Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Falowanie obrotów + problem z odpaleniem na ciepłym silniku.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

piszę z kolejnym trapiącym mnie problemem. Od jakiegoś czasu mam kłopot z falującymi obrotami na biegu jałowym. Podczas pracy na benzynie objawy te sa bardziej widoczne. Stojąc na skrzyżowaniu obserwóje obrotomierz jak skacze w przedziale od 850 - 1000 obrotów, słychać nierówną pracę silnika. Po przełączeniu na gaz problem występuje rzadziej, obroty falują ale zdecydowanie mniej niż podczas jazdy na benzynie. Podczas odpalania ciepłego motoru wystepuję problem z jego zapłonem, trzeba, go długo kręcić aby załapał. Naciśnięcie pedału gazu podczas odapalania powoduje, że silniki załapie zdecydowanie wcześniej. Dodatkowo po odpaleniu z aktywną instalacją LPG(ciepły silnik) obroty falują nawet między 900 a 1500 obr. Po przełączeniu na gaz jest OK. Ma ktoś z was jakieś doświadczenia z podobnymi problemami? Co najpierw sprawdzić? Proszę o porady POZDRAWIAM

Napisano

Co najpierw sprawdzić?

... wyjmij silniczek krokowy i psiknij w niego wd-40 ... jak nie pomoże wymień na nowy ...

... aby się upewnić a masz kolegę z takim samym silnikiem - zamień krokowca ...

Napisano

> ... wyjmij silniczek krokowy i psiknij w niego wd-40

To nie jest najlepszy pomysł. Jeśli już to benzyną ekstrakcyjną.

Napisano
  • Autor

> Co najpierw sprawdzić?

> ... wyjmij silniczek krokowy i psiknij w niego wd-40 ... jak nie pomoże wymień na nowy ...

> ... aby się upewnić a masz kolegę z takim samym silnikiem - zamień krokowca ...

Krokowiec jest sprawny najpierw wyczyściłem-niepomogło, potem wymieniłem na nowy-również bez skutku

Napisano

Sugerowalbym pimiar cisnienia paliwa na wejsciu do obudowy przepustnicy i obserwowanie zachowania wskazowki manometru. Jezeli wskazowka faluje, pompa paliwa sie zacina.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Odłączałeś klemę?

Tak, żadnej reakcji...

Napisano

Miałem podobny problem, ale zaraz po założeniu instalki LPG. Miałem źle podłączoną masę sterownika. Podłączyłem się bezpośrednio pod masę ECU i falowanie obrotów ustąpiło natychmiast. Sprawdź masę, może w tym jest problem.

Napisano

Zakręć zawór na butli i zrób rundkę na benzynie. Sprawdź czy się poprawiło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.