Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Quad oryginał vs custom

Featured Replies

Napisano

Witam ja z sąsiedniego kuncika. Mam dylemacik. Mam mz-tke 150 91r ale już na niej nie jeżdżę od jakichś 3 lat bo mam 2 samochody i nie mam czasu i wogóle. Miałem ja sprzedać i kupić quada tez ok 150cm3 z napędem na jedną os. Ale tak sobie pomyślałem że za ta emzetke to niewiele dostanę może z 1500 jak by dobrze poszło, a kupię jakiegoś chinczyka za 4-5 tys rotfl.gif i potem jak się coś wyjsra to tylko ręce do Bozi podnieść i dlatego pomyślałem zeby zrobić quada z silnikiem od mzety. Co radzićie, bawić się w to czy nie. Dodam że mzetka ma 7tys nalotu od nowości, silnik oryginał nie rozbierany

Napisano

> Witam ja z sąsiedniego kuncika. Mam dylemacik. Mam mz-tke 150 91r ale już na niej nie jeżdżę od

> jakichś 3 lat bo mam 2 samochody i nie mam czasu i wogóle. Miałem ja sprzedać i kupić quada

> tez ok 150cm3 z napędem na jedną os. Ale tak sobie pomyślałem że za ta emzetke to niewiele

> dostanę może z 1500 jak by dobrze poszło, a kupię jakiegoś chinczyka za 4-5 tys i potem jak

> się coś wyjsra to tylko ręce do Bozi podnieść i dlatego pomyślałem zeby zrobić quada z

> silnikiem od mzety. Co radzićie, bawić się w to czy nie. Dodam że mzetka ma 7tys nalotu od

> nowości, silnik oryginał nie rozbierany

facepalm.gifpad.gif

Napisano

Ja bym został przy motorku.

Jakis cross 150cm3 za ok 5-7k = fajna zabawa (i za te pieniądze mozna kupić już coś uzywanego ale "konkretnego").

Quad 150cm3 chińskiej produkcji to prosta droga do nadciśnienia smile.gif

IMO bez ~15k nie ma co podchodzić do tematu atv.

I pisze to jako fanatyk quadów smile.gif

Napisano

> Witam ja z sąsiedniego kuncika. Mam dylemacik. Mam mz-tke 150 91r ale już na niej nie jeżdżę od

> jakichś 3 lat bo mam 2 samochody i nie mam czasu i wogóle. Miałem ja sprzedać i kupić quada

> tez ok 150cm3 z napędem na jedną os. Ale tak sobie pomyślałem że za ta emzetke to niewiele

> dostanę może z 1500 jak by dobrze poszło, a kupię jakiegoś chinczyka za 4-5 tys i potem jak

> się coś wyjsra to tylko ręce do Bozi podnieść i dlatego pomyślałem zeby zrobić quada z

> silnikiem od mzety. Co radzićie, bawić się w to czy nie. Dodam że mzetka ma 7tys nalotu od

ja na Twoim miejscu puscilbym mz-tke, kupil silnik z sc 1.1 i na tym zbudowal jakies buggy, wskocz do mnie na stronie i obczaj co i jak

pozdrawiam

Napisano

wbij na strone mz-club poslka a napewno ktos sie na nia skusi , sam bym wzial nawet jakby byla za dwa tysie ale narazie brak prawka

Napisano
  • Autor

> ja na Twoim miejscu puscilbym mz-tke, kupil silnik z sc 1.1 i na tym zbudowal jakies buggy, wskocz

> do mnie na stronie i obczaj co i jak

> pozdrawiam

buggy bym zrobił tylko kurde nie ma troche czasu, i nie mam dobrych pewnych, gratów. Nie musze obczajać bo kilka wyszło spod moich rąk tylko że na gratach z malucha, i nigdy nie robiłem tego dla siebie tylko szło to na sprzedaż. Robiłem wg planu ramy "dzik". teraz jakby coś to na silniku, skrzyni wahaczach, mcphersonach od cieniasa/sc bym robił, ogolnie wiesz o co chodzi.

Napisano
  • Autor

> Ja bym został przy motorku.

> Jakis cross 150cm3 za ok 5-7k = fajna zabawa (i za te pieniądze mozna kupić już coś uzywanego ale

> "konkretnego").

> Quad 150cm3 chińskiej produkcji to prosta droga do nadciśnienia

> IMO bez ~15k nie ma co podchodzić do tematu atv.

> I pisze to jako fanatyk quadów

pomyśle jeszcze. i właśnie dlatego chciałem zbudować od zera quada i wykorzystać graty z mz-etki, bo nie dość że taniej by mi wyszło to bym jeszcze wiedział co mam. Ale nic narazie parcia nie mam, będę sprzedawał dalej a jak sie nikt nie skusi do jesieni to w zimie bede knuł. Co do crossów to nie chce bo siem boje na tym jeździć rotfl.gif nawet mzetke zamulam bo jak nie mam 4 kółek pod sobą to mam pełno w gaciach rotfl.gif

Napisano

Zbudowanie w miarę fajnego quada to nie taka prosta sprawa. Przepatrzyłem setki tych wynalazków i mało który się nadaje do czegokolwiek, chyba że konstruktor wydał sporo kasy i na prawdę był maniakiem.

Koła i tak byś musiał kupić (drogie), tylna oś to dość trudna rzecz do zrobienia samemu, zawieszenie...

Zrobić coś byś zrobił ale po tygodniu byś to pchnął w pokrzywy.

Kupić chinola... no można ale nie 150 bo to zabawka i to MEGA awaryjna. To już nawet nie jest awaryjne - to się rozpada jak stoi.

Kilka tysi na używanego japońca/amerykańca odłóż i jest FUN a inaczej nie ma co nono.gif

Napisano

> Zbudowanie w miarę fajnego quada to nie taka prosta sprawa. Przepatrzyłem setki tych wynalazków i

> mało który się nadaje do czegokolwiek, chyba że konstruktor wydał sporo kasy i na prawdę był

> maniakiem.

> Koła i tak byś musiał kupić (drogie), tylna oś to dość trudna rzecz do zrobienia samemu,

> zawieszenie...

> Zrobić coś byś zrobił ale po tygodniu byś to pchnął w pokrzywy.

> Kupić chinola... no można ale nie 150 bo to zabawka i to MEGA awaryjna. To już nawet nie jest

> awaryjne - to się rozpada jak stoi.

> Kilka tysi na używanego japońca/amerykańca odłóż i jest FUN a inaczej nie ma co

nie tak dawno wisial na allegro quad home made z silnikiem 900 z sc, z wygladu nawet znosny byl, cena 6500zl

ja bym odpuscil sobie budowe quada z silnikiem mzetki, toz to bedzie zolw, przyspieszenie bedzie porownywalne z quadem na pedaly z dzieciakiem w srodku ze zdrowymi nogami oink.gif

Napisano

> pomyśle jeszcze. i właśnie dlatego chciałem zbudować od zera quada i wykorzystać graty z mz-etki,

> bo nie dość że taniej by mi wyszło to bym jeszcze wiedział co mam. Ale nic narazie parcia nie

> mam, będę sprzedawał dalej a jak sie nikt nie skusi do jesieni to w zimie bede knuł. Co do

> crossów to nie chce bo siem boje na tym jeździć nawet mzetke zamulam bo jak nie mam 4 kółek

> pod sobą to mam pełno w gaciach

Samo budowanie quada pewnie może być niezłą zabawą ale już jazda na nim to lekki hardcore wink.gif

Przeprawówka powinna mieć niezleżne zawieszenie z tyłu, napęd na 4 koła, blokadę przedniego mostu i dodatkowo powinna "iść" pod wodą do zanurzenia przynajmniej w 2/3.

Z drugiej strony ośka jest do skakania i dynamicznej jazdy - siadanie na coś co się samemu zrobiło i popierdalanie tym >> 100km/h po polnych drogach to coś pomiędzy szaleńczą odwagą a totalnym brakiem wyobraźni smile.gif

Napisano
  • Autor

> Samo budowanie quada pewnie może być niezłą zabawą ale już jazda na nim to lekki hardcore

> Przeprawówka powinna mieć niezleżne zawieszenie z tyłu, napęd na 4 koła, blokadę przedniego mostu i

> dodatkowo powinna "iść" pod wodą do zanurzenia przynajmniej w 2/3.

> Z drugiej strony ośka jest do skakania i dynamicznej jazdy - siadanie na coś co się samemu zrobiło

> i popierdalanie tym >> 100km/h po polnych drogach to coś pomiędzy szaleńczą odwagą a totalnym

> brakiem wyobraźni

Z mz-tkowym silnikiem ciężko by było się rozpędzić powyżej setki zlosnik.gif biegi sa krótkie ale tak do 70-80 idzie żwawo potem już dostaje trochę zadyszki. Ja najwięcej to 90 nią jechałem. Korci mnie trochę ale z drugiej strony wolałbym ruraka bo bezpieczniejszy bo zapakował bym się w kubelek spiął szelkami i dawaj do dechy ile fabryka dała zlosnik.gif

Napisano

> Z mz-tkowym silnikiem ciężko by było się rozpędzić powyżej setki biegi sa krótkie ale tak do 70-80

> idzie żwawo potem już dostaje trochę zadyszki. Ja najwięcej to 90 nią jechałem. Korci mnie

> trochę ale z drugiej strony wolałbym ruraka bo bezpieczniejszy bo zapakował bym się w kubelek

> spiął szelkami i dawaj do dechy ile fabryka dała

a ile taka mzetka ma kuni?

wg mnie rob ruraka, wpakuj w to swoje 1.1 T i bedzie szlo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a ile taka mzetka ma kuni?

> wg mnie rob ruraka, wpakuj w to swoje 1.1 T i bedzie szlo

11 ma. są też 15konne ale bardziej jadą górą i mają jeszcze krótsze przełożenia.

no weź nie żartuj raz że by tylko mieliło a nie szło a dwa to szkoda tak zbeszcześcić prawie nowy silnik zlosnik.gif nawet 20 tys jeszcze nie ma od nowości. musiałbym już mieć jakieś nowe 1.4 16v z góra kilkutysięcznym nalotem w zanadrzu żeby porwać sie na taki czyn, bo nowego sie nie opłaca wymieniać na jakiegoś strego rzęcha zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.