Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kilka mankamentów po przekładce

Featured Replies

Napisano

pacjent cc 1.1spi

1. alternator zaczyna ładować po przygazowaniu do 3tys obrotów (to już wiem, prawdopodobnie diody) ok.gif

2. klakson nie działa, coś cyka w przekaźniku, po wymianie przekaźnika dalej cyka, po kolejnej wymianie na jeszcze inny dalej cyka confused.gif

3. nie pokazuje prędkości, linka licznika jest od ccs, do skrzyni w ccs, jakby coś w zatrzasku na liczniku nie łączyło, prędkościomierz sprawny, po odłączeniu linka w pancerzu normalnie w jeździe się kręci, czasami coś tam załapie na prędkościomierzu i wskazówka drgnie do aktualnej prędkości, ale tylko na sekundę niewiem.gif

4. to jest dziwne, obroty falowały na początku, z czasem się uspokoiło, aż wszystko było w porząsiu, do dnia dzisiejszego, gdy próbowałem odpalić, tak jakby pompa się zawiesiła i cały czas chodziła, masę poprawiłem, akumulator odłączyłem na 15 minut, wszystko wróciło do normy, ale obroty znowu zaczęły falować (świeczki i kable nówki) sick.gif

ktoś coś doradzi? grinser006.gif

Napisano

> pacjent cc 1.1spi

> 1. alternator zaczyna ładować po przygazowaniu do 3tys obrotów (to już wiem, prawdopodobnie diody)

> 2. klakson nie działa, coś cyka w przekaźniku, po wymianie przekaźnika dalej cyka, po kolejnej

> wymianie na jeszcze inny dalej cyka

> 3. nie pokazuje prędkości, linka licznika jest od ccs, do skrzyni w ccs, jakby coś w zatrzasku na

> liczniku nie łączyło, prędkościomierz sprawny, po odłączeniu linka w pancerzu normalnie w

> jeździe się kręci, czasami coś tam załapie na prędkościomierzu i wskazówka drgnie do aktualnej

> prędkości, ale tylko na sekundę

> 4. to jest dziwne, obroty falowały na początku, z czasem się uspokoiło, aż wszystko było w

> porząsiu, do dnia dzisiejszego, gdy próbowałem odpalić, tak jakby pompa się zawiesiła i cały

> czas chodziła, masę poprawiłem, akumulator odłączyłem na 15 minut, wszystko wróciło do normy,

> ale obroty znowu zaczęły falować (świeczki i kable nówki)

> ktoś coś doradzi?

1 wiesz sam

2 a moze jakis bezpiecznik jest dodatkowy od klaksonu i sie spalil bo u mnie kiedyc tak bylo

3 jak linka sie kreci to moze jednak licznik

4moze zaplon trzeba ustawic?? nie wiem ja tak mysle

a jezeli problemy zostana to ja moge taki silnik zanabyc zeby.GIF

Napisano

> pacjent cc 1.1spi

> 1. alternator zaczyna ładować po przygazowaniu do 3tys obrotów (to już wiem, prawdopodobnie diody)

> 2. klakson nie działa, coś cyka w przekaźniku, po wymianie przekaźnika dalej cyka, po kolejnej

> wymianie na jeszcze inny dalej cyka

> 3. nie pokazuje prędkości, linka licznika jest od ccs, do skrzyni w ccs, jakby coś w zatrzasku na

> liczniku nie łączyło, prędkościomierz sprawny, po odłączeniu linka w pancerzu normalnie w

> jeździe się kręci, czasami coś tam załapie na prędkościomierzu i wskazówka drgnie do aktualnej

> prędkości, ale tylko na sekundę

> 4. to jest dziwne, obroty falowały na początku, z czasem się uspokoiło, aż wszystko było w

> porząsiu, do dnia dzisiejszego, gdy próbowałem odpalić, tak jakby pompa się zawiesiła i cały

> czas chodziła, masę poprawiłem, akumulator odłączyłem na 15 minut, wszystko wróciło do normy,

> ale obroty znowu zaczęły falować (świeczki i kable nówki)

> ktoś coś doradzi?

2. to że cyka to znaczy że przekaźnik się załącza (cykniecie powinno być w momencie naciśnięcia klaksonu i w momencie puszczenia. Sprawdź styki przy samym pipczaku, podejrzewam że z korodowały i nie łączą. Jeśli to nie pomoże to jeśli masz sprawdź czy napięcie dochodzi do końcówek, jeśli tak to pipczak do wymiany. Bezpieczniki oczywiście wszystkie sprawdzone?

Napisano
  • Autor

> 2. to że cyka to znaczy że przekaźnik się załącza (cykniecie powinno być w momencie naciśnięcia

> klaksonu i w momencie puszczenia. Sprawdź styki przy samym pipczaku, podejrzewam że z

> korodowały i nie łączą. Jeśli to nie pomoże to jeśli masz sprawdź czy napięcie dochodzi do

> końcówek, jeśli tak to pipczak do wymiany. Bezpieczniki oczywiście wszystkie sprawdzone?

usterka klaksonu zdiagnozowana, ulamała się jedna wtyczka przy klaksonie w tej gumowej osłonce, i dopiero jak chciałem wyjąć wtyczkę, jakoś za łatwo się gięło we wszystkie strony

co do licznika dzisiaj zaczął działać, ale tylko przez jakieś 2 kilometry pokazywał prędkość, dalej skokowo, aż znowu zanikło

no i wynikł kolejny problem, po zamianie kabli wn na nowe, cały czas świeci się kontrolka wtrysku, no i auto trochę zamula

Napisano

> co do licznika dzisiaj zaczął działać, ale tylko przez jakieś 2 kilometry pokazywał prędkość, dalej

> skokowo, aż znowu zanikło

> no i wynikł kolejny problem, po zamianie kabli wn na nowe, cały czas świeci się kontrolka wtrysku,

> no i auto trochę zamula

kable nie maja nic do kontrolki wtrysku. sprawdz czy przy wymianie nie urwales zadnego przewodu albo wypinales wtyczki i nei wpiales czegos

co do licznika to pewnie kupiles nieoryginalna linke i po wygieciu jej w komorze silnika schowala sie w pancerzu. albo kup nowa lepsza (oryginalna jest droga) albo skroc pancerz.

Napisano
  • Autor

> kable nie maja nic do kontrolki wtrysku. sprawdz czy przy wymianie nie urwales zadnego przewodu

> albo wypinales wtyczki i nei wpiales czegos

> co do licznika to pewnie kupiles nieoryginalna linke i po wygieciu jej w komorze silnika schowala

> sie w pancerzu. albo kup nowa lepsza (oryginalna jest droga) albo skroc pancerz.

dzięki za podpowiedź, wtyczki posprawdzam z rana, mogę też podmienić kompa na tego z 900 (wtrysk też mogę:P )

co do linki, jest kupiona formy linex, ale z tego co pamiętam wala mi się gdzieś sam pancerz od oryginalnej linki z ccs, więc też będę kombinował ok.gif

Napisano

Linki ccsa były różnej długości. Ja po kupnie linki na szrocie (sam wymontowywałem z ccsa, więc nikt mi lipy nie wcisnął) jechałem dorobić linkę dłuższą o 3 cm.

Możliwe, że przy wymianie przewodów WN wypiąłeś jakąś kostkę,albo np. spadł przewód podciśnieniowy z czujnika ciśnienia podciśnienia. icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Możliwe, że przy wymianie przewodów WN wypiąłeś jakąś kostkę,albo np. spadł przewód podciśnieniowy

> z czujnika ciśnienia podciśnienia.

racja! 20.GIF

Otworzyłem dzisiaj maskę i z 10 sekund szukałem i znalazłem wypiętą wtyczkę z jakiegoś czujnika przy kolektorze ssącym cool.gif

co do usterek jakie mi zostały do zniwelowania, to właśnie jeszcze te falujące obroty i świecąca lampka ładowania, która po przygazowaniu gaśnie - regulator napięcia i mostek prostowniczy wymienione i nic to nie dało

Napisano

> lampka ładowania, która po przygazowaniu gaśnie - regulator napięcia i mostek prostowniczy

> wymienione i nic to nie dało

a kabel wzbudzenia się gdzie nie przetarł? łączy prawidłowo?

Napisano

podepne sie do tematu bo tez mam problewmy po przekladce na 1.2 16v z 1.1 mpi tj

1. faluja obroty ostanio nawet gasnie(podejrzewam krokowca bo na wlaczonym nie bylo wiekszej roznicy gdy wypialem wtyczke)

2.pompa paliwa na wlaczonym zaplonie podaje wylacza sie podaje i wylacza i tak w kolko( w mpi podala mi raz i potem cisza byla)listwa jest od punto 1 z powrotem ktory zostal zaslepiony jesli to ma jakies znaczenie

3.ciezko odpala po 3-4 sekundach cheltania dopiero zalapuje

Napisano

> podepne sie do tematu bo tez mam problewmy po przekladce na 1.2 16v z 1.1 mpi tj

> 1. faluja obroty ostanio nawet gasnie(podejrzewam krokowca bo na wlaczonym nie bylo wiekszej

> roznicy gdy wypialem wtyczke)

> 2.pompa paliwa na wlaczonym zaplonie podaje wylacza sie podaje i wylacza i tak w kolko( w mpi

> podala mi raz i potem cisza byla)listwa jest od punto 1 z powrotem ktory zostal zaslepiony

> jesli to ma jakies znaczenie

> 3.ciezko odpala po 3-4 sekundach cheltania dopiero zalapuje

ad 3 masz rozrusznik z 1.1 ??

Napisano

> ad 3 masz rozrusznik z 1.1 ??

chyba tak z 1.1

Napisano

> chyba tak z 1.1

no to masz odpowiedź, tak mi się przynajmniej wydaje

Napisano

> podepne sie do tematu bo tez mam problewmy po przekladce na 1.2 16v z 1.1 mpi tj

> 1. faluja obroty ostanio nawet gasnie(podejrzewam krokowca bo na wlaczonym nie bylo wiekszej

Tu możesz jeszcze sprawdzić wąż od Serwo czy nie jest dziurawy, bo wtedy też świruja obroty. I sprawdź podłączenie krokowca, jak OK, to odepnij aku na chwile i potem sprawdzaj.

Napisano

> ad 3 masz rozrusznik z 1.1 ??

To nie jest 16v zeby byl potrzebny rozrusznik z 16v, w 1,1 stopien sprezania jest mniejszy waytogo.gif

Napisano

> To nie jest 16v zeby byl potrzebny rozrusznik z 16v, w 1,1 stopien sprezania jest mniejszy

tuha się podczepił pod temat i to jemu odpowiadałem 270751858-jezyk.gif

Napisano

waz jak byl odpiety do serwa to dopiero wtedy obroty swiruja(jeszcze bardziej) waz ok jest, krokowiec tez wyglada ze sprawny(niemoge go wyjac bo wprasowany , w miare mozliwosc wyczyszczony) teraz czekam na swiece i kable wn bo samochod np na 2 bez gazu strasznie szarpie(wydaje mi sie ze pownien spokojnei uciagnac na wolych) jesli sie myle poprawcie.

Swiece nowe kable nowe-nadal ciezko odpala , reguluje sie zaplon w tym silniku? obroty juz lepiej nie gasnie mniej faluja ale jeszcze jednak faluja gdzie szukac przyczyny?

Napisano

obroty sie w miare uspokoily. Problem ktory pozostal to odpalanie. czujnik zasysanego powietrza moze miec wplyw?gdzie go szukac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.