Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

listwy ochronne na drzwi i montaż?

Featured Replies

Napisano

Witam,

zakupiłem sobie dedykowane listwy ochronne do mojego autka... przymierzam siędo montażu ale mam problem - po dwóch stronach wzdłuż listew jest taśma, jednak na obydwu końcach (tych cieńkich) listew niestety brakuje taśmy, przez co jak mysle będzie tam wlatywała woda i syf... i terazm jak sobie z tym poradzić najlepiej? - sylikon akrylowy? - nie uszkodzi lakieru?, bo odklejić go w razie czego bedzie chyba łatwo... a może jakieś inne pomysły?

Poniżej rysunek poglądowy o co mi tak właściwie chodzi wink.gif

283902950-a.JPG

post-75207-14352508665962_thumb.jpg

Napisano

a może lepiej jednak nie poprawiać fabryki w tym przypadku? Dobrze by chyba było, żeby np. skropliny miały którędy odpływać niewiem.gif Ale ja tam się nie znam...

Napisano

W mojej Felicii tak jest od momentu wyjazdu z fabryki i nic się z drzwiami nie dzieje. Nie zaklejaj, jest dobrze.

Napisano

> Witam,

> zakupiłem sobie dedykowane listwy ochronne do mojego autka...

Jak nie znoszę listew bocznych w samochodzie tak będę namawiał do rezygnacji z ich przyklejania, bo to ani "ochronne" ani ładne, zwłaszcza jak nie jest fabrycznie wkomponowane w przetłoczenia. Jednak obserwując na parkingach samochody z odstającymi końcówkami listew (skoro się uparłeś zlosnik.gif) to w miejscach które zaznaczyłeś dał bym po kropce kleju do szyb, ale tylko kropce żeby była wentylacja od tyłu. Takiego kleju "na palec" dostaniesz u każdego szybiarza za friko.

Napisano
  • Autor

> W mojej Felicii tak jest od momentu wyjazdu z fabryki i nic się z drzwiami nie dzieje. Nie

> zaklejaj, jest dobrze.

ok w takim razie przykleje tak jak jest - bałem się że zanieczyszczenia mogą zrobić spustoszenie... ale skoro mówisz że tak jest fabrycznie to jednak musi być ok 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak nie znoszę listew bocznych w samochodzie tak będę namawiał do rezygnacji z ich przyklejania, bo

> to ani "ochronne" ani ładne,

Tutaj bym się kłócił - ładne fakt nie jest :/, ale chroni bardzo dobrze... nie chciałbym wiedzieć jak by wyglądała obecnie nasza yariska bez tych listew bocznych... Dlatego w kolejnym aucie też od razu zakładam... niestety kultura ludzi na parkingach jest niewyobrażalnie mała angryfire.gif

Napisano

> jak sobie z tym poradzić najlepiej? - sylikon akrylowy? - nie uszkodzi lakieru?,

Ja wlasnie czarny slilikon kiedys użyłem do przyklejenia odchodzącej końcówki listwy. Trzyma do dzis.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.