Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator do JTD - jaki wlaściwie powinien być?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dzisiaj rano schodze na parking, próbuję odpalić, a tu... pupa.gif - rzęchnął kilka razy i kaput...no power buu.gif

Szykowałem się od kilu dni do wymiany akumulatora (bo stary miał 4 zimy za sobą i 5 -tej mógłby nie przetrwać), ale nie myślałem że go tak nagle trozkę mrozu załatwi..

cóż było robić- auto na rano potrzebne więc .. gdzie tu w niedzielę kupić akumulator? wybór padł na shell autoserw (w sumie to najłatwiej mi siębyło dostać, a sklepy zazwyczaj w niedzielę nie pracują).

No i tam - konsternacja, bo wg parametrów ze starego aku powinno być 60Ah 380A, tymczasem wg katalogu Delphi i Bosha - wyglądało na to że maryśka potrzebuje 70Ah... confused.gif Akurat 70-tki nie było był za to 62Ah/480A Bosha. No i facet nie za bardzo chciał mi sprzedać - strasząc utratą gwarancji. Zmiękł dopiero jak mu pokazałem książkę maryśki (gdzie jak wół stoi - co powinno być) i stary akumulator z wypisanymi parametrami.

Zakupiłem i zamontowałem tego Bosha (300zł), ale w sumie to mnie gryzie.. ile tak na prawdę powinno być? wydawało by się ze producent wie lepiej, no ale jeśli tak to skąd ta rozbieżność między katalogiem a danymi producenta? niewiem.gif

Jakie macie aku w swoich maryśkach JTD ( ew - ile stoi w instrukcji u was, że powinno być?)

Napisano

NIE ZADAWAJ GŁUPICH PYTAŃ!!!!!!!!!

masz od tego strone klubową sciana.gif

Napisano

Trzymaj sie tych danych, ktore sa w ksiazce obslugi. Juz kilka razy spotkalem sie z tym, ze byly rozbieznosci pomiedzy danymi Fiata, a producentami zamiennikow. Czasami rowniez sprzedawcy nie potrafia niestety korzystac z katalogow, ktore maja.

Takze jesli kupiles aku 62 Ah, a Fiat zaleca 60Ah, to wszystko bedzie ok ok.gif

Napisano

> Witam,

> Dzisiaj rano schodze na parking, próbuję odpalić, a tu... -

> rzęchnął kilka razy i kaput...no power

> wg parametrów ze starego aku powinno być

> 60Ah 380A, tymczasem wg katalogu Delphi i Bosha - wyglądało na

> to że maryśka potrzebuje 70Ah...

> Zakupiłem i zamontowałem tego Bosha (300zł), ale w sumie to mnie

> gryzie.. ile tak na prawdę powinno być?

> Jakie macie aku w swoich maryśkach JTD ( ew - ile stoi w instrukcji u

> was, że powinno być?)

Jakoś twoje pytanie nie spotkało się z super odzewem , czyżby przez ten fatalny nr. kolejnej wiadomości biglaugh.gif

A tak na powaznie , w Brava z JTD z klimą wg. instrukcji stoi aku o poj. 60 Ah .

Parę dni temu wymieniłem mojego oryginała Centry właśnie o takiej pojemności na nówkę Centry Future 62Ah/640A (EN) .

Zobaczymy jak się będzie spisywał jak zrobi się naprawdę zimno , bo wg. parametrów aku to powinno być super zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

Też ostatnio mi się przydarzyło, że akumulator powiedział 30.GIF i zmuszony byłem zakupić nówkę, w warsztacie mechanior zrobił icon_eek.gif, że 60 Ah to stanowczo za mało, skończyło się na 62 Ah i na razie jest ok.gif

Napisano

mi też padł (miał 6 lat)...ja zalożyłem 60A (jakies badziewiastej firmy Star), ale odpala bez problemu więc w sumie jestem zadowolony ... sprawdzimy co powie jak temp spadnie do -15 wink.gif

Napisano

> No i tam - konsternacja, bo wg parametrów ze starego aku powinno być

> 60Ah 380A, tymczasem wg katalogu Delphi i Bosha - wyglądało na

> to że maryśka potrzebuje 70Ah...

od zeszłej jesieni ( hmmm a może to już dwa lata wstecz hmm.gif ) mam Centry 60Ah - 640A i nie miałem żadnych problemów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.