Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kto likwidowal szkode z OCsprawcy z allianzem-kwestia holowa

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj pan z oc z allianza mnie bumnal- przyznal sie jest oswiadczenie, swiadek, nagranie z monitoringu

z auta os pocieklo nie za wiele, ale kto to wie co (raczej nie olej bo sie ulotnilo)

jak wyglada kwestia holowania uznalem ze np bez plynu hamulcowego to kiepsko byloby sjechac gdziekolwiek

z infolini wiem juz ze to sprawca musi zamowic dla mnie holowanie (jak na razie nie wiem czy to zrobil)

jesli ja sobie sholuje auto na swoj koszt to potem likwidator zadecyduje czy zwroci mi za ta usluge

Napisano

> Dzisiaj pan z oc z allianza mnie bumnal- przyznal sie jest oswiadczenie, swiadek, nagranie z

> monitoringu

> z auta os pocieklo nie za wiele, ale kto to wie co (raczej nie olej bo sie ulotnilo)

> jak wyglada kwestia holowania uznalem ze np bez plynu hamulcowego to kiepsko byloby sjechac

> gdziekolwiek

> z infolini wiem juz ze to sprawca musi zamowic dla mnie holowanie (jak na razie nie wiem czy to

> zrobil)

> jesli ja sobie sholuje auto na swoj koszt to potem likwidator zadecyduje czy zwroci mi za ta usluge

znajomy mial podobno ostatnio tylko, ze z warta. Bylo buum, facet wymusil, kolega zawolal lawete, zawiezli do domu auto, wzial fakture, potem do ubezpieczalni. Troche sie rzucali dlaczego bral lawete skoro warta ma swoje (sprawca mu nic o tym nie powiedzial) ale wkoncu zwrocili z laweta. Musza zwrocic wszystkie koszty jakie ponosisz w zwiazku ze szkoda chyba ze to jakies auto zastepcze to juz trudniej

Napisano

warto zadzwonić do ubezpieczyciela sprawcy i zapytać o tą kwestię, może przyślą swoją lawete. Ale tak czy inaczej jesli auto nie nadaje sie do jazdy to wzywasz obojętnie jaką lawete i ubezpieczyciel ma obowiazek zwrócić Ci ten koszt bez dwóch zdań. Wszystkie koszty związane ze szkodą. Jak pisałem już kiedyś mi zwrócili za telefony wykonane za granicą, oczywiście nie po dobroci ale ja to traktuje jako normę

Napisano
  • Autor

> warto zadzwonić do ubezpieczyciela sprawcy i zapytać o tą kwestię, może przyślą swoją lawete. Ale

> tak czy inaczej jesli auto nie nadaje sie do jazdy to wzywasz obojętnie jaką lawete i

> ubezpieczyciel ma obowiazek zwrócić Ci ten koszt bez dwóch zdań. Wszystkie koszty związane ze

> szkodą. Jak pisałem już kiedyś mi zwrócili za telefony wykonane za granicą, oczywiście nie po

> dobroci ale ja to traktuje jako normę

ubezpieczyciel sprawcy-oczywiscie zadzwonilem do agenta allianza z polisy podal mi numer na assisitance

na assisitance powiedzieli mi ze to sprawca ma wezwac dla mnie lawete - oczywiscie $%^&* tego nie zrobil-musialem radzic sobie sam

co do kosztow likwidator szkody zdecyduje czy wezwanie innej lawety bedzie zasadne=nie mam pewnosci czy dostane zwrot forsy

Napisano

>nie mam pewnosci

> czy dostane zwrot forsy

Ja kiedyś likwidowałem szkodę (co prawda z OC budynku - spadł kawałek reklamy na moje auto) w Allianz i ich rzeczoznawca oglądał i coś tam kombinował a ja pojechałem do ASO gdzie zrobili kosztorys. Kosztorys wysłałem do Allianz - oni uznali.

Podejrzewam, że gdyby się stawiali i powiedziałbyś, że w przeciwnym wypadku kierujesz sprawę z powództwa cywilnego to zmięknie im rura.

Bierz faktury na wszystko i wal do ubezpieczalni.

Powodzenia.

Napisano

> ubezpieczyciel sprawcy-oczywiscie zadzwonilem do agenta allianza z polisy podal mi numer na

> assisitance

> na assisitance powiedzieli mi ze to sprawca ma wezwac dla mnie lawete - oczywiscie $%^&* tego

> nie zrobil-musialem radzic sobie sam

> co do kosztow likwidator szkody zdecyduje czy wezwanie innej lawety bedzie zasadne=nie mam pewnosci

> czy dostane zwrot forsy

dostaniesz na 100%, nie musisz wiedzieć jakie ubezpieczenie ma sprawca, musi mieć OC i tyle Cie interesuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.