Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzet audio w Epice- jakiej firmy?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy ktos z klubowiczow wie jakiej marki jest zainstalowany sprzet audio w Epice? Nikt z salonu nie potrafil mi na moje pytanie odpowiedziec ze 100% przekonaniem.

Pozdr

Arkadiusz Epica tuz, tuz. W-wa

Napisano

> Witam!

> Czy ktos z klubowiczow wie jakiej marki jest zainstalowany sprzet audio w Epice? Nikt z salonu nie

> potrafil mi na moje pytanie odpowiedziec ze 100% przekonaniem.

> Pozdr

> Arkadiusz Epica tuz, tuz. W-wa

Glosniki to chinska tandeta (ja takie mialem w Aveo) lub Daewoo. Radio to Daewoo.

Napisano
  • Autor

Czyli jest gorszy sprzet niz w Evandzie? Tam był Blaupunkt.

Arek Epica tuz, tuz W-wa

Napisano

> Czyli jest gorszy sprzet niz w Evandzie?

Nie wiem czy gorszy ale gra rewelacyjnie

Napisano

> Czyli jest gorszy sprzet niz w Evandzie? Tam był Blaupunkt.

> Arek Epica tuz, tuz W-wa

Blaupunkt i w Aveo jest ale tylko 1 DIN ze zdejmowanym panelem. Radia 2 DIN sa Daewoo.

Napisano
  • Autor

Dzieki za informacje. Duze zdziwienie:)

Bylem przekonany , ze nie beda juz oszczedzac na audio a tutaj niespodzianka.

Szkoda:)

Pozdrawiam

Arek Epica tuz, tuz W-wa

Napisano

> Bylem przekonany , ze nie beda juz oszczedzac na audio a tutaj niespodzianka.

Najpierw posłuchaj nono.gif

Napisano

> Dzieki za informacje. Duze zdziwienie:)

> Bylem przekonany , ze nie beda juz oszczedzac na audio a tutaj niespodzianka.

> Szkoda:)

> Pozdrawiam

Radio 2 DIN daewoo jest w duzej ilosci chevroletow w USA i gra przyzwoicie. O wiele lepiej o standardowego w skodzie czy w fordzie. Glosniki w Epice sa przyzwoite ok.gif

Napisano

i o ile dobrze widziałem takie samo radio jakie jest w epice montowane było w saabie 95 smile.gif

Napisano

> Czyli jest gorszy sprzet niz w Evandzie? Tam był Blaupunkt.

W Evie jest radio Blaupunkt i b.dobre, duże głośniki Blaupunt-a, w Epci już się GM dorwał i w ramach oszczędności wstawił chiński badziew, który będzie z roku na rok grał coraz słabiej bo głośniki są z nieimpregnowanego papieru, radio jest ok. W Epci jakość dzwięku jest do zaakceptowania (czytaj dobra) ale jest niestety o niebo gorzej niż w Evie - sam testowałem... Pewnie winne są chińskie głośniki, bo jak już pisałem radio jest b. dobre

Napisano
  • Autor

Czyli rozumiem , ze do zmiany po pewnym czasie sa glosniki na lepszej jakosci?

> W Evie jest radio Blaupunkt i b.dobre, duże głośniki Blaupunt-a, w Epci już się GM dorwał i w

> ramach oszczędności wstawił chiński badziew, który będzie z roku na rok grał coraz słabiej bo

> głośniki są z nieimpregnowanego papieru, radio jest ok. W Epci jakość dzwięku jest do

> zaakceptowania (czytaj dobra) ale jest niestety o niebo gorzej niż w Evie - sam testowałem...

> Pewnie winne są chińskie głośniki, bo jak już pisałem radio jest b. dobre

Pozdrawiam Arek Epica 09 W-wa

Napisano

> Czyli rozumiem , ze do zmiany po pewnym czasie sa glosniki na lepszej jakosci?

A może najpierw posłuchasz jak grają?

Napisano
  • Autor

Jasne:) Słucham od czwartku.

Podsumowujac-gra na poziomie. Musze tylko dostroic radio po przeczytaniu ksiazki obsługi.

Pozdrawiam

Arek Epica LMV 09 W-wa

• 11 miesięcy później...
Napisano

Witam Panowie, jestem tu nowy i jestem nowym posiadaczem chevroleta epica.

Mam kilka pytań dotyczących systemu audio w tym aucie. Zainstalowany system nie spełnia moich oczekiwań więc trzeba coś z nim zrobić i stąd moje pytania:

1 . Czy aby wymienić głośniki w drzwiach trzeba zdejmować całą obudowę drzwi ?? czy może w jakiś sposób da się tylko 'odkręcić' maskownice?

2. czy seryjne radyjko umożliwia podłączenie wzmacniacza (radio ze zmieniarką)??

3. czy jeżeli wymienię głośniki to nie będzie miało to wpływu na gwarancję auta ??

z góry dziękuję za odpowiedź

Napisano

> 3. czy jeżeli wymienię głośniki to nie będzie miało to wpływu na gwarancję auta ??

Będzie miało z pewnością wpływ na gwarancję na sprzęt audio. W jakim zakresie (czy np. wymienią ci zepsute radio) to już zależy od dobrego humoru panów w serwisie. Ja np. musiałem zapłacić 50 zł za wymianę uszkodzonej wiązki w drzwiach, ale np. radio mi wymienili na gwarancji.

Napisano

Dzięki kolego za odpowiedź, zachowam oryginalny sprzęt i w przypadku gwarancji zamontuję go z powrotem. A na pytania jeden i dwa nikt nie zna odpowiedzi ?? nikt nie wymieniał w epice systemu audio ??

Napisano

> nikt nie wymieniał w epice

> systemu audio ??

Jesteś pierwszym niezadowolonym grinser006.gif

Napisano

> Jesteś pierwszym niezadowolonym

Hehe no w to nie uwierzę, jeszcze 2 tyg temu jeździłem lacettim i grał o niebo lepiej niż epica.

Napisano

> Hehe no w to nie uwierzę, jeszcze 2 tyg temu jeździłem lacettim i grał o niebo lepiej niż epica.

Na pewno oryginalny zestaw w Lacetti nie gra dobrze.

Jeśli w Epice gra gorzej, to znaczy, że masz coś popsute zlosnik.gif

Napisano

> Hehe no w to nie uwierzę, jeszcze 2 tyg temu jeździłem lacettim i grał o niebo lepiej niż epica.

yikes.gif

To albo w lacetti był jakiś hi-end, albo masz rzeczywiście coś innego w epice niż fabryka dawała (2 din ze zmieniarką i 8-ma głośnikami)

Napisano

> To albo w lacetti był jakiś hi-end, albo masz rzeczywiście coś innego w epice niż fabryka dawała (2

> din ze zmieniarką i 8-ma głośnikami)

Hehe nie wiem co było w lacettim a co jest w tej epice, wiem jedno muszę coś zrobić z tym audio bo tak być nie może, niby te 8 głośników jest (w sumie 4 głośniki i 4 tweetery) ale wygląda na to że są bardzo słabej jakości. więc ponawiam pytanie

1 . Czy aby wymienić głośniki w drzwiach trzeba zdejmować całą obudowę drzwi ?? czy może w jakiś sposób da się tylko 'odkręcić' maskownice?

2. czy seryjne radyjko umożliwia podłączenie wzmacniacza (radio ze zmieniarką 2 din)??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.