Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto MK2 zmiana licznika

Featured Replies

Napisano

Zmieniłem dziś zegary z podstawowych na ten z obrotomierzem i dziwaczeją zapalają się kontrolki i gasną jakgdyby restart obrotomierz wskazówka wspina się na 1000 obr i migną kontrolki i znowu cała procedura. Czytałem na forum że operacja zmiany jest prosta zamienić i ma działać ale może trzeba coś ustawić zresetować lub inny manewr. Miał ktoś podobne doświadczenia proszę o podpowiedź.

Napisano

> Zmieniłem dziś zegary z podstawowych na ten z obrotomierzem i dziwaczeją zapalają się kontrolki i

> gasną jakgdyby restart obrotomierz wskazówka wspina się na 1000 obr i migną kontrolki i znowu

> cała procedura. Czytałem na forum że operacja zmiany jest prosta zamienić i ma działać ale

> może trzeba coś ustawić zresetować lub inny manewr. Miał ktoś podobne doświadczenia proszę o

> podpowiedź.

pierwsza sprawa

1. zegary muszą być z tego samego modelu

przed FL nei pasuje do FL i na opak

2. muszą pochodzić do benzyny dla benzyny a nie od diesla

a dla diesla od diesla a nie od benzyny

3. po wymianie zegary migają do momentu przeprowadzenia osiowania

Napisano
  • Autor

> pierwsza sprawa

> 1. zegary muszą być z tego samego modelu

> przed FL nei pasuje do FL i na opak

> 2. muszą pochodzić do benzyny dla benzyny a nie od diesla

> a dla diesla od diesla a nie od benzyny

> 3. po wymianie zegary migają do momentu przeprowadzenia osiowania

Punkty 1 i 2 spełnione Punto 1,2 z 2000 r zegar oryginalny produkcja 07.1999 nowy zegar z 12.1999 model zegarów nieznaczna róznica w serii ale czy nie są od dizelka tego pewny nie jestem sprzedawca twierdzi że od benzynki.

Jesli opisane przezemnie zachowanie licznika jest objawem prawidłowym to wszystko OK i nie pozostaje nic innego jak udać się do serwisu na osiowanie.

Obraz licznika w załaczniku

Dzięki za informacje piwo.gif

post-129980-14352509157595_thumb.jpg

Napisano

> Punkty 1 i 2 spełnione Punto 1,2 z 2000 r zegar oryginalny produkcja 07.1999 nowy zegar z 12.1999

> model zegarów nieznaczna róznica w serii ale czy nie są od dizelka tego pewny nie jestem

> sprzedawca twierdzi że od benzynki.

> Jesli opisane przezemnie zachowanie licznika jest objawem prawidłowym to wszystko OK i nie

> pozostaje nic innego jak udać się do serwisu na osiowanie.

> Obraz licznika w załaczniku

> Dzięki za informacje

skocz na to osiowanie... dopiero ono pokarze co tak naprawdę się dzieje... u mnie przed osiowanie niby takich atrakcji nie było... ale ile auto tyle zachowań wink.gif

Napisano
cuda Ci się dzieją, generalnie zegary powinny działać normalnie, mrugać powinien wyświetlacz i paliś się kontrolki od urządzeń których w aucie nie masz (np od wspomagania jak go nie masz) Po osiowaniu wszystko będzie ok, a u Ciebie rzeczywiście jakieś cuda. Na liczniku z tyłu powinna być naklejka z nr katalogowym, podaj go Ci sie sprawdzi czy do benzyna czy diesel.
Napisano
  • Autor

> cuda Ci się dzieją, generalnie zegary powinny działać normalnie, mrugać powinien wyświetlacz i

> paliś się kontrolki od urządzeń których w aucie nie masz (np od wspomagania jak go nie masz)

> Po osiowaniu wszystko będzie ok, a u Ciebie rzeczywiście jakieś cuda. Na liczniku z tyłu

> powinna być naklejka z nr katalogowym, podaj go Ci sie sprawdzi czy do benzyna czy diesel.

Dzięki za wyjaśnienie pisałem do sprzedawcy ma wysłąć w poniedziałek inny licznik wg. niego zachowanie licznika jest niepoprawne. Wracając do modelu licznika to na naklejce jest tak:

60.6307.991.5 C141 12V

46736317 15 90689

16/12/99 17:06 12

Jeśli ktokolwiek może rozszyfrować ten skrót to jestem wdzięczny

Napisano

> 60.6307.991.5 C141 12V

> 46736317 15 90689

> 16/12/99 17:06 12

> Jeśli ktokolwiek może rozszyfrować ten skrót to jestem wdzięczny

To jest nr katalogowy: 46736317.

Wg ePER'a to sa zegary od PII DS, czyli diesla zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To jest nr katalogowy: 46736317.

> Wg ePER'a to sa zegary od PII DS, czyli diesla

Oooo dzięki Ci wszechwiedzący Pucioexpercie

Podziele się tą informacją ze sprzedawcą.

Będziemy mogli sobie trochę rozjaśnić sytacje.

Napisano
  • Autor

No nareszcie trafiony otrzymałem 2 kolejne liczniki ten o identycznym wyglądzie pasuje i działa. Temperaturka rośnie obrotki narastają i kolejna niespodzianka są elementy komputra pokładowego km/l dystans itd. no milusio jest. Miga tylko wyświetlacz i i km jest o 20k więcej i wspomagania niemam (czerwona kierownica) - osiowanie niezbędne. Dziękuję wszystkim na forum za pomoc szczególnie tym którzy zabrali głos i tym którzy przebiegli w myślach mój problem i uznali że nic niemają do dodania.

Duuuże piwo.gif dla kolegi Denus i Wojtas_BB Wasza pomoc była dla mnie najcenniejsza i kolejne piwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.