Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wycena napraw mojego uniaka

Featured Replies

Napisano

auto podjechalo do norauto na diagostyke ukladu hamulcowego.

no i mechanicy zaszaleli, teraz pytanie czy da sie to wszystko zrobic tanszym kosztem?

wiadomo ze z ukladme hamulcowym nie ma zartow, ale tutaj mam de facto wymiane calego ukladu za cos kole 1kpln:

283961986-wycena_uno1.jpg

post-7670-1435250889304_thumb.jpg

Napisano

> auto podjechalo do norauto na diagostyke ukladu hamulcowego.

> no i mechanicy zaszaleli, teraz pytanie czy da sie to wszystko zrobic tanszym kosztem?

> wiadomo ze z ukladme hamulcowym nie ma zartow, ale tutaj mam de facto wymiane calego ukladu za cos

> kole 1kpln:

pewnie że sie da taniej jak sam to wymienisz zlosnik.gif

nieźle zdzierają kasę w tym norauto ostatnio czytałem na innym forum że jakość usług jest u nich kiepska hmm.gif

Napisano

> auto podjechalo do norauto na diagostyke ukladu hamulcowego.

> no i mechanicy zaszaleli, teraz pytanie czy da sie to wszystko zrobic tanszym kosztem?

> wiadomo ze z ukladme hamulcowym nie ma zartow, ale tutaj mam de facto wymiane calego ukladu za cos

> kole 1kpln:

520 zł to sama robocizna.

Myśle, że znajdziesz kogoś za połowę tej ceny.

Napisano

> pewnie że sie da taniej jak sam to wymienisz

> nieźle zdzierają kasę w tym norauto ostatnio czytałem na innym forum że jakość usług jest u nich

> kiepska

bo jest

dla mnie to do norauto można jeździć na zakupy ale nie na serwis

Napisano

> bo jest

> dla mnie to do norauto można jeździć na zakupy ale nie na serwis

ja tam chodzę tylko pooglądać bo ceny mają zabójcze grinser006.gif

Napisano

Ceny części mają dużo droższe niż w zwykłym sklepie, cylinderek kosztuje u nich 25zł a przypuszczam, że w motoryzacyjnym będzie kosztował 15zł, na allegro szczęki Ferodo 68zł z wysyłką a tu 118zł pozatym u pana henia na warsztacie zrobiono by to przypuszczalnie za 250zł, nie warto dawać takich aut jak UNO do takich warsztatów jak Norauto. Drogo nie znaczy dobrze.

Napisano

ich pokręciło... za taką kasę to bym wymienił ze 3 układy hamulcowe na 100% smile.gif

montaż szczęk tył 90 zł- pół godzinki roboty z podnośnikiem

cylinderek 25m zł - ha, mój kupiłem za 15 zł w ASO

montaż cylinderka 60 zł - wymiana to odkręcenie dwóch nakrętek/śrub 10

linki ręcznego 80 zł komplet - chyba z kosmosu, aso jedna 15 druga 25 zł...

poproś kogoś o zakupy w normalnym miejscu, i złożenie... 1000 zł to stanowczo za drogo... nawet jak zakładasz ferodo (btw, nie powinno być przypadkiem ferrodo??)

Napisano

> Powinno być Ferodo

ok... ale powiem Ci, że na allegro są i Ferodo i Ferrodo... która to ta lepsza?

Napisano

> ok... ale powiem Ci, że na allegro są i Ferodo i Ferrodo... która to ta lepsza?

Ja znam tylko firmę Ferodo ok.gif Ferrodo to jakaś podróbka, albo ktoś sprzedaje klocki hamulcowe i nawet nie wie jak firma się nazywa zlosnik.gif

EDIT: Kupuj np. Brembo - kłopot z głowy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

podpowiecie mi jakiś sklep internetowy, gdzie bebechy (czesci) mógłbym kupić wszystkie na raz w sensowniejszych cenach smile.gif

Mnie samego zaskoczył poziom cen, bo wprawdzie z uniakami nie mialem do czynienia, ale lanosy mam od paru lat.

p.s. w sumie nie wiem po co wkladac do 10letniego uniaka czesci brembo czy ferodo - tanszych odpowiednikow nie ma?

Napisano

> podpowiecie mi jakiś sklep internetowy, gdzie bebechy (czesci) mógłbym kupić wszystkie na raz w

> sensowniejszych cenach

> Mnie samego zaskoczył poziom cen, bo wprawdzie z uniakami nie mialem do czynienia, ale lanosy mam

> od paru lat.

automotosklep.pl

Napisano
  • Autor

> automotosklep.pl

dzieki za szybkie info smile.gif

nie chce mis ie szukac na allegro pojedynczych czesci, a tak kupie wszystko na raz i podjade do jakiegos lokalnego mechanika smile.gif

Napisano

Powiem krótko mam Uno i Tico. Ostatnio robiłem Tico - wymiana przewodów, hamulcowych od korektora do końca, wymiana cylinderków, wymiana tarcz hamulcowych, wymiana tarcz kotwicznych (to w tyle do czego montuje się szczęki), wymiana szczęk, wymiana klocków, wymiana uszczelek zacisków hamulców przednich +wymiana tłoczka - przód, wymiana płynu hamulcowego, wymiana linki hamulca ręcznego, odpowietrzenie całego układu - całość około 750 zł za części tyle oszczędności gdy sam robisz

Napisano

> Powiem krótko mam Uno i Tico. Ostatnio robiłem Tico - wymiana przewodów, hamulcowych od korektora

> do końca, wymiana cylinderków, wymiana tarcz hamulcowych, wymiana tarcz kotwicznych (to w tyle

> do czego montuje się szczęki), wymiana szczęk, wymiana klocków, wymiana uszczelek zacisków

> hamulców przednich +wymiana tłoczka - przód, wymiana płynu hamulcowego, wymiana linki hamulca

> ręcznego, odpowietrzenie całego układu - całość około 750 zł za części tyle oszczędności gdy

> sam robisz

W Uniaku zmieścisz się w 500 zł z takimi naprawami. Wiem, bo przez ostatni rok wymieniłem większość tych rzeczy o których piszesz.

Napisano

Co do amorków - za 250 zł miałem 2 szt. KYB olejowych z osłonami, odbojami i z przesyłką kurierską (poszukaj na allegro). Na Delphi bym tyle nie wydał.

Napisano

> Powiem krótko mam Uno i Tico. Ostatnio robiłem Tico - wymiana przewodów, hamulcowych od korektora

> do końca, wymiana cylinderków, wymiana tarcz hamulcowych, wymiana tarcz kotwicznych (to w tyle

> do czego montuje się szczęki), wymiana szczęk, wymiana klocków, wymiana uszczelek zacisków

> hamulców przednich +wymiana tłoczka - przód, wymiana płynu hamulcowego, wymiana linki hamulca

> ręcznego, odpowietrzenie całego układu - całość około 750 zł za części tyle oszczędności gdy

> sam robisz

Drogo. To samo w Matizie kosztuje mniej. Tarcze kotwiczne (kompletne - fabryczne - ze szczękami itp.) to 75 PLN/strona, tarcze Mikoda nacinane / nawiercane 150 PLN, bębny też podobnie, klocki Ferodo Premier niecałe 80 PLN, 2 tłoczki do przodu to 80 PLN. Razem części to niewiele ponad 600 PLN (doszły pierdółki jeszcze), robota 150 PLN - więc nie brudząc rąk wydałem tyle samo wink.gif

Napisano

> A czy ja gdzieś napisałem/zasugerowałem że nie ma?

"Co do amorków - za 250 zł miałem 2 szt. KYB olejowych z osłonami"

tak to odebrałem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.