Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nieszczelna klimatyzacja

Featured Replies

Napisano

witam, tydzień temu napełniłem klimę wszystko było ok przez 2 pierwsze dni później ze względu na pogodę klima nie była używana, włączam ja wczoraj a tu psikus nic nie dmucha... jadę do majstra a on mi mówi ze musi być jakaś dziurka ale na tyle mała ze oni jej nie moa znaleźć... da się coś zrobić w takiej sytuacji? niewiem.gif

Napisano

Tak - zmienić majstra wink.gif

Jak cały gaz ucieka przez tydzień to to na pewno nie jest malutka dziurka. Nie ma cudów, gdzieś musi świecić (zakładam że nabijałeś z barwnikiem).

Przez mała dziurkę to u mnie zwiało niecałe 100g gazu przez miesiąc - wykryto i naprawiono.

Napisano
  • Autor

biegał z tą lampą i nic nie znalazł... może ktoś polecić jakiegoś szpeca od klimy z Podkarpacia..?

Napisano

Albo majster pupa albo czeka Cię rozbieranie deski bo ucieka przez parownik.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Albo majster pupa albo czeka Cię rozbieranie deski bo ucieka przez parownik.

> Pozdrawiam BAS

czy w stilo to te parowniki jakiś słabe ? ,bo u mnie jest podejrzenie ,że ucieka parownikiem bo pod maską wsio sprawdzone i nic , została deska do wyjecia

Napisano

> czy w stilo to te parowniki jakiś słabe ? ,bo u mnie jest podejrzenie ,że ucieka parownikiem bo pod

> maską wsio sprawdzone i nic , została deska do wyjecia

Nic mi o tym nie wiadomo, w każdym aucie może się zdarzyć, więc dlaczego nie w stilo?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nic mi o tym nie wiadomo, w każdym aucie może się zdarzyć, więc dlaczego nie w stilo?

> Pozdrawiam BAS

niby tak , ubytek mam mały bo klima chodzi 3 miesiące , macher mówi ,że nie ma innej możliwości tylko parownik do wymiany

Napisano

> biegał z tą lampą i nic nie znalazł... może ktoś polecić jakiegoś szpeca od klimy z Podkarpacia..?

Sprawdź kontrolnie w innym zakładzie. Miałem to samo w ciągu 5-10 min uciekło wszystko. Pierwsza była teoria, że ciśnienie rozerwało coś w układzie.

Ale nic nie świeciło pod maską

...............

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

za to świeciła jak lasvegas maszyna biglaugh.gif

Skontrolowałem szczelność w innym zakładzie.

W tym czasie poskręcali co mieli poskręcać, nabili 3 raz i już jest super.

Trochę nerwówki było, ale przynajmniej mam przepłukany układ 3 razy biglaugh.gif

Napisano

Hej...U mnie podobnie było-padł skraplacz-jakaś mikroszczelina i wydatek ponad 500 pln za samą część...

Napisano
  • Autor

trzeba rozkręcać cała deskę żeby sprawdzić czy ucieka do środka auta?

Napisano

> trzeba rozkręcać cała deskę żeby sprawdzić czy ucieka do środka auta?

Nie, jeśli masz kontrast to szukać w nawiewach i w okolicach nagrzewnicy, albo jak masz czujnik to analogicznie. Zabieg najlepiej przeprowadzić zaraz po nabiciu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

nie wiecie czy z poziomu fiatecuscan mozna sprawdzic cisnienie w ukladzie klimy ?

jesli tak, to z czym trzeba sie laczyc ?

pozdrawiam!

Napisano

> Nie, jeśli masz kontrast to szukać w nawiewach i w okolicach nagrzewnicy, albo jak masz czujnik to

> analogicznie. Zabieg najlepiej przeprowadzić zaraz po nabiciu.

Słyszałem od majstra że kontrastu z parownika często nie widac nigdzie z zewnątrz. Wtedy można zajrzeć do srodka jak się ma endoskop, albo pozostaje właśnie czujnik gazu.

Napisano

> nie wiecie czy z poziomu fiatecuscan mozna sprawdzic cisnienie w ukladzie klimy ?

Tak wprost to nie da się, ale jeśli jest za duże ciśnienie to pojawia się błąd: P0530 zbyt wysoka wartość a jeśli za niskie to z tego co pamiętam też P0530 za niska wartość.

> jesli tak, to z czym trzeba sie laczyc ?

Z silnikiem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Albo majster pupa albo czeka Cię rozbieranie deski bo ucieka przez parownik.

i to jest właśnie najbardziej za przeproszeniem przesrane miejsce wycieku, w punto jest upierdliwa robota a co dopiero w stilo frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.