Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AXA Direct... + wycena szkody

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z Was ma może doświadczenie w likwidowaniu szkód z OC tegoż ubezpieczyciela? Jakie proponują stawki przy rozliczeniu gotówkowym? Ogólnie - czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia... Można byłoby również poprosić o wycenę?

284040677-Zdj%EAcie0035.jpg

Jak pewnie nie widać, wszystkie trzy elementy są porysowane i powgniatane. Poza tym będzie pewnie jeszcze coś w zawieszeniu (kierownica jest lekko krzywo, po uderzeniu odbiło mnie i wylądowałem skręconym i zablokowanym kołem na krawężniku). Oczywiście chodzi mi o wycenę "blacharki", bo z fusów nikt nie będzie wróżył smile.gif Z góry dzięki.

Czy przy zgłaszaniu szkody z OC przez poszkodowanego musi być obecny właściciel uszkodzonego auta (tego, którego kierowca nie zawinił)? Czy mam poczekać na notatkę policyjną, ewentualnie jak ją wydostać z WRD? Z góry dzięki ok.gif

Napisano

> Czy ktoś z Was ma może doświadczenie w likwidowaniu szkód z OC tegoż ubezpieczyciela? Jakie

> proponują stawki przy rozliczeniu gotówkowym? Ogólnie - czy ktoś z Was miał z nimi do

> czynienia... Można byłoby również poprosić o wycenę?

> Jak pewnie nie widać, wszystkie trzy elementy są porysowane i powgniatane. Poza tym będzie pewnie

> jeszcze coś w zawieszeniu (kierownica jest lekko krzywo, po uderzeniu odbiło mnie i

> wylądowałem skręconym i zablokowanym kołem na krawężniku). Oczywiście chodzi mi o wycenę

> "blacharki", bo z fusów nikt nie będzie wróżył Z góry dzięki.

> Czy przy zgłaszaniu szkody z OC przez poszkodowanego musi być obecny właściciel uszkodzonego auta

> (tego, którego kierowca nie zawinił)? Czy mam poczekać na notatkę policyjną, ewentualnie jak

> ją wydostać z WRD? Z góry dzięki

szkoda, ze razem z motodyskusjami polecial moj watek o AXA bylby dla potomnych hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> szkoda, ze razem z motodyskusjami polecial moj watek o AXA bylby dla potomnych

Czyli niczego dobrego się nie mam spodziewać? Szkoda...

Napisano

jakieś 1,5 miesiąca temu pomagałem wujkowi obcokrajowcowi załatwiać formalności, bo sprawca miał OC właśnie w AXA i powiem szczerze, że byłem w szoku, w pozytywnym znaczeniu wink.gif

podali namiary na "swój" warsztat, który zajął się dosłownie wszystkim, transportem pojazdu na lawecie, wyceną, naprawą i całą papierkologią. Po odebraniu auta przysłali tylko pisemko, że za wszystko przyznali odszkodowanie w kwocie 25.400,00 i taką kwotę przelali na konto warsztatu.

Napisano

> podali namiary na "swój" warsztat,

A czy naprawa samochodu przez ten "ich" warsztat, była zadowalająca?

Napisano

> A czy naprawa samochodu przez ten "ich" warsztat, była zadowalająca?

przyznam szczerze, że autko było dobrze zrobione i na pewno na nowych częściach waytogo.gif

Napisano

> przyznam szczerze, że autko było dobrze zrobione i na pewno na nowych częściach

No to to się chwali smile.gif Ja jednak w pierwszym odruchu miałbym opór oddawać samochód do naprawy, do warszatu wskazanego przez ubezpieczyciela sprawcy.

Napisano

> No to to się chwali Ja jednak w pierwszym odruchu miałbym opór oddawać samochód do naprawy, do

> warszatu wskazanego przez ubezpieczyciela sprawcy.

powiem szczerze, że po pierwszym kontakcie z serwisem byłem zadowolony z obsługi, fachowe podejście do tematu, miła obsługa i dobry kontakt.

W pierwszej wersji mieliśmy odstawić auto do ASO Audi, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że nie ma co się plątać wink.gif poza tym jakby coś było nie tak to wujek by skorzystał ze swojej Ochrony Prawnej, którą ma wykupioną z ubezpieczeniem w Niemczech zlosnik.gif

Napisano

> Czyli niczego dobrego się nie mam spodziewać? Szkoda...

ja bralem kase, bo przyznam szczerze nie czytalem pozytywnych opini o warsztatach, ktore mi wskazali. Wycena byla mocno ale to mocno zanizona. Zamaiast lakieru perla liczyli zwykly akryl, zderzaki mialem ze sportinga policzyli mi zwykle czarne bez lakierowania ok.gif ogolnie zwykly laik sie nie ogarnie w tym ,niestety dobrze, ze pomogl jeden kacikowicz i to sie chwali bo za szkode warta lekko ponad 1tys zl chcieli mi dac niecale 500 icon_eek.gif

Przy pierwszej szkodzie zalatwianie trawalo grubo ponad 5 miesiecy chamstwo ludzi w dziale likwidacji szkod, odpisywanie na maile po miesiacu czasu DNO I KILO MUŁU! Na szczescie istnieja odpowiednie instytucje, ktore sprawa sie zajely. Dla przykladu druga szkode wycenili na 1100 (cos zl nie pamietam) po oddaniu sprawy do odpowiedniej instytucji nagle wycena wzrosla do 2600zl + odsetki za zwłoke z ich strony.

Całość opisywalem w watku "nie polecam ubezpieczyciela AXA" no ale poszedl do kosza tam opisywalem na biezaco co sie dzieje wlacznie z cytatami jak odpisuja na maile ok.gif

Napisano

> Czy ktoś z Was ma może doświadczenie w likwidowaniu szkód z OC tegoż ubezpieczyciela?

Wycena bardzo szybko i kwota więcej jak zadowalająca. Niestety potem zaczęły się schody z wyplata, kolo miesiaca czekalem na $.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.