Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

egr x18xe1

Featured Replies

Napisano

Mam, pytanko, jak podłączyć na krótko egr z akumulkatora żeby sprawdzić czy wogóle działa? Pod które piny mam się podpiąć "+" i "-". Pytam, bo oczywiście wywaliło błąd 1405. Mowa o silniku x18xe1.

P.S. Mam jeszcze jedno pytanie, czy po wyjęciu egr-a z samochodu grzybek powinien swobodnie chodzić czy nie? Mój stoi. Ale tak samo było przed zaślepieniem, grzybek stał a samocghód podczas jazdy szarpał, po zaślepieniu przestał szarpać i dopiero po długiej trasie wywaliło błąd, w czasie jazdy raz kontrolka się pojawiała, po chwili gasał aż w końcu zapaliła się na stałe.

Napisano

> Mam, pytanko, jak podłączyć na krótko egr z akumulkatora żeby sprawdzić czy wogóle działa? Pod

> które piny mam się podpiąć "+" i "-". Pytam, bo oczywiście wywaliło błąd 1405. Mowa o silniku

> x18xe1.

> P.S. Mam jeszcze jedno pytanie, czy po wyjęciu egr-a z samochodu grzybek powinien swobodnie chodzić

> czy nie? Mój stoi. Ale tak samo było przed zaślepieniem, grzybek stał a samocghód podczas

> jazdy szarpał, po zaślepieniu przestał szarpać i dopiero po długiej trasie wywaliło błąd, w

> czasie jazdy raz kontrolka się pojawiała, po chwili gasał aż w końcu zapaliła się na stałe.

przejzyj forum www.vectraklub.pl, tam widzialem art.o egr

Napisano

> Mam, pytanko, jak podłączyć na krótko egr z akumulkatora żeby sprawdzić czy wogóle działa? Pod

> które piny mam się podpiąć "+" i "-".

skrajne piny

tylko nie podłączaj na zbyt długo ;-)

> Pytam, bo oczywiście wywaliło błąd 1405. Mowa o silniku

> x18xe1.

> P.S. Mam jeszcze jedno pytanie, czy po wyjęciu egr-a z samochodu grzybek powinien swobodnie chodzić

> czy nie? Mój stoi.

ma stać, palcami go nie wyciągniesz ;-)

> Ale tak samo było przed zaślepieniem, grzybek stał a samocghód podczas

> jazdy szarpał, po zaślepieniu przestał szarpać i dopiero po długiej trasie wywaliło błąd, w

> czasie jazdy raz kontrolka się pojawiała, po chwili gasał aż w końcu zapaliła się na stałe.

po długiej i nierównej walce z EGR-em, po czyszczeniu, po późniejszym zaślepieniu, historia wyglądała u mnie podobnie

w końcu kupiłem za 100zł używkę i działa już około roku bez zarzutu

Napisano
  • Autor

> skrajne piny

> tylko nie podłączaj na zbyt długo ;-)

> ma stać, palcami go nie wyciągniesz ;-)

> po długiej i nierównej walce z EGR-em, po czyszczeniu, po późniejszym zaślepieniu, historia

> wyglądała u mnie podobnie

> w końcu kupiłem za 100zł używkę i działa już około roku bez zarzutu

W tej chwili można kupić już za 220 zł nowy egr firmy Delphi, mówią, że Delphi robi oryginały dla opla (czy możecie to potwierdzić?), także pewnie się skuszę na ten nowy.

Napisano

> W tej chwili można kupić już za 220 zł nowy egr firmy Delphi, mówią, że Delphi robi oryginały dla

> opla (czy możecie to potwierdzić?), także pewnie się skuszę na ten nowy.

na szybko znalazłem szukajką 3 osoby, które przyznały się do zakupu zaworu Delphi

z tego jedna jest zadowolona, w dwóch przypadkach błędy powróciły po czasie

ja na razie czekam, jesli wspomniana używka padnie, zgłębię temat emulatora zaworu ok.gif

Napisano
  • Autor

> na szybko znalazłem szukajką 3 osoby, które przyznały się do zakupu zaworu Delphi

> z tego jedna jest zadowolona, w dwóch przypadkach błędy powróciły po czasie

> ja na razie czekam, jesli wspomniana używka padnie, zgłębię temat emulatora zaworu

Piszesz o tym emulatorze? Emulator

Też się nad nim zastanawiałem, ale u mnie w silniku jest przepływomierz a nie mapsensor i nie wiem czy to zda egzamin, w tym poscie co podlinkowałem piszą też o jakiejś uproszczonej wersji tego emulatora, także nie wiem który miałbym wykorzystać.

Napisano

> Piszesz o tym emulatorze? Emulator

> Też się nad nim zastanawiałem, ale u mnie w silniku jest przepływomierz a nie mapsensor

mam ten sam silnik ;-)

ale wygląda na to, że gość, który to produkuje jest na tyle kumaty, że opracuje i takie rozwiązanie

oczywiście o ile będzie zapotrzebowanie

Napisano
  • Autor

> mam ten sam silnik ;-)

> ale wygląda na to, że gość, który to produkuje jest na tyle kumaty, że opracuje i takie rozwiązanie

> oczywiście o ile będzie zapotrzebowanie

No to chyba trzeba będzie maila posmarować i być może że skuszę się na emulator.

EDIT: posłałem maila, zobaczymy co odpowie.

Napisano

Jak chcesz to mam na zbyciu emulator.

Mam taki sam silnik i u mnie się sprawdza.

Napisano

Witam serdecznie.

> No to chyba trzeba będzie maila posmarować i być może że skuszę się na emulator.

> EDIT: posłałem maila, zobaczymy co odpowie.

Tu masz darmowy do Z22SE.

http://www.verboom.net/projects/speedster/20070729/index.html

Być może pasuje? Nie znam dokładnie tematu EGR ale jako elektronik mogę Ci napisać, że to banał na trzy minuty roboty za kilka zł.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam serdecznie.

> Tu masz darmowy do Z22SE.

> http://www.verboom.net/projects/speedster/20070729/index.html

> Być może pasuje? Nie znam dokładnie tematu EGR ale jako elektronik mogę Ci napisać, że to banał na

> trzy minuty roboty za kilka zł.

> Pozdrawiam.

Niestety aż taki elektronik to nie jestem, żeby coś takiego skonstruować confused.gif, narazie obgaduję sprawę z kolegą Kostrzo, bo on ma już gotowy jak napisał w poście powyżej.

Napisano

> Jak chcesz to mam na zbyciu emulator.

> Mam taki sam silnik i u mnie się sprawdza.

możesz napisać coś więcej?

własna konstrukcja, czy sprawdza się któraś z ogólnodostępnych w necie?

Napisano

Zrobione na schemacie od Z22SE.

Pominięte są wyjścia A E.

EGR jest dalej podłączony, a wyjścia BCD są wpięte w instalacje.

Napisano
  • Autor

> Zrobione na schemacie od Z22SE.

> Pominięte są wyjścia A E.

> EGR jest dalej podłączony, a wyjścia BCD są wpięte w instalacje.

Zamontowałem wczoraj emulator od kolegi Kostrzo, jak narazie działa, błąd zniknął, zobaczymy jak będzie w trasie.

P.S. Kostrzo odezwij się na priv, bo chę zapłacić za emulator.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.