moje auto ściągali z parkingu HAP, dwa tygodnie.

Napisano

ja zamawialem w serwisie listwe na blotnik do civica 94 rocznik w autoryzowanym compol satori

bylo w tydzień i kosztowalo mniej niż u wiesniakow na poznanskiej gieldzie>

za darmo mi zalozyli i zrobili przeglad wiosenny gratis

94 rocznik a nie bylo problemu

Czy ktoś sie może orientuje, jak czasowo wygląda dostępność akcesoriów w salonach tej marki? Czy w

> przypadku jakichś, niekoniecznie najpopularniejszych, rzeczy w asortymencie - typu felgi,

> listwy ochronne na drzwi, itp., itd. czas oczekiwania po złożeniu zamówienia mierzy się w

Napisano

> Czy ktoś sie może orientuje, jak czasowo wygląda dostępność akcesoriów w salonach tej marki? Czy w

W większości przypadków akcesoria są z dnia na dzień.

Jeśli brak czegoś w magazynie centralnym - czas oczekiwania może wydłużyć się do 2-3 tygodni.

Nawet jeśli chodzi o jakieś graty do starszych modeli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.