Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zerwana linka maski - jak otworzyc bez linki?:)

Featured Replies

Napisano

P2FL - pękła mi linka maski nawet nie wiem kiedy.... no i problem.... jak ja otworzyc?

pewnie od dolu ale nie mam kanału - otwierał ktoś już awaryjnie maskę?

Napisano

> P2FL - pękła mi linka maski nawet nie wiem kiedy.... no i problem.... jak ja otworzyc?

> pewnie od dolu ale nie mam kanału - otwierał ktoś już awaryjnie maskę?

Jak nie ma kanału to lewarek i sie dostaniesz , musisz wymacac smile.gif gdzie jest zawias smile.gif

Napisano

hohoh tttm , mi to sie zdarzylo w dniu sprzedazy mk2 grinser006.gif

mechanior lamanym kluczem odkrecil zaczep od machy , bylo meczarni bo maly przeswit jest ok.gif

mozesz probowac od dolu ,ale czy siegniesz ?

Napisano

> P2FL - pękła mi linka maski nawet nie wiem kiedy.... no i problem.... jak ja otworzyc?

W sobote mialem to samo, ale sie okazalo ze linka sie nie urwala a tylko spadla z zaczepow..

Ja odgialem zderzak troche pod maska, w koncu jest plastikowy. Nastepnie klucz nasadowy taki dlugi ktory kupilismy do wykrecania swiec.. klucz 13 i wystarczylo odkrecic 2 sruby trzymajace zamek zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak nie ma kanału to lewarek i sie dostaniesz , musisz wymacac gdzie jest zawias

dzieki za wszystkie odpowiedzi - sprobuje odkrecic łajze a jak sie nie da to pomacam reka choc ciemno widze odbezpieczenie zamkla po omacku...

echhh taka pierdoła a taka irytujaca

Napisano

> pomacam reka choc

ja w mk1 wsunąłem rękę nad chłodnicę i otworzyłem ale robiłem to z kanału a nie z gleby

Napisano
  • Autor

walczylem 2h i sie poddalem.... jestem uwalony w syfie od stop do czubka glowy...

linka zerwana jest napewno - wyciągnałem od strony dzwigienki linke i na oko patrzac na dlugosc to zerwala sie tuz przy masce.

probowalme przeciac pancerz ale okazalo sie ze po precieciu i rozciagnieciu go - nie ma linki w srodku czyli to co wyciagnalem to wlasnie byla zawaetosc tego miejsca.

Widac tam tylko jedną srube ale na oko do chlodnicy. nie moge zlokalizowac srub trzymajacych zamek.... moze ktos mi zrobic fotke i namazac ktora to jest i gdzie sie znajduje? Chlodnica klimy nieco komplikuje temat bo jest ciasniej, a jako ze diesel to od strony silnika jest nackane jak cholera....

reka dosiegam do zamka ale nie moge znalezc niczego co daloby sie odblokowac:/

probowalem srubokretem tez od przodu rozpiac blokade ale bez szans.

ogolnie moze bym lał na temat i czekal nawolny termin mechanika zeby on sie z tym silowal - ale to dopiero 22 czerwca a ja nie wiem czy mam plyn chlodniczy (delikatni epowoli mi ucieka i raz na 2 tygodnie czy raz na miesiac musze dolac) no i nie mam plynu do spryskiwaczy co przy pladze much komarow i innego latajacego syfu powoduje natychnmiastowe uwalenie szyby.

Napisano

> walczylem 2h i sie poddalem.... jestem uwalony w syfie od stop do czubka glowy...

> linka zerwana jest napewno - wyciągnałem od strony dzwigienki linke i na oko patrzac na dlugosc to

> zerwala sie tuz przy masce.

> probowalme przeciac pancerz ale okazalo sie ze po precieciu i rozciagnieciu go - nie ma linki w

> srodku czyli to co wyciagnalem to wlasnie byla zawaetosc tego miejsca.

> Widac tam tylko jedną srube ale na oko do chlodnicy. nie moge zlokalizowac srub trzymajacych

> zamek.... moze ktos mi zrobic fotke i namazac ktora to jest i gdzie sie znajduje? Chlodnica

> klimy nieco komplikuje temat bo jest ciasniej, a jako ze diesel to od strony silnika jest

> nackane jak cholera....

> reka dosiegam do zamka ale nie moge znalezc niczego co daloby sie odblokowac:/

> probowalem srubokretem tez od przodu rozpiac blokade ale bez szans.

> ogolnie moze bym lał na temat i czekal nawolny termin mechanika zeby on sie z tym silowal - ale to

> dopiero 22 czerwca a ja nie wiem czy mam plyn chlodniczy (delikatni epowoli mi ucieka i raz na

> 2 tygodnie czy raz na miesiac musze dolac) no i nie mam plynu do spryskiwaczy co przy pladze

> much komarow i innego latajacego syfu powoduje natychnmiastowe uwalenie szyby.

Wystarczy odgiac troche zderzak na srodku maski to wtedy jak zajrzysz zobaczysz 2 sruby po jednej z kazdej strony zamka. Musisz wlasnie te 2 odkrecic i wtedy juz bedzie z gorki.

Druga opcja to w dziure z ktorej wyciagnales linke wlozyc metalowy drut z zagieta koncowka i probowac zlapac za cos w srodku i pociagnac.. jest szansa ze za ktoryms razem trafisz na odpowiednia dzwignie wink.gif

Napisano
  • Autor

znalazlem sruby

probowalem do nich podejsc ale nijak nie jestem w stanie wsadzic nasadki tak wysoko z kardanem.

witki mi opadaja.

drut odpada bo jak wyhmacalem go to on jest calkiem szczelnie zabydowany i nijak nie namacalem haczyka.... petla z maski wchodzi w zamek i kaplica

Napisano

da się zrobić wchodząc pod samochód bez kanału

Napisano
  • Autor

> da się zrobić wchodząc pod samochód bez kanału

no to faknie ze sie da - ale jak.

siegam do zamka ale nie moge znalezc niczego co pozwoliloby mi zwolnic zaczep.

za pancerz nie moge pociagnac zeby zwolnic zaczep bo urwala sie rtuz przy zamku

Napisano

Miałem ten sam problem. Kolega mechanik miał taki giętką sprężynę i nasadkę 13tkę chyba.Ja odgiąłem trochę zderzak a on wykręcił nakrętki zamka i wyciągnąłem cały.Cała operacja trwała około 5 min.Patrzyłem w castoramie i taką sprężynę można kupić za około 20 zł.I bez męki. Linka kosztuje około 50zł i trzeba kupić z pancerzem. Ale można kupić w sklepie rowerowym linkę i koniec zacisnąć w zacisku z kostki do oświetlenia. Taniej i łatwiej bo wymontować pancerz to trochę roboty jest. Powodzenia

Napisano

Polecam Manual kolegi CityMatic

Napisano

potrzebny będzie wygięty pręt , ja użyłem 8mm i wygięcie długie około 8cm z drugiej strony ja użyłem rurki miedzianej bo pręt był za krótki

283870127-Zdj%EAcie021.jpg

Napisano

Patent sprawdzony i działa na FL-ach sam to przerabiałem , no i przyda się mała latareczka by dobrze trafić pod sprężynkę zamka , potem tylko popchać dobrze w lewą stronę i maska otwarta .

Napisano
  • Autor

> Patent sprawdzony i działa na FL-ach sam to przerabiałem , no i przyda się mała latareczka by

> dobrze trafić pod sprężynkę zamka , potem tylko popchać dobrze w lewą stronę i maska otwarta .

udalo sie.....

zaraz wam klepne doktorat z otwierania maski punto:)

otoz jest prostszy i szybszy sposob i uwzgledniajac podniesienie samochodu zajmuje 60 sekund.....

otoz trzeba zaczac od tego ze to nie linka pracuje a pancerz:)

trzeba zlapac pancerz przy zamku i zwyczajnie pchnąć go w zamek - uslyszymy pstryk:D

u mnie problemem jest to ze mam 1.3 wiec ciasno - dodatkowo mam klime wiec chlodnica jeszcze troche zabiera miejsca:)

zeby zrobic to najwygodniej bez celowania i kombinowania z drutami (probowalem od przodu i od dolu - bez sukcesu). Ciagniecie za pancerz tez nic nie daje....trzeba go pchac!:)

idealnie jak to wykonac:

podnosimy samochod z lewej strony (wszystkie kierunki z punktu widzenia kierowcy). potem podkladamy kobylke coby nam kuku samochod nie zrobil. najlepiej spisuje sie podnosnik podnoszacy na ok 40 cm (na allegro lataja takie po bodaj 150). ukladamy sie pod katem 45 stopni - nogi z prawej glowa z lewej przy wahaczu. Lewą ręką znajdujemy linke i po niej idąc trafiamu na zamek. sciskamy pancerz i pchamy w dziurke. tadaaaa!

bez drutow i kombinowania:P

bardzo bardzo dziekuje za pomoc! zdjecia pomogly mi przyjrzec sie zamkowi i rozkminic jego dzialanie:)

teraz trzeba zalozyc proteze do czasu dotarcia linki i zabezpieczyc uszkodzony lakier na masce i pasie przednim:P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.