Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ustrzelona Julka

Featured Replies

Napisano

patrzac po rejestracji fumfel nowka nie smigana wink.gif

webse.jpg

Napisano
  • Autor

> i to chyba QV bo 2 wydechy

no wlasnie tez tak myslalem, ale byla na jakichs malych kolkach, chyba 16'tkach ... koniczynki tez nie widzialem niewiem.gif

jutro ide na jazde probna kaszlakiem 2.0 wink.gif

Napisano

> no wlasnie tez tak myslalem, ale byla na jakichs malych kolkach, chyba 16'tkach ... koniczynki tez

> nie widzialem

no to moze 170KM jakies hmm.gif trzeba by zagladac w katalogi zlosnik.gif

> jutro ide na jazde probna kaszlakiem 2.0

zlosnik.gif

Napisano

> no wlasnie tez tak myslalem, ale byla na jakichs malych kolkach, chyba 16'tkach ... koniczynki tez

> nie widzialem

a na konkurecyjne forum też Ty to zdjęcie wrzucałeś ?

> jutro ide na jazde probna kaszlakiem 2.0

no 1.6 za słaby jest, jak by miał ja w delcie 120 to można by nad nim się zastanawiać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a na konkurecyjne forum też Ty to zdjęcie wrzucałeś ?

jesli masz na mysli alfaholicy to tak... ale jakie tam ono konkurencyjne? wink.gif

Napisano
  • Autor

> patrzac po rejestracji fumfel nowka nie smigana

okazuje sie, ze Julka z foty to auto testowe, ktorym dzis bylo mi dane posmigac - czyli 2-litrowy kaszlak w wersji full wypas z czerownymi skorami w srodku wink.gif

wrazenia z jazdy - hmm .. fajnie sie zbiera w trybie D, kierownica jest o wiele sztywniejsza niz w Bravo z wylaczonym City. rowniez o wiele lepiej znosi wszelkiego rodzaju nierownosci (16''), chociaz przy tych kolach mam wrazenie ze troche za bardzo sie przechyla, gdyby dac jej zawieszenie sportowe bylo by super. jest o wiele bardziej komfortowo i chyba nieco bardziej przestronnie. oczywiscie w warunkach miejskich sprawdzic Q2 sie nie da ... i tak sprzedawca byl troszeczke blady i sie momentami zapieral nogami wink.gif silnik dostaje kopa przy okolo 3.5-4tys obrotow, wtedy czuc ze zaczyna odchodzic.

dziwnie sie jezdzi z systemem START/STOP .. za kazdym razem gdy stalem na swiatlach i silnik gasl myslalem sobie "kurna, znowu zgasl..." - oczywiscie poznawalem to po obrotach, bo w srodku cisza. niekulturalny klekot jest w sumie tylko przy odpalaniu.

siedzenia sa fajniejsze (wygodniejsze) niz w NB, zarowno te skorzane jak i z materialu (wersja Distingtive) - lepiej trzymaja tez w zakretach. natomiast cala reszta jakas taka .. hm ... no 159'tka to to nie jest zdecydowanie, czegos mi tam brak. a te plastikowe klamki ... facepalm.gif

glupio rozwiazany jest podlokietnik kierowcy - niby fajnie ze mozna go podniesc i opuscic, ale przez to brak jest chlodzonego schowka na napoje

przednia szyba lapie chamskie refleksy od krzywizn deski rozdzielczej, poza tym jest jakas taka wypukla przez co znieksztalca obraz ... dziwne uczucie

no, to chyba tyle na szybko. ogolnie jesli Giulietta to tylko QV ... inaczej trzeba czekac na Giulie smile.gif

Napisano

> fajnie sie zbiera w trybie D,

bo tryb D to normalna praca na 350Nm zlosnik.gif

>kierownica jest o wiele sztywniejsza niz w

> Bravo z wylaczonym City.

efekt silnika wspomy bezp. na przekladni, jednak nb tez daje rady na tym wspomaganiu ze zmieniona sila pracy zlosnik.gif

czyli co fajniejsze niz nb? zmieniac czy nie? zeby.GIF

>dziwnie sie jezdzi z systemem START/STOP .. za kazdym razem gdy stalem na swiatlach i silnik gasl myslalem sobie "kurna, znowu zgasl..." -

bylo go wylaczyc zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czyli co fajniejsze niz nb?

powiem, ze sie obawialem, ze moze oczaruje mnie srodkiem, ale tak sie nie stalo. wnetrze jest o wiele fajniejsze niz w MiTo, ale brak mu szlachetnosci ze 156 czy 159 ... takie ni to sportowe, ni to nowoczesne ... i materialy z cala pewnoscia to nie klasa premium wink.gif

jesli chodzi o komfort jazdy, to NB prowadzi sie jak furmanka w porownaniu z Julka .. polykanie nierownosci jest nawet fajniejsze niz w Vectrze C, ktora jest przeciez wiekszym autem

> bylo go wylaczyc

tak tez uczynilem - te przelaczniki to tez fajna sprawa, tylko dlaczego sprawiaja wrazenie takich delikatnych?

> zmieniac czy nie?

jesli na QV - tak ok.gif inne wersje z cena pod 95-100tys nie sa raczej tego warte

Napisano

> jesli chodzi o komfort jazdy, to NB prowadzi sie jak furmanka w porownaniu z Julka ..

16tki robia swoje tez ok.gif

ale w.w na tyle ok.gif

> jesli na QV - tak inne wersje z cena pod 95-100tys nie sa raczej tego warte

a kto tyle za AR zaplaci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a kto tyle za AR zaplaci

wszyscy oprocz Ciebie biglaugh.gif w marcu koncze splacac NB, bedzie mozna pomyslec ... moze juz cos bedzie wiadomo o Giulii hmm.gif

aaa.. srednie spalanie po 130km 11.5l ... wiecej niz w mojej turbobenzinen rotfl.gif musi nie dotarta Julka wink.gif

Napisano

> wszyscy oprocz Ciebie w marcu koncze splacac NB, bedzie mozna pomyslec ... moze juz cos bedzie

> wiadomo o Giulii

bylem dzisiaj chwilke na salonie i w aso, ale oczywiscie zapomnialem wyjsc na pietro ogladnac Julke rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> bylem dzisiaj chwilke na salonie i w aso, ale oczywiscie zapomnialem wyjsc na pietro ogladnac Julke

moze to i lepiej wink.gif

Napisano

> moze to i lepiej

jednak na razie mjII to musi smignac chwile, zeby nie bylo ze softowo leciwy jak 2.0mj spineyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> jesli chodzi o komfort jazdy, to NB prowadzi sie jak furmanka w porownaniu z Julka ..

znaczy co, tak źle wypada Bravo na tle J.? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> znaczy co, tak źle wypada Bravo na tle J.?

jesli chodzi o komfort jazdy - tak. ale po czesci wine ponosza 17'tki. za to Julka na tych oponach i ze standardowym zawieszeniem nie wszedl bym w kilka zakretow tak samo jak wchodze NB, chyba ze Q2 dziala cuda wink.gif

Napisano

> wrazenia z jazdy - hmm .. fajnie sie zbiera w trybie D, kierownica jest o wiele sztywniejsza niz w

> Bravo z wylaczonym City. rowniez o wiele lepiej znosi wszelkiego rodzaju nierownosci (16''),

> chociaz przy tych kolach mam wrazenie ze troche za bardzo sie przechyla, gdyby dac jej

> zawieszenie sportowe bylo by super. jest o wiele bardziej komfortowo i chyba nieco bardziej

> przestronnie. oczywiscie w warunkach miejskich sprawdzic Q2 sie nie da ... i tak sprzedawca

> byl troszeczke blady i sie momentami zapieral nogami silnik dostaje kopa przy okolo 3.5-4tys

> obrotow, wtedy czuc ze zaczyna odchodzic.

juz w N jest sztywniej niż w bravo,

opony wielkoprofilowe to się uginają,

sportowe zawieszenie jest w opcji-nawet nie jes jakoś bardzo drogie,

q2 da sie przetestować-choć to i tak namiastka,

> dziwnie sie jezdzi z systemem START/STOP .. za kazdym razem gdy stalem na swiatlach i silnik gasl

> myslalem sobie "kurna, znowu zgasl..." - oczywiscie poznawalem to po obrotach, bo w srodku

> cisza. niekulturalny klekot jest w sumie tylko przy odpalaniu.

ciekawi mnie ten system właśnie, to nie szkodzi turbinie

qv tego nie ma, wszystkie inne mają zlosnik.gif

> glupio rozwiazany jest podlokietnik kierowcy - niby fajnie ze mozna go podniesc i opuscic, ale

> przez to brak jest chlodzonego schowka na napoje

klimatyzowany schowek jest w opcji

> no, to chyba tyle na szybko. ogolnie jesli Giulietta to tylko QV ... inaczej trzeba czekac na

> Giulie

to już przesada zlosnik.gif

Napisano

> wszyscy oprocz Ciebie w marcu koncze splacac NB, bedzie mozna pomyslec ... moze juz cos bedzie

> wiadomo o Giulii

> aaa.. srednie spalanie po 130km 11.5l ... wiecej niz w mojej turbobenzinen musi nie dotarta Julka

każdy pałuje by sprawdzić jaki efekt i jest taki oto efekt zlosnik.gif

Napisano

> jesli chodzi o komfort jazdy - tak. ale po czesci wine ponosza 17'tki. za to Julka na tych oponach

> i ze standardowym zawieszeniem nie wszedl bym w kilka zakretow tak samo jak wchodze NB, chyba

> ze Q2 dziala cuda

czyli że do B. tylko 16tki, 17tki to niewygoda a 18tki to brak zębów? grinser006.gif

Napisano

> jesli chodzi o komfort jazdy - tak. ale po czesci wine ponosza 17'tki. za to Julka na tych oponach

> i ze standardowym zawieszeniem nie wszedl bym w kilka zakretow tak samo jak wchodze NB, chyba

> ze Q2 dziala cuda

wydaje mi się że porównać by można jedynie na 17" + zawieszenie sportowe z QV

Napisano

> ciekawi mnie ten system właśnie, to nie szkodzi turbinie

> qv tego nie ma, wszystkie inne mają

kiedyś dane tego systemu czytałem to jest masa sytuacji w których on nie zadziała więc na pewno jakoś uwzględnili dbanie o turbo smile.gif

Napisano

> czyli że do B. tylko 16tki, 17tki to niewygoda a 18tki to brak zębów?

Wlasnie czekam w ASO na ulecznie mojej belli i siedze obok nowej Julki na 18kach.

Opony to 225/40/18 i mimo ze wyglada na to ze maja rant ochronny to felga wystaje - obawialbym sie raczje jej szybkiego uszkodzenia o kraweznik niz o wizyty u dentysty. Choc faktycznei przy tym profilu moze podrzucac.

Napisano

> Wlasnie czekam w ASO na ulecznie mojej belli i siedze obok nowej Julki na 18kach.

> Opony to 225/40/18 i mimo ze wyglada na to ze maja rant ochronny to felga wystaje - obawialbym sie

> raczje jej szybkiego uszkodzenia o kraweznik niz o wizyty u dentysty. Choc faktycznei przy tym

> profilu moze podrzucac.

a ja to pisałem o tych profilach o Bravo grinser006.gif

Napisano

> a ja to pisałem o tych profilach o Bravo

17tki i profil 45 to rozsadne podejscie do przyzwoitego komfortu i fajnego prowadzenia sie auta, nic na mniejszym profilu nie wchodzi w gre jesli chcesz jako tako po pl jezdzic zlosnik.gif

Napisano

> 17tki i profil 45 to rozsadne podejscie do przyzwoitego komfortu i fajnego prowadzenia sie auta,

> nic na mniejszym profilu nie wchodzi w gre jesli chcesz jako tako po pl jezdzic

no to dobrze, bo juz się bałem że będę musiał zakładać balooony na 16tkach grinser006.gif

Napisano

> glupio rozwiazany jest podlokietnik kierowcy - niby fajnie ze mozna go podniesc i opuscic, ale

> przez to brak jest chlodzonego schowka na napoje

Ale za to schowek przed pasażerem jest chłodzony.

edyta:

Cytat z instrukcji:

Quote:

Można tam włożyć równocześnie 1 butelkę 50 cl i 2 butelki na

mleko.

zlosnik.gif

Napisano

...

> glupio rozwiazany jest podlokietnik kierowcy - niby fajnie ze mozna go podniesc i opuscic, ale ...

ja mam dziwne wrażenie, że gdzieś już ten podłokietnik widziałem - 156 - chyba zostało sporo w magazynach, proszę jaka gospodarność smile.gif

Nie miałem okazji jeździć, ale pooglądałem i jestem rozczarowany, może nie mocno rozczarowany, ale na pewno niczym szczególnie nie ujmuje ta Julka. Jest przyzwoicie,ale jeśli ona ma być następcą 147, to chyba niezbyt godnym niestety...

Trzeba kupować 156tki i 147ki, póki jeszcze jakieś zadbane się uda znaleźć!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.