Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeniesienie trójnika - możliwe skutki?

Featured Replies

Napisano

Jakie mogą być potencjalne skutki przeniesienia trójnika układu hamulcowego na tylnej belce w okolice korektora siły hamowania?

Napisano

> Jakie mogą być potencjalne skutki przeniesienia trójnika układu hamulcowego na tylnej belce w

> okolice korektora siły hamowania?

Takie, że od niego będziesz musiał prowadzić 2 osobne przewody do belki a nie jeden jak jest teraz.

Napisano

> Takie, że od niego będziesz musiał prowadzić 2 osobne przewody do belki a nie jeden jak jest teraz.

Zastanawiam się czy nie zrobić podobnie jak było w Volvo serii 300.

Tam przewód hamulcowy idący od pompy był podłączony poprzez przewód elastyczny do prawego tylnego cylinderka, od tego cylinderka szedł metalowy przewód do lewego cylinderka.

Po prostu prawy cylinderek był podłączony szeregowo w układ. Według mnie wygodne, bo przy odpowietrzaniu mamy z tyłu tylko jeden odpowietrznik.

Napisano

> Po prostu prawy cylinderek był podłączony szeregowo w układ. Według mnie wygodne, bo przy

> odpowietrzaniu mamy z tyłu tylko jeden odpowietrznik.

Czy to jest w ogóle warte świeczki? Ile zajmuje odpowietrzenie jednego koła? Bo mnie to zajmowało na pewno nie więcej niż 15 minut.

Napisano
  • Autor

> Takie, że od niego będziesz musiał prowadzić 2 osobne przewody do belki a nie jeden jak jest teraz.

Ech, elastyczny chcę zastosować jeden, ale trójnik chcę dać na belce tylko po stronie korektora... bo normalnie jest korektor po lewej stronie, długi przewód sztywny na prawą stronę -> elastyczny -> trójnik -> długi przewód spowrotem na lewą stronę a krótki na prawą...

a chodzi mi o to czy coś się stanie jeśli trójnik będzie po lewej?

Napisano

> Czy to jest w ogóle warte świeczki? Ile zajmuje odpowietrzenie jednego koła? Bo mnie to zajmowało

> na pewno nie więcej niż 15 minut.

Warte, bo nie ma trójnika.

Napisano

> Ech, elastyczny chcę zastosować jeden, ale trójnik chcę dać na belce tylko po stronie korektora...

> bo normalnie jest korektor po lewej stronie, długi przewód sztywny na prawą stronę -

> a chodzi mi o to czy coś się stanie jeśli trójnik będzie po lewej?

Ja nie widzę problemu w przeniesieniu trójnika ale ktoś kto to zaprojektował musiał widzieć w tym jakiś sens.

Napisano
  • Autor

> Ja nie widzę problemu w przeniesieniu trójnika ale ktoś kto to zaprojektował musiał widzieć w tym

> jakiś sens.

Ja widzę tylko sens patrząc na obwody hamulcowe... PP dłuższy niż LP więc PT krótszy niż LT hmm.gif

P.S. A jak to jest rozwiązane w belce z UT, tak samo?

Napisano

> Ja widzę tylko sens patrząc na obwody hamulcowe... PP dłuższy niż LP więc PT krótszy niż LT

> P.S. A jak to jest rozwiązane w belce z UT, tak samo?

W belce z UT jest tak samo jak w "zwykłej"

Napisano

> Warte, bo nie ma trójnika.

ale będziesz musiał zdrowo się nakombinować żeby przewód podłączyć zamiast odpowietrznika.

pozdr

Napisano

> ale będziesz musiał zdrowo się nakombinować żeby przewód podłączyć zamiast odpowietrznika.

> pozdr

Rozwiercić i przegwintować - tak jak się robi po urwaniu odpowietrznika...

Napisano

> Rozwiercić i przegwintować - tak jak się robi po urwaniu odpowietrznika...

cylinderek za 13 zł?

toż to nieopłacalne...

poza tym jak za jakiś czas się zapiecze lub rozcieknie to zaś to trzeba będzie rozwiercać i gwintować...

pozdr

Napisano

> cylinderek za 13 zł?

> toż to nieopłacalne...

> poza tym jak za jakiś czas się zapiecze lub rozcieknie to zaś to trzeba będzie rozwiercać i

> gwintować...

> pozdr

Eee, taki rozwiercony gruby się już nie urywa grinser006.gif

Napisano

> Eee, taki rozwiercony gruby się już nie urywa

miałem na myśli zapieczenie lub rozcieknięcie tłoczków.

pozdr

Napisano
  • Autor

> miałem na myśli zapieczenie lub rozcieknięcie tłoczków.

> pozdr

Chyba, że to o czym mowa zrobi się przy zaciskach.... a nie tłoczkach... zeby.GIF to już się bardziej opłaca wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.