Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bicie kierownicy ale tylko podczas skręcania

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie pytanko co może powodować drżenie (lekkie bo lekkie , ale jednak wyczuwalne)kierownicy podczas skręcania. Tz wygląda to tak jadę na wprost prędkość powiedzmy 140-160km/h wszystko ok lecz gdy tylko lekko skręcę kierownice np na łuku bądź zmieniam pas kierownica zaczyna drżeć, w lewo leciutko, wręcz nie wyczuwalne przy trzymaniu kierownicy oburącz ,a w prawo już dość mocno...poniżej 120km/h zanika całkowicie, przy jeździe na wprost nie występuje w ogóle (do prędkości 190km/h sprawdzałem ). Tylko przy obrocie kierownicą zaczyna wibrować kierownica oslabiony.gif

Pacjent Golf 4 ostatnio wymienione elementy gumowe zawieszenia ,sworznie , oraz wszelkie łączniki przy okazji do wymiany poszły tarcze oraz klocki. Coś mechaniory skopali czy koła jechać sprawdzić na wyważarce??

Napisano

Miałem kiedyś taki rant, nagar, coś w ten deseń, na tarczy hamulcowej...

Zawsze można sprawdzić.

Napisano
  • Autor

na tarczach przejechałem może z 500-600km ale sprawdzę ok.gif

Napisano

Może być zwichrowana felga czy też nierówna opona (miałem kiedyś opony w kształcie elips).

Napisano
  • Autor

> Może być zwichrowana felga czy też nierówna opona (miałem kiedyś opony w kształcie elips).

właśnie o oponach pomyślałem bo już troszke mają zlatane, nic jutro jade do wulkanizatora niech ściąga kapcie i szuka przyczyny w oponach/felgach ok.gif

Napisano

U mnie taki objaw dawala wywalona koncowka drazka. Po wymianie przestalo bic wink.gif

Napisano

Witam serdecznie.

Sprawdź lewe, przednie koło. Jest coś krzywe. Opona, felga itp. Może być nawet poprawnie wyważone ale np. pęknięty kord i lekkie wybrzuszenie.

Pozdrawiam.

Sebastian

Napisano

> być może łożysko koła przedniego

też to obstawiam

Napisano

> też to obstawiam

Lozysko by huczalo. Bicie jest spowodowane luzem. Jak by byl taki luz na lozysku to by nigdzie nie pojechal.

Napisano

> Lozysko by huczalo. <ciach>

Uwierz mi, że może się to objawiać w opisany sposób. Tym bardziej, że nasila się to przy skręcie czyli przy większym obciążeniu łożyska. skromny.gif Właśnie to przerabiałem i nic nie huczało 270751858-jezyk.gif były to początki padu łożyska.

Oczywiście nie piszę, że to na 100% to, ale należy brać to pod uwagę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.