Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nawigacja fabryczna a wgranie wlasnej mapy?

Featured Replies

Napisano

pytanie w sumie na pograniczu kacika moto i GPS ale chyba lepiej pasuje tutaj.

Czy sa jakies fabryczne nawigacje, ktore pozwalaja zainstalowac wlasna mape, do ktorej sie jest przyzywczajonym? Np Automape?

Jakie marki modele maja navi oparte o Windows CE?

Cos slyszalem o Mercedesie ale niewiem.gif

Ma ktos tak stjuningowana nawigacje lub jezdzil autem z taka?

Napisano

> pytanie w sumie na pograniczu kacika moto i GPS ale chyba lepiej pasuje tutaj.

> Czy sa jakies fabryczne nawigacje, ktore pozwalaja zainstalowac wlasna mape, do ktorej sie jest

> przyzywczajonym? Np Automape?

> Jakie marki modele maja navi oparte o Windows CE?

> Cos slyszalem o Mercedesie ale

> Ma ktos tak stjuningowana nawigacje lub jezdzil autem z taka?

Może nie do końca fabryczna, ale...

Firma Navi-Media produkuje nawigacje pasujące w fabryczne miejsca (m.in. do Skody ) z możliwościa zainstalowania sobie własnego programu nawigacyjnego np. Automapy. Podobnież jest te tańsza o połowę niż fabryczny Amundsen, do którego ciężko $$$$$$ o aktualne mapy.

Napisano

> Ma ktos tak stjuningowana nawigacje lub jezdzil autem z taka?

Jezeli chodzi Ci o Mondeo to np. firma Peiying (czy jakos podobnie sie to pisze), ma model dedykowany do Mondeo - znalazlem reklame we wkladce do AS 2 tyg. temu. Z reklamy wydawalo sie, ze mozesz wgrac do niej co chcesz bo jest tam jakis Windows (ale ktory nie pamietam).

Napisano

> Jezeli chodzi Ci o Mondeo to np. firma Peiying (czy jakos podobnie sie to pisze), ma model

> dedykowany do Mondeo - znalazlem reklame we wkladce do AS 2 tyg. temu. Z reklamy wydawalo sie,

> ze mozesz wgrac do niej co chcesz bo jest tam jakis Windows (ale ktory nie pamietam).

interesuja mnie tylko fabryczne zabudowane w nowe auto nawigacje w dowolnym produkowanym nowym aucie / marce

Napisano

> interesuja mnie tylko fabryczne zabudowane w nowe auto nawigacje w dowolnym produkowanym nowym

> aucie / marce

Navi-media z tego co wiem jest oferowana przez dealerów Skody do nowych aut. Taka "nowość" Cię interesuje, czy tylko navi zamontowana w procesie montażu auta?

Napisano

Ostatnio popularne sa fabryczne Tomtomy - bodajze renault , pug , fiat - moze tam poszukaj hmm.gif

Napisano

> Navi-media z tego co wiem jest oferowana przez dealerów Skody do nowych aut. Taka "nowość" Cię

> interesuje, czy tylko navi zamontowana w procesie montażu auta?

jesli dziala ze wszystkimi wyswietlaczami, glosnikami, przyciskami tak jak oryginalna firmowana przez producenta to tak natomiast idealem byloby cos do wyklikania z konfiguratora na www producenta auta smile.gif

Napisano

> jesli dziala ze wszystkimi wyswietlaczami, glosnikami, przyciskami tak jak oryginalna firmowana

> przez producenta

Używałem w Fordzie - działa. ok.gif

Napisano

Wychodzi na to, ze mozna odblokowac i podmienic menu w nastepujacych markach aut:

Infinity

Subaru

Acura

Jeep

Chrysler

Honda

Mazda

Wszystko co ma karte i nie uruchamia nawigacji po jej wyjeciu jest najprawdopodobniej na Win CE i da sie podmienic soft ok.gif

jakby jeszcze ktos sie dogrzebal do innych marek aut gdzie da sie robic takie numery bede wdzieczny za info

Napisano

Kupiłem Navię w bierdonie, kartę pamięci. Na kartę wrzuciłem taki pakiecik, który zwie się Ayra. Potem można wgrywać co się chce, ja wgrałem automapę i jest ok.

Napisano

> Kupiłem Navię w bierdonie, kartę pamięci. Na kartę wrzuciłem taki pakiecik, który zwie się Ayra.

> Potem można wgrywać co się chce, ja wgrałem automapę i jest ok.

ok, ale jaki to ma zwiazek z tematem?

Napisano

> ok, ale jaki to ma zwiazek z tematem?

sorki źle zrozumiałem

Napisano

Ktoś wie co to za chińszczyzna jest? Bo oni sami tego na 100% nie robią. No i drugie pytanie jaka rozdzielczość ma ten ekran bo tego też nie podają.

Krawiec

Napisano

> Wychodzi na to, ze mozna odblokowac i podmienic menu w nastepujacych markach aut:

A mógłbyś coś szerzej o Mazdzie? hmm.gif

mar00ha

Napisano

> Ostatnio popularne sa fabryczne Tomtomy - bodajze renault , pug , fiat - moze tam poszukaj

tomtom nie stoi na wince wink.gif

Napisano

> jesli dziala ze wszystkimi wyswietlaczami, glosnikami, przyciskami tak jak oryginalna firmowana

> przez producenta to tak natomiast idealem byloby cos do wyklikania z konfiguratora na www

> producenta auta

No wlasnie nie dziala za bardzo - w skodzie na przyklad nie pokazuje informacji z czujnika parkowania i klimatronika. Z przyciskami na kierownicy za to dziala.

Napisano

> Wychodzi na to, ze mozna odblokowac i podmienic menu w nastepujacych markach aut:

> Infinity

> Subaru

tak, ale trzeba dokupic modul Garmina za kupe $$$, wtedy mozna ladowac mapy grinser006.gif

w innych markach wymienionych przez Ciebie moze byc podobnie. Ja powiem szczerze nie spotkalem sie jeszcze z rozwiazaniem producenta, w ktorym oprogramowaniem byl Win CE

Napisano

> Ktoś wie co to za chińszczyzna jest? Bo oni sami tego na 100% nie robią. No i drugie pytanie jaka

> rozdzielczość ma ten ekran bo tego też nie podają.

Nie wiem niewiem.gif.

Znajomy zamawiał Octe i mu zaproponowano coś takiego. Teraz czeka na auto, a jak wiadomo czekanie na TO auto trochę trwa, zatem na razie żadnych szczegółów technicznych

Napisano

> Honda

Tutaj bardzo mocno wątpię hmm.gif - ze względu na sposób działania fabrycznej nawigacji i poziom zintegrowania tego softu z innymi elementami wyposażenia auta taka podmiana wydaje się mało realna. niewiem.gif

Napisano

> Nie wiem .

> Znajomy zamawiał Octe i mu zaproponowano coś takiego. Teraz czeka na auto, a jak wiadomo czekanie

> na TO auto trochę trwa, zatem na razie żadnych szczegółów technicznych

Edit: Wygooglałem, że rozdzielczość jest VGA.

Napisano

> tak, ale trzeba dokupic modul Garmina za kupe $$$, wtedy mozna ladowac mapy

> w innych markach wymienionych przez Ciebie moze byc podobnie. Ja powiem szczerze nie spotkalem sie

> jeszcze z rozwiazaniem producenta, w ktorym oprogramowaniem byl Win CE

Napisano

> A mógłbyś coś szerzej o Mazdzie?

> mar00ha

www.palmtopy.waw.pl

zadzwon i zapytaj ok.gif

Napisano

> Tutaj bardzo mocno wątpię - ze względu na sposób działania fabrycznej nawigacji i poziom

> zintegrowania tego softu z innymi elementami wyposażenia auta taka podmiana wydaje się mało

> realna.

nie widzialem wiec sie nie wypowiem. Jesli program nawigacyjny odpala sie przyciskiem na ekranie / module to mozna go oprogramowac. Kwestia ilosci roboty

Napisano

> nie widzialem wiec sie nie wypowiem. Jesli program nawigacyjny odpala sie przyciskiem na ekranie /

> module to mozna go oprogramowac. Kwestia ilosci roboty

Zakładając nawet, że "pod spodem" jest Win CE, to w Hondzie w czasie działania nawigacji na tym samym ekranie można wyświetlić np. informacje z klimatyzacji czy radia, dodatkowo zaimplementowana jest obsługa poleceń głosowych (można np. włączyć ogrzewanie tylnej szyby i lusterek wciskając guzik na kierownicy i wydając odpowiednie polecenie). Jakiś czas temu oglądałem taką nawigację dość dokładnie - moduł nawigacyjny to tylko jedna z funkcji tego softu.

Nie widzę, jak to wszystko miałoby wciąż działać przy uruchomionej Automapie. niewiem.gif

Napisano

> Edit: Wygooglałem, że rozdzielczość jest VGA.

No to ladna pixeloza musi być na 7 calach.

Krawiec

Napisano

> samym ekranie można wyświetlić np. informacje z klimatyzacji czy radia, dodatkowo

nie wiem co da sie wycisnac z CE ale wyswietlanie obrazu w kilku warstwach raczej dla OS nie stanowi problemu.

> zaimplementowana jest obsługa poleceń głosowych (można np. włączyć ogrzewanie tylnej szyby i

> lusterek wciskając guzik na kierownicy i wydając odpowiednie polecenie). Jakiś czas temu

polecenia glosowe nie powinny miec nic wspolnego z wyswietlaniem. To funkcja mikrofonu a nie wyswietlacza

> oglądałem taką nawigację dość dokładnie - moduł nawigacyjny to tylko jedna z funkcji tego

> softu.

> Nie widzę, jak to wszystko miałoby wciąż działać przy uruchomionej Automapie.

byl tylko jeden model nawiacji w Hondach? Moze na czesci sie da a na innych nie. W kazdym razie widac na zalaczonym filmie, ze sie da. To co prawda subaru ale... jak sie znalazl magik na jedna to i na ta sie znajdzie smile.gif

Napisano

> nie wiem co da sie wycisnac z CE ale wyswietlanie obrazu w kilku warstwach raczej dla OS nie

> stanowi problemu.

Nie wiem, jaka jest architektura tego softu, ale odnoszę wrażenie, że to jest mocno zintegrowana ze sobą całość, startująca po włączeniu zapłonu: moduł obsługujący radioodtwarzacz, moduł obsługujący nawigację, moduł obsługujący telefon i klimatyzację automatyczną - i jeśli da się to wywalić, to albo wszystko razem, albo nic.

> polecenia glosowe nie powinny miec nic wspolnego z wyswietlaniem. To funkcja mikrofonu a nie

> wyswietlacza

W instrukcji obsługi jest lista poleceń z informacją, na których ekranach które z nich działają, a które nie zlosnik.gif - więc jakiś tam związek jednego z drugim jest. ok.gif

> byl tylko jeden model nawiacji w Hondach?

Zapewne nie ok.gifzlosnik.gif - ja piszę o dostępnej w aktualnie oferowanym w PL Accordzie i Civicu, bo taką oglądałem.

Napisano

> obsługujący nawigację, moduł obsługujący telefon i klimatyzację automatyczną - i jeśli da się

> to wywalić, to albo wszystko razem, albo nic.

IMHO nic sie nie wywala. Przyporzadkowuje sie tylko inny soft do przycisku. Honda sama sobie nie napisala softu ani nie zrobila map. Musieli je od kogos kupic i albo zaplacili ekstra za super aplikacje do obslugi zmieniajaca sposob wyswietlania map albo maja ladne maskowanie softu dzialajacego pod spodem smile.gif

Napisano

ok, a to tym bardziej niefabryczny sposob i mozna go zastosowac w wiekszosci aut co ma navi grinser006.gif. Polega na podpieciu naviboxa, czy jakos tak si enazywa, pod fabryczny wyswietlacz, platforma jest na WinCE, wiec mozesz sobie wgrywac co chcesz wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.