Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokujące sie szyby

Featured Replies

Napisano

Mam problem. Blokuje mi sie mechanizm elektrycznych szyb podczas opuszczania jak i podnoszenia. A jak sie zaplokuje to kilku sekundach znowu działa a potem znowu sie blokuje confused.gif

Napisano

> Mam problem. Blokuje mi sie mechanizm elektrycznych szyb podczas opuszczania jak i podnoszenia. A

> jak sie zaplokuje to kilku sekundach znowu działa a potem znowu sie blokuje

Masz prawdopodobnie popękane kable w przelotkach pomiedzy drzwiami a słupkiem. Proste naprawa eliminuje problem. waytogo.gif

Napisano

> Mam problem. Blokuje mi sie mechanizm elektrycznych szyb podczas opuszczania jak i podnoszenia. A

Teraz miałem podobny problem, przeczyszczenie i dokładne nasmarowanie pomogło smile.gif Swoją drogą kabli też nie możesz wykluczyć.

Napisano
  • Autor

jak by to były kable to by mi prawa strona sie zacinała. a ja mam tylko problem z stroną kierowcy

Napisano

> jak by to były kable to by mi prawa strona sie zacinała. a ja mam tylko problem z stroną kierowcy

Nie prawda.

w drzwiach masz kable i do prawej szyby i do lewej (te wychodzące z klawiszy). jak będziesz miał popękany kabel do lewej to tylko lewa będzie się zacinała.

Napisano

> w drzwiach masz kable i do prawej szyby i do lewej (te wychodzące z klawiszy). jak będziesz miał

> popękany kabel do lewej to tylko lewa będzie się zacinała.

a dodatkowo w znakomitej większości aut drzwi kierowcy są najczęściej używanymi - w moim bolidzie właśnie w nich mam największy luz na zawiasach spineyes.gif

Napisano

jak coś to wymienię się, dam Ci ręczne jak nie pasuje 270751858-jezyk.gif20.GIF

Napisano

> jak coś to wymienię się, dam Ci ręczne jak nie pasuje

A podejdzie Twój manualny mechanizm pod mk1 3D?

szukam już od miesiąca, jak na razie bez skutku sciana.gif

Napisano

U mnie też się blokuje. Kable ok, mechanizm przesmarowany. U mnie to wina braku jakiejś tam prowadnicy pod szybką i się mechanizm wychyla i blokuje. Jak się porusza i się przestawi to puszcza. no i cała sprawa. Sprawdź też to. Pod szybą powinna być blaszka, albo plastik na calej długości. U mnie brak i stąd awarie smile.gif

Napisano

> U mnie też się blokuje. Kable ok, mechanizm przesmarowany. U mnie to wina braku jakiejś tam

> prowadnicy pod szybką i się mechanizm wychyla i blokuje. Jak się porusza i się przestawi to

> puszcza. no i cała sprawa. Sprawdź też to. Pod szybą powinna być blaszka, albo plastik na

> calej długości. U mnie brak i stąd awarie

Już zapomniałem o tym problemie, ale masz racje występuje na dolnym mocowaniu szyby.

W szybie jest otwór, jedyne miejsce na którym zamocowany jest mechanizm poprzez taki plastyk z trzpieniem i nazwijmy to podpórką. Jeżeli ma za dużo luzu a może tak się stać trzeba to mocowanie "usztywnić" oink.gif .

ja poradziłem sobie w ten sposób że starałem się maksymalnie ręka od środka podnieść szybę, a na tą podpórkę naciągnąłem jakąś grubą gumową podkładkę uszczelkę? niewiem.gif pomagając sobie śrubokrętem aby jak najwięcej jej było pod szybą. To usztywniło mocowanie szyby z tym plastykiem i już 4-5 lat mam spokój . na tyle spokój że o tym zapomniałem. old.gif

Napisano
  • Autor

sprawdzałem kable i mam oki. ale jak podnosiłem szybe i to usłyszałem taki odgłos jak z przekaźnika confused.gif tylko od silniczka i stopneło szybe. i na nowo... od początku. wrrr.gif

Napisano

> sprawdzałem kable i mam oki. ale jak podnosiłem szybe i to usłyszałem taki odgłos jak z przekaźnika

> tylko od silniczka i stopneło szybe. i na nowo... od początku.

Napisaliśmy Ci z Markiem. Sprawdź to. Wydaje mi się, że to częsty problem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.