Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC 900 - kapie oleum z przegubu półośki przy skrzyni

Featured Replies

Napisano

czego to objaw? Co do wymiany? i jaki pi razy oko koszt?

Napisano

> czego to objaw? Co do wymiany? i jaki pi razy oko koszt?

Uszczelniacze półosi, i manszety (osłony gumowe)

Powiedzmy żeby nie było szoku, 200pln i będzie chwilkę sucho.

Napisano
  • Autor

> Uszczelniacze półosi, i manszety (osłony gumowe)

> Powiedzmy żeby nie było szoku, 200pln i będzie chwilkę sucho.

no tak obstawiałem uszczelniacze.... gumy - to wiadomo że od razu pomieniać

a ta cena 200 zł to za stronę? czy 2 strony? biglaugh.gif

Napisano

> no tak obstawiałem uszczelniacze.... gumy - to wiadomo że od razu pomieniać

> a ta cena 200 zł to za stronę? czy 2 strony?

no raczej za 2

Napisano
  • Autor

> no raczej za 2

przeżyjmy ok.gif

po niedzieli ustawiam nadwornego mechanika biglaugh.gif

Napisano

> przeżyjmy

> po niedzieli ustawiam nadwornego mechanika

Patrzyłem na alledrogo, uszczelniacz (ponoć ricambi) 33pln x 2, osłona pewnie z 10pln.

Napisano
  • Autor

> Patrzyłem na alledrogo, uszczelniacz (ponoć ricambi) 33pln x 2, osłona pewnie z 10pln.

czyli powiedzmy max. 100 za części

Napisano

> czyli powiedzmy max. 100 za części

Tak właśnie.

Oczywiście zależy czy doliczasz do tego, i jaki olej. ale w 200 powinieneś się zmieścić.

Napisano

> Uszczelniacze półosi, i manszety (osłony gumowe)

> Powiedzmy żeby nie było szoku, 200pln i będzie chwilkę sucho.

ile??

Nowy komplecik na stronę z osłoną gumową 35zł plus robota 20zł od strony mnie mechanior skasował.

W moim przypadku też sprzedawca się upierał że oryginał na gumie namazane jest Fiat ok.gif

Napisano

Bez przesady 200 yikes.gif w 50 zł uszczelniacze z wyminą powinno sie zmieścić przynajmiej u nas w lbn

Napisano

> czego to objaw? Co do wymiany? i jaki pi razy oko koszt?

części za całość na stronę ok 50 zł, da się wyciągnąć półośkę bez odkręcania z piasty ale trzeba się nagimnastykować.

Napisano

> części za całość na stronę ok 50 zł, da się wyciągnąć półośkę bez odkręcania z piasty ale trzeba

> się nagimnastykować.

Jak nie odkrecisz piasty to zostajesz z półośką na aucie, a z tej pozycji to ani osłony, ani uszczelniacza nie wywalisz. Tzn może wywalisz, ale rzeźba straszna i niepotrzebne utrudnianie.

Wystarczy mieć porządne pokrętło na 3/4 cala i rurke jako przedłużke i robota staje sie przyjemnością ok.gif

Pzdr

Napisano

> Jak nie odkrecisz piasty to zostajesz z półośką na aucie, a z tej pozycji to ani osłony, ani

> uszczelniacza nie wywalisz. Tzn może wywalisz, ale rzeźba straszna i niepotrzebne utrudnianie.

tym bardziej że wymiana uszczelniacza z tego co pamietam to nie taka letka robota hmm.gif

Napisano

> Jak nie odkrecisz piasty to zostajesz z półośką na aucie, a z tej pozycji to ani osłony, ani

> uszczelniacza nie wywalisz. Tzn może wywalisz, ale rzeźba straszna i niepotrzebne utrudnianie.

> Wystarczy mieć porządne pokrętło na 3/4 cala i rurke jako przedłużke i robota staje sie

> przyjemnością

> Pzdr

wiem, ale akurat nie mialem czym odrecic wiec musialem z poloska na aucie. 1h zajelo ale dalo rade no i kwalifikacje jogina sie zdobywa...

Napisano

> tym bardziej że wymiana uszczelniacza z tego co pamietam to nie taka letka robota

No nie - imadło i przecinaczek do demontazu, oraz dopasowana tulejka (rurka) do wciścnięcia (nabicia).

Nie wyobrazam sobie jak można to zaatakować na aucie tym bardziej w warunkach takich jak u mnie zlosnik.gif

Napisano

> wiem, ale akurat nie mialem czym odrecic wiec musialem z poloska na aucie. 1h zajelo ale dalo rade

> no i kwalifikacje jogina sie zdobywa...

Czy aby na pewno mówisz o 900-cie czy masz na myśli zimmeringi półosi z kielichami?

Jesli to drugie i to co innego ok.gif

BTW - widziałem Drivera i Dominika jak sobie z tym radzą jak zmieniali krzynke u mnie w szopie wink.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nowy komplecik na stronę z osłoną gumową 35zł plus robota 20zł od strony mnie mechanior skasował.

no to masz taniego mechanika, bo ja z 5 lat temu zmieniałem w cc i skasowali mnie za robote 150

Napisano
  • Autor

> Tak właśnie.

> Oczywiście zależy czy doliczasz do tego, i jaki olej. ale w 200 powinieneś się zmieścić.

uszczelniacze, gumy, opaski, olej do skrzyni, robocizna oraz przyłatanie popiardującego wydechu przy okazji: 174 zł

Napisano

> uszczelniacze, gumy, opaski, olej do skrzyni, robocizna oraz przyłatanie popiardującego wydechu

> przy okazji: 174 zł

Taniook.gif

Napisano
  • Autor

> Tanio

nadworny mechnik biglaugh.gif pół firmy u niego robi auta, wiec i ceny inne biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.