Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podzespoły zapłonu...

Featured Replies

Napisano

> A masz gdzieś jakieś foto jak to ma być prawidłowo ustawione? Albo info ile ma być np zwojów tej

> śróbki wkręcone? (najlepiej z foto zeby.GIF)

W Diagnostyce monojetronic naszego kolegi jest opis ustawień w dziale 13.Sprawdzenie zakresu otwarcia przepustnicy. dawno temu umieściłem go na chomikuj.pl tu wejdź do podkatalogu UNO - hasło autokacik.

Napisano

> W Diagnostyce monojetronic naszego kolegi jest opis ustawień w dziale 13.Sprawdzenie zakresu

> otwarcia przepustnicy. dawno temu umieściłem go na chomikuj.pl tu wejdź do podkatalogu UNO -

> hasło autokacik.

A to nawet mam to gdzies na dysku zeby.GIF

Napisano

tak czytam, czytam ten cały wątek i nachodzi mnie jedno pytanie... po co ktoś kupuje auto za 400 zł a potem się dziwi że nie jedzie i jeszcze chce zrobić to domowym sposobem... a jeżeli Cię to tak bardzo interesuje, to tak na prędko co może osłabić osiągi auta (silnika itp)

- źle ustawiony rozrząd (nawet 1 ząbek, też mi się wydawało że jest równo kiedyś, ale było to o ten jeden ząbek za mało)

- kiepskie świece, przebicie na nich, za mała/za duża przerwa, słaba iskra

- stare/zdarte/złe przewody WN

- niedziałające/zacinające się UFO (odpowiada za przyspieszenie zapłonu w momencie zmiany obrotów silnika, bez niego po depnięciu auto może nawet czasami zgasnąć (widziałem taki przypadek osobiście))

- brudny/zapchany filtr powietrza

- brudny/zapchany filtr paliwa

- źle ustawiony zapłon (pomimo sprawnego UFO)

- słaba kompresja

- zbyt wysoka/niska temperatura silnika

- zapieczone/ nie odbijające hamulce trzymające koło

- stary olej w skrzyni biegów/ w silniku zwiększające opory pracy

- źle napompowane koła

- palenie na 3 cylindry (wtedy ma mniej mocy jak cc)

i tak można w nieskończoność... każdy z tych elementów co wymieniłem zabiera nieco z osiągów auta, jak masz kilka z nich to mogą znacząco je spowolnić. kupiłeś autko za 400 zł i chcesz aby jeździło ale nie chcesz wydać na niego... to trzeba było kupić malucha, mniej części i tańszych...

miłej lektury, a na śląsku jest sporo klubowiczów co pomogą, a uniak dojedzie, to twarde bestie smile.gif niemniej życzę miłej zabawy z autem, bo sporo masz do zrobienia

Napisano

odnośnie zapłonu, to dzisiaj zrobiłem Sprawdzenie zakresu otwarcie przepustnicy wg manuala z PDF.

jest tam napisane, że krokowiec schowany powinien dawać 0,19-0,21 a wysunięty 4,5-4,8... No i u mnie baaardzo ciężko było to ustawić. W efekcie uzyskałem 0,25/0,30 na schowanym i 4,15 na wysuniętym... ALE. Ale po włączeniu silniczka obroty utrzymywały się na 2800 około i nie zeszły niżej. Musiałem schować manualnie krokowiec i ustawić na około 1000 obrotów. O co to chodzi??

Napisano

>> Nie... jak już pisałem nie byłem i nie mam zamiaru jechać do żadnego warsztatu

>> jak najlepiej garażowymi sposobami

> a ja nie mam nic

no to czarno to widzę... jak chcesz cokolwiek zrobić nie mając nic? hmm.gifniewiem.gificon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> no to czarno to widzę... jak chcesz cokolwiek zrobić nie mając nic?

Chyba mało kto ma w garażu analizatory spalin , lampy stroboskopowe

z narzędzi to mam dużo ale takich wynalazków to nie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.