Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampy przednie - Polo 6N2

Featured Replies

Napisano

Witam!

Lampy w moim polo zrobiły się żółte, matowe i nie świecą najlepiej więc chciałem je wymienić. O oryginały ciężko, a jak są to dość drogie. Myślałem nad zamiennikiem Depo... Używał ktoś takich lamp? jak z trwałością, jakością wykonania? Są w dość dobrej cenie, ale nie wiem czego po nich się spodziewać hmm.gif A z soczewkowymi Depo/FK miał ktoś styczność?

Będę wdzięczny za każdą opinię smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Lampy w moim polo zrobiły się żółte, matowe i nie świecą najlepiej więc chciałem je wymienić. O

> oryginały ciężko, a jak są to dość drogie. Myślałem nad zamiennikiem Depo... Używał ktoś

> takich lamp? jak z trwałością, jakością wykonania? Są w dość dobrej cenie, ale nie wiem czego

> po nich się spodziewać A z soczewkowymi Depo/FK miał ktoś styczność?

> Będę wdzięczny za każdą opinię

> Pozdrawiam

do polo to nie wiem ale zamienikach depo do passata nie słyszałem dobrych opini , kiepsko swieca i wykonanie tez zostawia wiele do zyczenia . Moze warto bybyło poprostu odswierzyc te stare lampy jesli mocowania i odbłysnik jest ok .

Napisano

> Witam!

> Lampy w moim polo zrobiły się żółte, matowe i nie świecą najlepiej więc chciałem je wymienić. O

> oryginały ciężko, a jak są to dość drogie. Myślałem nad zamiennikiem Depo... Używał ktoś

> takich lamp? jak z trwałością, jakością wykonania? Są w dość dobrej cenie, ale nie wiem czego

> po nich się spodziewać A z soczewkowymi Depo/FK miał ktoś styczność?

> Będę wdzięczny za każdą opinię

> Pozdrawiam

Ja zmienilem lampy na depo i swieca lepiej od oryginałów- i furka duzo zyskala na wygladzie w porownaniu do pozolklych seryjnych lamp. Jakość ujdzie. Zeby nie bylo, w golfie natomiast mam soczewki fk i jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Napisano

Sa specjalne pasty do polerowania lamp z laminatu.

Mam lampy Depo (soczewki) w Omedze i sa tragiczne. Pierwsze dwa lata swiecily idealnie poznie z roku na rok coraz gorzej.

Napisano
  • Autor

> do polo to nie wiem ale zamienikach depo do passata nie słyszałem dobrych opini , kiepsko swieca i

> wykonanie tez zostawia wiele do zyczenia . Moze warto bybyło poprostu odswierzyc te stare

> lampy jesli mocowania i odbłysnik jest ok .

no właśnie problem jest w tym, że one też w środku są zakurzone oslabiony.gif od początku chyba były gdzieś rozszczelnione, więc w grę wchodzą tylko nowe.

Napisano
  • Autor

> Sa specjalne pasty do polerowania lamp z laminatu.

> Mam lampy Depo (soczewki) w Omedze i sa tragiczne. Pierwsze dwa lata swiecily idealnie poznie z

> roku na rok coraz gorzej.

No to średnio, ale pewnie zwykłe też dłużej dobrze by nie świeciły, a soczewka zawsze może lepiej świeci i auto na wyglądzie też zyska hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja zmienilem lampy na depo i swieca lepiej od oryginałów- i furka duzo zyskala na wygladzie w

> porownaniu do pozolklych seryjnych lamp. Jakość ujdzie. Zeby nie bylo, w golfie natomiast mam

> soczewki fk i jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

czyli znowu loteria zlosnik.gif na allegro różnie piszą, że mają lampy depo inni znowu piszą, że FK i depo to to samo confused.gif

Napisano

> No to średnio, ale pewnie zwykłe też dłużej dobrze by nie świeciły, a soczewka zawsze może lepiej

> świeci i auto na wyglądzie też zyska

Powiem Ci tak wez na pocztake je wypoleruj (koszt 15zł). Jak sie nie sprawdzi wymien na Depo tylko starych nie wyrzucaj wink.gif

ps. Kup dobra paste do reflektorwo. Pozniej dam Ci linka do aukcji gdzie mozna dobra paste kupic.

Napisano
  • Autor

> Powiem Ci tak wez na pocztake je wypoleruj (koszt 15zł). Jak sie nie sprawdzi wymien na Depo tylko

> starych nie wyrzucaj

ok, w sumie pieniądze zawsze zdązy się wydać wink.gif

> ps. Kup dobra paste do reflektorwo. Pozniej dam Ci linka do aukcji gdzie mozna dobra paste kupic.

będę wdzięczny ok.gifbow.gif

Napisano

Jak są już żółte tzn. że warstwa ochronna i tak sie utleniła wiec kup papier wodny 1000 i 2000 przepoleruj je nimi na mokro później pasta polerska tempo. Użyj polerki mechanicznej bo ręcznie sie zajedziesz tylko rób to na wolnych obrotach żeby nie przypalić lampy podczas polerowania.Na koniec możesz użyć takiej pasty na wykończenie a na pewno bedziesz zadowolony z efektu ok.gif

Napisano

> no właśnie problem jest w tym, że one też w środku są zakurzone od początku chyba były gdzieś

> rozszczelnione, więc w grę wchodzą tylko nowe.

no to rozklej je i wyczysc klosz od srodka tez

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za rady. Zrobiłem jak radziliście wyczyściłem je z zewnątrz papierem ściernym + pasta i juz ładnie wyglądają ok.gif Jeszcze jak będzie ładna pogoda zdejme je i jakoś od środka wyczyszcze bo zakurzona jedna jest.

Jeszcze raz dzięki bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.