Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z przełącznikiem (włącznikiem) szyb.

Featured Replies

Napisano

Witam, otóż mam pewien problem. A wiec krótko:

posiadam uno 1.4 i.e.S które jest obdarzone w elektryczne szyby. Niestety jak natura chciała slinka.gif nie są one sprawne do końca, a więc rozebrałem mechanizm przełącznika szyb (w podłokietniku) i okazało się że niestety w jednym przycisku złamana jest blaszka (aluminiowa) która doprowadzała do zwarcia lub rozwarcia obwodu a wtedy szyba otwierała się lub zamykała ( jeżeli nie wiadomo jaka to wrzucę zdjęcia ale dopiero jutro). Niestety jestem zielony w te klocki i tutaj moje pytanie brzmi (a nawet 2):

1. Co zrobić by to naprawić? może jakiś pomysł?

2. Jeżeli nie da rady na pierwsze to gdzie takie coś można kupić i za jaką cenę (okolice Mysłowic)?

Od razu przepraszam jeżeli był temat a go powtórzyłem chociaż ja szukałem i nie znalazłem passed_out.gif

Proszę o pomoc i z góry dziękuje smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

szukaj na szrotach, a jak znajdziesz, to spróbuj naprawić ten popsuty (co może się nie udać)

Napisano
  • Autor

Jeżeli w złym miejscu to przepraszam ale czytałem temat z autoszrotami i niestety nie znalazłem nic w pobliżu (prócz Chorzowa) żeby były. Nie ma ktoś może pojęcia gdzie w Mysłowicach jest albo Katowicach jakiś jest? Niestety ja zielony nawet nie wiem gdzie szukać.

Napisano

Chyba najszybciej to znajdziesz na allegro. A nie da się jakoś dosztukować ułamanej części albo dolutować, bo te blaszki to aluminiowe raczej nie są.

Napisano
  • Autor

Na allegro niestety nie ma czegoś takiego a jak jest to pojedyncze (potrzebuje podwójny), co do dosztukowania niestety właśnie to jest aluminium bo próbowałem już ; / chciałem przyspawać ale niestety okazało się ze nie łapie tego magnes i z tego zrezygnowałem. Co do lutowania to luty są zbyt twarde by ta blaszka mogła pracować ; / Jeździłem dzisiaj po szrotach ale w żadnym nie posiadali Uniaka z elektryką ; / ani takich części. Jutro jeszcze spróbuje jechać do pewnego sklepu na ul. Katowickiej w Mysłowicach ale też raczej wątpię w to. Jeżeli by miał ktoś coś takiego byłbym wdzięczny za pomoc mogę zapłacić (rozsądnie) ew. jak by można popytać. Za takie owe coś chyba nowe chcą 90 zł slinka.gif to jest trochę dużo.

Napisano

> Na allegro niestety nie ma czegoś takiego a jak jest to pojedyncze (potrzebuje podwójny),

Tu jest aukcja którą obserwowałem bo sam chciałem kupić. Aukcja już zakończona ale nie było ofert, może gościu jeszcze nie sprzedał warto spróbowac napisać

http://allegro.pl/item1066034012_przelacznik_sterownik_szyb_szyby_fiat_uno_lewy.html

Napisano

Zabrze ul Sikory. Było Uno z elektrycznymi. Jedź i zobacz czy mają włącznik.

Napisano
  • Autor

Co do Zabrza dzwoniłem i niestety takiego nie mają przełącznika ; /

Jeżeli chodzi o te allegro to dzwoniłem do nich i posiadają za 55 zł z przesyłką. No cóż drogo trochę jak za przełącznik no ale co zrobić jak się nie ma skąd wziąć. Kupie na allegro wink.gif

Dzięki za pomoc wszystkim wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki Ci wink.gif znaleźli na allegro niestety od tych typów sie nie doczekałem slinka.gif W pon odbieram go smile.gif pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.