Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpływa paliwo na zakrętach

Featured Replies

Napisano

witam,

mam taki problem w rajdowym seju, że czasami przy pokonywaniu ostrych zakrętów silnikowi brakuje paliwa i jest "buuuuuuuuu" ostatnio na KJS mi zgasł nawet. w baku było spokojnie ponad 1/4 paliwa.

silnik 1,1 góra od 1,2, pompa zmieniona na 3 barową (na poprzediej było to samo) ... co moze byc tego przyczyną? ps. bak i cale oprzyrzadowanie mam z cinquecento.

Napisano

Ostatnio miałem to samo, identyczna konfiguracja (1.1 + gora 1.2 mpi). Na zakręcie auto nagle straciło moc, pojawiła się marchewa i dopiero po ~100m odzyskało ciąg :E

Napisano

> witam,

> mam taki problem w rajdowym seju, że czasami przy pokonywaniu ostrych zakrętów silnikowi brakuje

> paliwa i jest "buuuuuuuuu" ostatnio na KJS mi zgasł nawet. w baku było spokojnie ponad 1/4

> paliwa.

> silnik 1,1 góra od 1,2, pompa zmieniona na 3 barową (na poprzediej było to samo) ... co moze byc

> tego przyczyną? ps. bak i cale oprzyrzadowanie mam z cinquecento.

albo przegrody w baku albo zawsze nieco ponad pół baku

Napisano
  • Autor

hmm ale w starym seju (seria 1,1) nigdy mi sie tak nie działo...

Napisano

> witam,

> mam taki problem w rajdowym seju, że czasami przy pokonywaniu ostrych zakrętów silnikowi brakuje

> paliwa i jest "buuuuuuuuu" ostatnio na KJS mi zgasł nawet. w baku było spokojnie ponad 1/4

> paliwa.

> silnik 1,1 góra od 1,2, pompa zmieniona na 3 barową (na poprzediej było to samo) ... co moze byc

> tego przyczyną? ps. bak i cale oprzyrzadowanie mam z cinquecento.

zasadź pare pianek do baku albo zmień bak na sportowy albo Fuel Swirl Pot

Napisano

Mialem dokladnie tak samo jak koszyczek byl pekniety. On w nim magazynuje paliwo na wypadek ostrych zakretow. W momecnie jak masz malo beny w zbiorniku cale paliwo obija sie o scianki, a pompa umiejscowiona na srodku nie ma z czego zasysac paliwa. Stad ten zbiorniczek wbudowany w pompe.

Napisano

> Mialem dokladnie tak samo jak koszyczek byl pekniety. On w nim magazynuje paliwo na wypadek ostrych

> zakretow. W momecnie jak masz malo beny w zbiorniku cale paliwo obija sie o scianki, a pompa

> umiejscowiona na srodku nie ma z czego zasysac paliwa. Stad ten zbiorniczek wbudowany w pompe.

Ale czy czasem do tego kosza nie powinien być doprowadzony powrót z listwy paliwowej?

Tak sam z siebie to on się nie napełni.

Napisano

> Ale czy czasem do tego kosza nie powinien być doprowadzony powrót z listwy paliwowej?

> Tak sam z siebie to on się nie napełni.

mam pompe mpi z powrotem i nie zauwazylem nic takiego.

jedynie co widac to dziurke w koszu przez ktore wlatuje bena ze zbiornika. Generelanie sprawdzilbym czy ten koszyk nie jest pekniety bo takie cyrki mialem wlasnie przez to. Jazda na rondzie przy malej ilosci paliwa konczyla sie chwilowym postojem na poboczu nono.gif

Napisano

> mam pompe mpi z powrotem i nie zauwazylem nic takiego.

Ja o tym napisałem w ramach usprawnienia które można by sobie zrobić.

Wewnątrz zbiornika powrót podprowadzić gdzieś nad ten kosz, żeby lał do środka.

Przy najbliższej okazji sobie coś takiego zbuduję.

> jedynie co widac to dziurke w koszu przez ktore wlatuje bena ze zbiornika.

Wlatuje i wylatuje... Tak jak patrzyłem na konstrukcję tego całego zbiornika, to po prostu tak już jest że paliwo ucieka na zakrętach.

Po prostu trzeba lać pod korek i już.

Napisano

> Ja o tym napisałem w ramach usprawnienia które można by sobie zrobić.

Aaaa chyba ze tak ok.gif

Ja poki co odpuszcze taki zabieg poniewaz po podmiane koszyka nie mam juz zadnych problemow. Celowo nawet kiedys jezdzilem w kolko na rondzie zeby sprawdzic czy wsio ok. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.