Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opadniete drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam unolota z 97 roku i maly klopot z drzwiami od strony kierowcy. otoz opadly troche i trzeba naprawde mocno trzasnac zeby sie zamknely. probowalem "podniesc" drzwi zapierajac sie jedna noga na ziemi, druga na progu auta, lapiac je od spodu i ciagnac do gory(znalazem ta rade gdzies na forum) ale to nie pomoglo za wiele. Macie jakies inne(działające) rady?

z gory dziekuje za odp

Napisano

odkręcasz śruby trzymające drzwi i jazda w górę, a aby się do nich dostać musisz zdjąć błotnik, i cała filozofia

Napisano

> Witam!

> Mam unolota z 97 roku i maly klopot z drzwiami od strony kierowcy. otoz opadly troche i trzeba

> naprawde mocno trzasnac zeby sie zamknely. probowalem "podniesc" drzwi zapierajac sie jedna

> noga na ziemi, druga na progu auta, lapiac je od spodu i ciagnac do gory(znalazem ta rade

> gdzies na forum) ale to nie pomoglo za wiele. Macie jakies inne(działające) rady?

> z gory dziekuje za odp

poluzuj i przesuń ten trzpień który jest przykręcony do słupka smile.gif

Napisano

> Witam!

> Mam unolota z 97 roku i maly klopot z drzwiami od strony kierowcy. otoz opadly troche i trzeba

> naprawde mocno trzasnac zeby sie zamknely. probowalem "podniesc" drzwi zapierajac sie jedna

> noga na ziemi, druga na progu auta, lapiac je od spodu i ciagnac do gory(znalazem ta rade

> gdzies na forum) ale to nie pomoglo za wiele. Macie jakies inne(działające) rady?

> z gory dziekuje za odp

trzpień się wytarł od zawiasów, albo jego wymiana albo trzeba go tak dopasować, żeby nie pracował w swoich wyrobionych rowkach.

mam to samo.... :/

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

wzialem sobie to do serca, mistrzu;)

Dam znac czy wasze rady pomogly dopiero jak skonczy mi sie sesja(piatek) niespodziewanie sie przedluzyla;) panic.gif

Napisano

> wzialem sobie to do serca, mistrzu;)

cieszę się waytogo.gif

może spotkasz mnie dzisiaj w Opolu wink.gif

Napisano

ja podlozylem podkladki pod dolny zawias na drzwiach i zadzialalo, teraz zamykaja sie jak w mercedesie smile.gif (wczesniej bylo gorzej niz w maluchu)

Napisano

> Witam!

> z gory dziekuje za odp

Rura o średnicy około dwóch centymetrów, którą umieszczasz między śrubami i delikatnie operując drzwiami podginasz zawias smile.gif U mnie pomogło, u Sapphire też smile.gifok.gif

Napisano
  • Autor

wersja z podkladka pod dolny zawias zadzialala- drzwi sa na odpowiedniej wysokosci tylko pozostal jeden problem- nadal trzeba mocno uderzyc drzwiami zeby sie zamknely. palak ktory jest w karoserii samochodu jest idealnie na wysokosci zamka wiec tutaj zadnych "oporow" w zamykaniu nie ma. czyzby mechanizm w zamku sie juz ze mna zegnal?

Napisano

> drzwi sa na odpowiedniej wysokosci tylko pozostal

> jeden problem- nadal trzeba mocno uderzyc drzwiami zeby sie zamknely. palak ktory jest w

> karoserii samochodu jest idealnie na wysokosci zamka wiec tutaj zadnych "oporow" w zamykaniu

> nie ma.

wysokość tego bolca to jedno, ale czy nie jest on zbyt głęboko? czy drzwi po zamknięciu tworzą jedną płaszczyznę z sąsiadującymi elementami nadwozia ? (szczególnie po stronie zamka) hmm.gif

Napisano

> Witam!

> naprawde mocno trzasnac zeby sie zamknely.Macie jakies inne(działające) rady?

Miałem dokladnie taki sam problem. Wymieniłem górny zawias zakupiony uprzednio na alledrogo w cenie 15zl.

Miał wyrobiona oś

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

> wysokość tego bolca to jedno, ale czy nie jest on zbyt głęboko? czy drzwi po zamknięciu tworzą

> jedną płaszczyznę z sąsiadującymi elementami nadwozia ? (szczególnie po stronie zamka)

wyglada na to ze tak... wysokosc tego bolca mozna jakos regulowac?

Napisano
  • Autor

Sprawa sie rozwiazala- troche za wysoko mialem drzwi podciagniete jednak, dalem troche wezsza podkladke i drzwi opadly do odpowiedniej wysokosci i drzwi sei juz zamykaja bez "duzego" trzaskania. nadal to mercedes nie jest ale i tak juz nie robie siary na parkingu pod hipermarketem;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.