Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] immo od którego roku ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam takie pytanie, od którego roku w Astrze F był montowany immobilizer ? Mam ECU od Astry z 1994 roku i zastanawiam się czy będzie działał bez problemu czy może nic z tego nie wyjdzie z racji immo...

Napisano

> Witam

> Mam takie pytanie, od którego roku w Astrze F był montowany immobilizer ? Mam ECU od Astry z 1994

> roku i zastanawiam się czy będzie działał bez problemu czy może nic z tego nie wyjdzie z racji

> immo...

Teściu w X16XEL z 96 roku ma "nowy" kluczyk, ale zamiast pestki ma w nim latarkę więc immo chyba jeszcze nie ma niewiem.gif

Napisano

> Teściu w X16XEL z 96 roku ma "nowy" kluczyk, ale zamiast pestki ma w nim latarkę więc immo chyba

> jeszcze nie ma

oj chyba wcześniej były wkładane

Napisano

> oj chyba wcześniej były wkładane

No właśnie też mi się wydaje, może inaczej to było rozwiązane.

Napisano
  • Autor

> No właśnie też mi się wydaje, może inaczej to było rozwiązane.

Ja w swoim X16SZR z 1996 mam immo 270751858-jezyk.gif Ale właśnie pytanie co się stanie jak podłącze ECU z 1994 roku 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam

> Mam takie pytanie, od którego roku w Astrze F był montowany immobilizer ?

dużo razy już tu było pisane, że immo były montowane od 1995 roku.

Napisano
  • Autor

> dużo razy już tu było pisane, że immo były montowane od 1995 roku.

Dzięki smile.gif Ale tak się zastanawiam dalej... To jest tak że w tym momencie cały czas mam rozłączony układ (pompa paliwa, rozrusznik etc) a jak wsadzę kluczyk to układ się załącza ?

Jeśli tak to nic mi to nie da że sterownik jest bez immo bo pompa/rozrusznik i tak nie ruszy xD Chyba że pętla przy stacyjce pełni rolę tylko i wyłącznie czytnika a to komp rozłącza i podłącza rozrusznik/pompe czy co tam jeszcze...

Napisano

> Witam

> Mam takie pytanie, od którego roku w Astrze F był montowany immobilizer ?

Po lifcie na pewno a prawdopodobnie już od 95 roku. Moja z 95 ma ale ona jest już MR96 wink.gif

Pozdrowienia

Napisano

> Witam

> Mam takie pytanie, od którego roku w Astrze F był montowany immobilizer ? Mam ECU od Astry z 1994

> roku i zastanawiam się czy będzie działał bez problemu czy może nic z tego nie wyjdzie z racji

> immo...

w/g dyrektywy UE auta od roku 95 mają mieć fabryczne immo, Opel miał od MY 95 (czyli września 94),

brat

Napisano

F-ka którą posiadałem była z 07.94 i immo nie miała ok.gif

Napisano

> Teściu w X16XEL z 96 roku ma "nowy" kluczyk, ale zamiast pestki ma w nim latarkę więc immo chyba

> jeszcze nie ma

ja też mam taki kluczyk i jest tam "pestka" zlosnik.gif

Moja gwiazka jest z 04.1995 i ma immo

Napisano
  • Autor

> ja też mam taki kluczyk i jest tam "pestka"

> Moja gwiazka jest z 04.1995 i ma immo

A wiecie jak to jest z immo ? Wystarczy podmienić ECU ? Bo nie wiem czy opłaca mi się wypruwać całą wiązkę i wkładać drugą pasującą do nowego ECU 270751858-jezyk.gif

Napisano

> w/g dyrektywy UE auta od roku 95 mają mieć fabryczne immo, Opel miał od MY 95 (czyli września 94),

> brat

O to to. Moja jest z listopada 94 i posiada immo.

Napisano

> Chyba że pętla przy stacyjce pełni rolę tylko i wyłącznie czytnika a to komp rozłącza i

> podłącza rozrusznik/pompe czy co tam jeszcze...

Rozrusznik to przesada, ale pompę, zapłon itp załącza ECU, a pętla jest tylko czytnikiem kodu i zasilaczem transpondera w kluczyku.

Napisano
  • Autor

> Rozrusznik to przesada, ale pompę, zapłon itp załącza ECU, a pętla jest tylko czytnikiem kodu i

> zasilaczem transpondera w kluczyku.

Dzięki smile.gif) Wszystko ruszyło smile.gif Przy okazji sprawdziłem ECU po numerze seryjnym i okazało się że jest z '93 więc na pewno Immo niema 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.