Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rekiny

Featured Replies

Napisano

mam CC i kupilem rekiny czy musze jakies dluzsze sruby kupowac czy dystanse ? czy standardowe sruby wystarcza ? smile.gif

Napisano

Musisz kupić pływaki o takiej samej długości.Dystansu nie trzeba ale musisz roztoczyć otwór centrujący ok.gif

Napisano
  • Autor

> Musisz kupić pływaki o takiej samej długości.Dystansu nie trzeba ale musisz roztoczyć otwór

> centrujący

czyli otwory w felgach musza byc wieksze ? ma ktos moze takie sruby plywajace do sprzedania ?? smile.gif

Napisano

> czyli otwory w felgach musza byc wieksze ? ma ktos moze takie sruby plywajace do sprzedania ??

Tak, o 1mm, możesz to zrobic we własnym zakresie.

A co do śrub to alledrogo albo napisz posta na CentoGiełdzie ok.gif

Napisano

> Tak, o 1mm, możesz to zrobic we własnym zakresie.

nie polecam. otwor roztacza sie na tokarce lub na frezarce i to dokladnie na 58,1mm.

Napisano

> nie polecam. otwor roztacza sie na tokarce lub na frezarce i to dokladnie na 58,1mm.

Wiadomo, lepiej na tokarce ale jak sie nie ma takiej możliwości to można we własnym zakresie. Otwór prawidłowy to tak jak piszesz 58,1 a rekiny maja 57,1 ok.gif

Napisano

> czyli otwory w felgach musza byc wieksze ? ma ktos moze takie sruby plywajace do sprzedania ??

nieeee, otwory srub zostaja tak jak sa, otwor centralny /centrujacy/ w rekinie jest troche mniejszy ale dopiero ktos pisal ze wystarczy dobrze piaste oczyscic i wejdo ciasno bo ciasno ale wejdo

Napisano

Ja tylko na przednia oś musialem roztoczyc otwór centrujacy reszta wchodzi bez porblemu. Sruby mam jak narazie z uno czyli zwykle fiatowskie standardowa dlugosc. Dokrecaj deliktanie

Napisano

> Ja tylko na przednia oś musialem roztoczyc otwór centrujacy reszta wchodzi bez porblemu. Sruby mam

> jak narazie z uno czyli zwykle fiatowskie standardowa dlugosc. Dokrecaj deliktanie

no ja godalem ze wejdo, a co do srub to z 4x98 na 4x100 mozna jakos na normalnych srubach ?? widac mozna

Napisano

> no ja godalem ze wejdo, a co do srub to z 4x98 na 4x100 mozna jakos na normalnych srubach ?? widac

> mozna

Można, ale już bym wolał jeździć na seryjnych felgach niz kręcic 4x100 na zwykłych...

Napisano

> Ja tylko na przednia oś musialem roztoczyc otwór centrujacy reszta wchodzi bez porblemu. Sruby mam

> jak narazie z uno czyli zwykle fiatowskie standardowa dlugosc. Dokrecaj deliktanie

Taaaa dokręć kolego kółeczka delikatnie bo szkoda na pływaki. Dokręć tylko palcami. no.gif

Napisano

> nieeee, otwory srub zostaja tak jak sa, otwor centralny /centrujacy/ w rekinie jest troche mniejszy

> ale dopiero ktos pisal ze wystarczy dobrze piaste oczyscic i wejdo ciasno bo ciasno ale wejdo

W pierwszym CC też wcisnąłem rekiny bez modyfikacji otworu. Wciągnąłem je na piastę śrubami. Nie mogłem ich w żaden sposób ściągnąć nawet do swapa i z tymi kołami go sprzedałem hehe.gif

Napisano

> W pierwszym CC też wcisnąłem rekiny bez modyfikacji otworu. Wciągnąłem je na piastę śrubami. Nie

> mogłem ich w żaden sposób ściągnąć nawet do swapa i z tymi kołami go sprzedałem

hahaha.gifbeksa.gif

Napisano

> Taaaa dokręć kolego kółeczka delikatnie bo szkoda na pływaki. Dokręć tylko palcami.

Może głupie pytanie ale jestem w temacie też zielony mlot.gif, dlaczego trzeba dokrecać delikatnie te sruby i czym sie rożnią te pływaki. Też mam zamiar kupna rekinów. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mam CC i kupilem rekiny czy musze jakies dluzsze sruby kupowac czy dystanse ? czy standardowe sruby

> wystarcza ?

rozwiertac ladnie zeby na piaste sie zmiescilo i te sruby plywajace i bedzie gitara ?:) a jaki jest wogole rozmiar tej sruby w CC ?

Napisano
jak Ci nie bedzie bic przy 120km/h, to koniecznie napisz w tym watku...
Napisano

Wszystko ladnie smiga a co do roztaczania to mozna to zrobic zwykla wiertarka i kamieniem, ja felgi mialem pisakowanie, pozniej roztoczone pomalowane wywazone i smigaja juz mi 8 k kilometrow bez problemu

Napisano

Delikatnie bo to nie najmlodsze felgi, jak bedziesz dokrecal pneumatem to mozesz "za bardzo sie postarac", sa juz miejscami miekkie,

nie potrzeba innych srub, wystarcza zwykłe fiatowskie, P&P smile.gif

Napisano

Z tego co już było nie raz na centomani take własno ręczne roztaczanie otworu centrującego papierem ściernym albo wiertarką (?) kończy się biciem felg.

Ja w swoich alu po zakupie miałem też 57.1mm

oddałem je kolesiowi który takimi sprawami się zajmuje i na tokarce roztoczył... i nie ma żadnych problemów !

dałem za to 100zł (25zł/szt) ale uważam że się opłacało.

niech każdy robi tak jak mu rozsądek podpowiada....

Napisano

ja osobiscie mam rekiny w swoim mam seryjne sruby nic nie rozwiercane i jezdze juz tak rok cc1.1 a wczesniej jezdziłem tez rok 700 tez na tych rekinach nic mnie nie bije w kiere nawet przy 150kmh

waytogo.gif

Napisano

U mnie nic nie bije. tam nie trzeba roztaczac nie wiadomo ile, po za tym jak dokrecisz z czuciem kola to musi byc dobrze? Czyli masz 5 punktów oparcia sie felgi o tarcze/piaste? 4 sruby i otwór centrujacy

Napisano

> ja osobiscie mam rekiny w swoim mam seryjne sruby nic nie rozwiercane

jestes pierwszym wlascicielem tych felg?

temat seryjnych srub do 4x100 byl juz przedstawiony wiele razy.

nawet byly zdjecia jak te felgi pekaja po wcignieciu na sile, srubami na otwor centrujacy piasty...

jak ktos chce tak jezdzic, to prosze bardzo, ale polecanie takiego rozwiazania jest karygodne.

Napisano
  • Autor

> jestes pierwszym wlascicielem tych felg?

> temat seryjnych srub do 4x100 byl juz przedstawiony wiele razy.

> nawet byly zdjecia jak te felgi pekaja po wcignieciu na sile, srubami na otwor centrujacy piasty...

> jak ktos chce tak jezdzic, to prosze bardzo, ale polecanie takiego rozwiazania jest karygodne.

na seryjnych tez sie da ale lepiej te plywajace ?

Napisano

> na seryjnych tez sie da

podkladki zamiast dystansow tez sie da wlozyc....

Napisano

> jestes pierwszym wlascicielem tych felg?

> temat seryjnych srub do 4x100 byl juz przedstawiony wiele razy.

> nawet byly zdjecia jak te felgi pekaja po wcignieciu na sile, srubami na otwor centrujacy piasty...

> jak ktos chce tak jezdzic, to prosze bardzo, ale polecanie takiego rozwiazania jest karygodne.

przeczytaj sobie jeszcze raz moj post czy ja komus coś polecam ?

Napisano

Powiem tak! Też jestem właścicielem rekinów i też doradzano mi seryjne śruby ale z ryzykiem że co 100km musiałbym sprawdzać czy się nie poluzowały. Stwierdziłem że życie i zdrowie jest ważniejsze więc wyłożyłem około 130zł na śruby pływające. Do dziś zrobiłem na nich już około 4000km i mechanik jak mi ściągał koło to miał nawet problem z odkręceniem śrub. Także co jak co ale dla własnego bezpieczeństwa i zdrowia lepiej wyłożyć te parę złotych. Takie jest moje zdanie.

P.S. Przy okazji ładnie wyglądają na feldze smile.gif

Napisano

> a jak to jest z felgami alu z poldka?? też trzeba jakies inne śruby, cos rozwiertywać czy śmiga

> odrazu ??

eeee poldek ma rozstaw srub 4x98 tak jak w cento ale zato srednica otworu centrujacego jest o wiele wieksza cos chyba 62mm czyli wejdo z luzem albo z palcem w du.... jak kto woli zlosnik.gif

Napisano

> eeee poldek ma rozstaw srub 4x98 tak jak w cento ale zato srednica otworu centrujacego jest o wiele

> wieksza cos chyba 62mm czyli wejdo z luzem albo z palcem w du.... jak kto woli

to też jest jakaś opcja smile.gif Szukam jakiejś okazji kupić albo rekiny albo cos z poldka zlosnik.gif

Napisano

> eeee poldek ma rozstaw srub 4x98 tak jak w cento ale zato srednica otworu centrujacego jest o wiele

> wieksza cos chyba 62mm czyli wejdo z luzem albo z palcem w du.... jak kto woli

guzik prawda.... ja mam alu poldoloty na zimę i napewno otwór centrujący nie ma 62mm !

chyba że jest x rodzaji i rózne rozmiary otworów wtedy zwracam honor! (w co szczerze wątpie)

Napisano

> guzik prawda.... ja mam alu poldoloty na zimę i napewno otwór centrujący nie ma 62mm !

> chyba że jest x rodzaji i rózne rozmiary otworów wtedy zwracam honor! (w co szczerze wątpie)

dystanse z poldka majo otwor 62mm, ale na allegro znalazlem felge z poldka z otworem 58,5mm

Napisano

e... nieprawda?

felgi z peloponeza pasują, tylko dłuższe śruby trzeba dać.

Napisano

> e... nieprawda?

> felgi z peloponeza pasują, tylko dłuższe śruby trzeba dać.

ja mam stal z poldka na zime i pasowały bez problemu. To może faktycznie trzeba bedzie do alu dać dłuższe śruby.

Napisano

> Do alu wypada dać dłuższe śruby

do rekinow stalowych i alu pasuja te same sruby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.