Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] i montaż alarmu

Featured Replies

Napisano

Witam. W zasadzie już zamontowałem alarm lecz został mi tylko centralny zamek. Powiedzcie mi do jakich pinów mam się wpiąć do zielonej 80-pinowej kostki koło rączki otwierania maski. Wujek google niewiele wie na ten temat. Aha i jeszcze jedno przez przypadek włączyłem zapłon na odpiętej kostce zielonej i zapaliła mi się poducha. Jak można usunąć ten błąd. W domu mam VAG'a KLL oraz ELM'a. Da rade tym czymś usunąć błąd. Samochód to astra II 1998 1.6.

Napisano

Jeżeli chodzi o centralny to ja podpiołem się w progu do:

"open" - brązowo-biały

"close" - brązowo-czerwony

z tego co pamiętam to są to cienkie przewody.

Co do kasowania blędów, to sprubój tym co masz, lub opcom lub tech sobie poradzi.

Napisano

W domu mam

> VAG'a KLL oraz ELM'a. Da rade tym czymś usunąć błąd. Samochód to astra II 1998 1.6.

Raczej nie u mnie te interfejsy łączyły się tylko z ECU

Napisano

> Witam. W zasadzie już zamontowałem alarm lecz został mi tylko centralny zamek.

Tak z ciekawości, da się uzbroić alarm fabrycznym kluczykiem? Bo właśnie takie rozwiązanie chciałbym zastosować u siebie. żeby nie mieć osobnego pilota.

Napisano

> Tak z ciekawości, da się uzbroić alarm fabrycznym kluczykiem? Bo właśnie takie rozwiązanie

> chciałbym zastosować u siebie. żeby nie mieć osobnego pilota.

Dokładasz alarm bezpilotowy i podłączasz pod ryglowanie. W takiej opcji doryglowanie zamków włącza alarm, wg. mnie najlepsze rozwiązanie.

Napisano

> Dokładasz alarm bezpilotowy i podłączasz pod ryglowanie. W takiej opcji doryglowanie zamków włącza

> alarm, wg. mnie najlepsze rozwiązanie.

Ile takie cudo kosztuje (jakiś link bym prosił) i czy montaż jest w miarę prosty smile.gif?

Napisano

> Ile takie cudo kosztuje (jakiś link bym prosił) i czy montaż jest w miarę prosty ?

AMPIO BP.

Napisano

> AMPIO BP.

A mógłbym prosić o instrukcje montażu na [email protected]

Napisano

> A mógłbym prosić o instrukcje montażu na [email protected]

IMHO: jesli zamontujesz alarm wedlug instrukcji, szczegolnie dotyczy sugerowanego obwodu odciecia jednego z urzadzen, to alarm stanie sie bezwartosciowy w sensie zabezpieczenia samochodu. Obwod zabezpieczajacy trzeba wymyslec samemu i samemu go zrealizowac, z nikim nie dzielac sie wiedza na ten temat. No i upchnij centralke sterujaca w jakims nietypowym miejscu, a nie w okolicy bezpiecznikow...Jesli centralka obsluguje "ukryty przycisk" odblokowujacy zabezpieczenie, to umiesc go w naprawde fantazyjnym miejscu, bo okolice slupka A kierowcy, kolumna kierownicza, okolice dzwigni zmiany biegow oraz fotela sa oklepane i latwe do namierzenia.

Poza tym instalacje nalezy maksymalnie upodobnic do fabrycznej, najlepiej stosujac oryginalne przewody, izolacje i peszle. Jest z tym nieco roboty, ale pewnosc zabezpieczenia wozu wzrasta znacznie.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.