Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne drzwi - szyba w GP

Featured Replies

Napisano

Zanim rozbiorę wieczorkiem drzwi , mam pytanko. Jaki jest napęd opuszczania szyby ,linka czy cięgna . Małżonka chciała uchylić pod pracą szybke coby auto się nie ugotowało a nie wiedziała że szyba do końca się nie opuszcza. Jak mi powiedziała coś jej zrobiło "bzdęęę" i szybke moge tylko dłońmi przesuwać. biglaugh.gif

Napisano

Mam to samo od 3 dni tylko mnie córcia załatwiła smile.gif Jak rozbierzesz opisz jak bo ja się takich rzeczy nie tykam smile.gif

U mnie opuszczam ręką, podnoszę wajchą, Coś chrzęści smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mam to samo od 3 dni tylko mnie córcia załatwiła Jak rozbierzesz opisz jak bo ja się takich rzeczy

> nie tykam

> U mnie opuszczam ręką, podnoszę wajchą, Coś chrzęści

U mnie linka powiedziała 30.GIF tzn upie.....a się . Powiem tak , mechanizm prawie jak w kanciaku , jestem yikes.gif. Tłumacze sobie to tym że auto ma klime i tyle szyby otwiera się naprawde sporadycznie . A wiadomo że jak coś jest nie używane to sie może szybciej zepsuć. W Pandzie klimy nie miałem i przez 5 lat użytkowania tylne szyby były używane nagminnie.

U Ciebie prawdopodobnie jest to samo co u mnie , pękła dolna linka od opusczania szyby a górna jest cała więc jeszcze szybe podnosi. Jutro jade do ASO to napisze ile taka przyjemność kosztuje.

Napisano

OK dzięki bardzo, a jak się do tego całego boczka dorwać ?

Napisano

> Zanim rozbiorę wieczorkiem drzwi , mam pytanko. Jaki jest napęd opuszczania szyby ,linka czy

> cięgna . Małżonka chciała uchylić pod pracą szybke coby auto się nie ugotowało a nie

> wiedziała że szyba do końca się nie opuszcza. Jak mi powiedziała coś jej zrobiło "bzdęęę" i

> szybke moge tylko dłońmi przesuwać.

nie masz gwarancji na to GP ???? ostatnio wymieniałem kilka urwanych

podnośników w tylnych drzwiach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> nie masz gwarancji na to GP ???? ostatnio wymieniałem kilka urwanych

> podnośników w tylnych drzwiach

No niestety nie frown.gif auto z 30.03.2007 jak jeszcze obowiązywała 2-letnia gwarancja.

Napisano

> Jutro jade do ASO to napisze ile taka przyjemność kosztuje.

Ja kupiłem używany mechanizm (prawie nowy, regulacja ręczna) za 100zł.

Nie pasuje do wersji z elektryką !

Napisano

Już sprawdziłem ... mechanizm 500 zł , masakra, chyba podeprę to okno szczotką smile.gif

Napisano

> Już sprawdziłem ... mechanizm 500 zł , masakra, chyba podeprę to okno szczotką

Wymiana jest banalnie prosta. Tzn dla kogoś kto nie ma dwóch lewych rąk wink.gif

Inna sprawa jest to, że jeśli poleciała linka to można to naprawić za 10zł ok.gif

Ja po tym jak kupiłem mechanizm stwierdziłem że to było b.źle wydane 100zł crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Już sprawdziłem ... mechanizm 500 zł , masakra, chyba podeprę to okno szczotką

Hehehe rotfl.gif u mnie taniej 499 rotfl.gif. A elektryczy kosztuje 599 ale nie chce mi się kabli ciągnąć. Prawie z butów wyskoczyłem jak mi w ASO z uśmiechem powiedzieli ile to kosztuje.

Napisano

No nic dopóki szyba nie opada nic nie wymieniam. Na allegro akurat prawego tyłu ani widu smile.gif

Napisano

> Hehehe u mnie taniej 499 . A elektryczy kosztuje 599 ale nie chce mi się kabli ciągnąć.

> Prawie z butów wyskoczyłem jak mi w ASO z uśmiechem powiedzieli ile to kosztuje.

ale jak Ci poleciała linka to kup rowerową, dwa nity, wymierz, zaciśnij w imadle, nasmaruj i wytrzyma dłużej niż oryginał ok.gif

Napisano

W tzw. geście handlowym Fiat sprzedał mi to ustrojstwo za 300 zł a ASO zamontuje gratis smile.gif Co nie zmienia faktu, że i tak ta cześć zbyt droga jest.

Napisano
  • Autor

> W tzw. geście handlowym Fiat sprzedał mi to ustrojstwo za 300 zł a ASO zamontuje gratis Co nie

> zmienia faktu, że i tak ta cześć zbyt droga jest.

Łooooo , jak to załatwiłeś , z opisu widzę że masz starsze autko od mojego . A wiadomo jak ciężko sie gada w ASO.

Napisano

> Łooooo , jak to załatwiłeś , z opisu widzę że masz starsze autko od mojego . A wiadomo jak ciężko

> sie gada w ASO.

Piszesz list do FAP ,że zawsze serwisujesz auto w ASO (musisz mieć przeglądy) itd. Następnie prosisz o partycypację w kosztach. Po miej więcej 2-3 dniach otrzymujesz telefon od rzecznika konsumenta przy określonym najbliższym ci ASO i sie umawiasz na warunki. KONIECZNIE TRZEBA MIEĆ WSZYSTKIE PRZEGLĄDY NAWET PO GWARANCJI !

Napisano
  • Autor

> Piszesz list do FAP ,że zawsze serwisujesz auto w ASO (musisz mieć przeglądy) itd. Następnie

> prosisz o partycypację w kosztach. Po miej więcej 2-3 dniach otrzymujesz telefon od rzecznika

> konsumenta przy określonym najbliższym ci ASO i sie umawiasz na warunki. KONIECZNIE TRZEBA

> MIEĆ WSZYSTKIE PRZEGLĄDY NAWET PO GWARANCJI !

I tak mam , gwarancji nie mam ale przeglądy robione w ASO . Jakbyś mógł przyślij mi na prv adres do FAP na króry trza to pisemko wysłać , bede bardzo wdzięczny 20.GIF

Napisano

Tak jak pisałem wczesniej dziś mechanizm wymieniony na FV - robocizna Gwarant smile.gif , część 40 % FAP, 60 % klient - zapłaciłem i tak za dużo 298 zł.

Demoneczek jak poszło ?

Napisano
  • Autor

> Tak jak pisałem wczesniej dziś mechanizm wymieniony na FV - robocizna Gwarant , część 40 % FAP, 60

> % klient - zapłaciłem i tak za dużo 298 zł.

> Demoneczek jak poszło ?

Hmm , no tak , przez weekend mnie nie było i dzisiaj będę walczył z tematem. Ale dam znać jak ie postępy.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Tak jak pisałem wczesniej dziś mechanizm wymieniony na FV - robocizna Gwarant , część 40 % FAP, 60

> % klient - zapłaciłem i tak za dużo 298 zł.

> Demoneczek jak poszło ?

Po długim ciut czasie wreszcie temat zamkniety. Po małych korespondencjach między Bilexem a FAP-em , mechanizm opuszczania szyby wymieniony. Za bardzo polityki rabatowej nie rozumiem ale całość z wymianą kosztowała mnie 312 zł czyli niewiele drożej niż u Ciebie. Uff mam już to z głowy.

Napisano

> Po długim ciut czasie wreszcie temat zamkniety. Po małych korespondencjach między Bilexem a FAP-em

> , mechanizm opuszczania szyby wymieniony. Za bardzo polityki rabatowej nie rozumiem ale całość

> z wymianą kosztowała mnie 312 zł czyli niewiele drożej niż u Ciebie. Uff mam już to z głowy.

Pewnie mieli samą część droższą wyliczyli rabat procentowy i stąd różnica. Grunt że się powiodło ! Czasem warto serwisować w ASO. Fiat mnie jeszcze nie zostawił na lodzie nawet po 5 latach od zakupu auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.