Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Magentis

Featured Replies

Napisano

> Taka z USA, 2,5 V6 z sekwencją

> http://otomoto.pl/kia-magentis-2-5-v6-gaz-sekwencja-skory-C14362432.html

> Warte to coś ? Poprzednio jeździłem Clarusem i wygoda jazdy była super.

> Ewentualnie cos takiego

> http://allegro.pl/item1167899746_kia_magentis_iii_2008r_2_0_crdi_136km_klima_full.html

A to skoda już be ?

Kapelusz się przetarł ?

Napisano
  • Autor

> A to skoda już be ?

> Kapelusz się przetarł ?

Skoda pozostaje.

Napisano

> Skoda pozostaje.

Znaczyt' stara se gablotkie zażyczyła ?

Na mańkure jeździć będzie ?

Napisano

Jak Cię Clarus nie rozczarował, to Magentis też nie rozczaruje.

Tak dużego, niezawodnego i komfortowego samochodu za tak małe pieniądze już nigdy nie dostanę... frown.gif

Poleca się wersję II, czyli od 2006.

Kia-Magentis-EX-CRDi-2007-fq.jpg

Z wersją US nie ma problemów. Cześci i tak idą z Korei.

Z istotnych minusów może być: materiały we wnętrzu, głośne "trzepoczące" zawieszenie i dość długie okresy czekania na części, w razie x. Samochód jest mało poplularny, traci szybko na wartości, więc trzeba kupić TANIO.

Te wersje US w tych komisach, to już kiedyś widziałem. 2 lata temu może... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak Cię Clarus nie rozczarował, to Magentis też nie rozczaruje.

> Tak dużego, niezawodnego i komfortowego samochodu za tak małe pieniądze już nigdy nie dostanę...

> Poleca się wersję II, czyli od 2006.

> Z wersją US nie ma problemów. Cześci i tak idą z Korei.

> Z istotnych minusów może być: materiały we wnętrzu, głośne "trzepoczące" zawieszenie i dość długie

> okresy czekania na części, w razie x. Samochód jest mało poplularny, traci szybko na wartości,

> więc trzeba kupić TANIO.

> Te wersje US w tych komisach, to już kiedyś widziałem. 2 lata temu może...

http://otomoto.pl/kia-magentis-amerykanska-wersja-optima-C14182005.html w sumie blisko jest zlosnik.gif

Napisano

> http://otomoto.pl/kia-magentis-amerykanska-wersja-optima-C14182005.html w sumie blisko jest

Znam, gdzie to jest ten place. zlosnik.gif

Mówię Ci, że on tam już ze 2 lata stoi. Jeżeli nie jest po przejściach i zdecydujesz się, to wydusisz na nich bardzo dobrą dla siebie cenę. ok.gifzlosnik.gif

Wersja US, bo dwukolorowe wnętrze i 2.4 (to samo co Hyundai, więc bez problemu). Skrzynia jak u mnie - 5-biegowa (Sonaty EU były 4-biegi). Szkoda tylko, że brak "skórki".

Napisano
  • Autor

> Znam, gdzie to jest ten place.

hehe.gifok.gif

> Mówię Ci, że on tam już ze 2 lata stoi. Jeżeli nie jest po przejściach i zdecydujesz się, to

> wydusisz na nich bardzo dobrą dla siebie cenę.

> Wersja US, bo dwukolorowe wnętrze i 2.4 (to samo co Hyundai, więc bez problemu). Skrzynia jak u

> mnie - 5-biegowa (Sonaty EU były 4-biegi). Szkoda tylko, że brak "skórki".

Musze w Carfaxie albo Autocheck-u sprawdzić historię, VIN podali.

Napisano

> Musze w Carfaxie albo Autocheck-u sprawdzić historię, VIN podali.

Nie oczekuj jednak zbyt wiele, jak pojedziesz oglądać, bo to jest - w przeciwieństwie do Opirusa - tylko medelklass. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie oczekuj jednak zbyt wiele, jak pojedziesz oglądać, bo to jest - w przeciwieństwie do Opirusa -

> tylko medelklass.

Myślałem tez o opirusie, cenowo nie jest dużo więcej. A że medelklass to wiem, nie mam zbyt wielkich wymagań zlosnik.gif

Napisano

> niezły spadek wartości... nowa kosztowała afair ponad 80, więc 50-60% w dwa lata...

Cena jest niepokojąco niska - podobny samochód w USA kosztuje w okolicach $6K-$8K. Dolicz do tego $1K za kontener, i jakieś $4K opłat i wychodzi że ten jest tańszy.

Edycja - chodziło mi o ten pierwszy egzemplarz sprowadzony z USA.

Napisano
  • Autor

> niezły spadek wartości... nowa kosztowała afair ponad 80, więc 50-60% w dwa lata...

Jeżeli ktoś kupuje auto na moment to nie ma sensu kupować Kia, bo będzie niesprzedawalne, natomiast docelowo jakby jeździć dłużej to IMO nie jest to najgorszy wybór hmm.gif

Napisano

Raz, że katalogowej nikt nie zapłacił (chociaż w Polsce... mam wątpliwości zlosnik.gif), dwa: zobacz, ile przez te 2 lata traci KWOTOWO, nie procentowo, porównywalny Accord.

A trzy, jak wspominałem: taki model Kia trzeba kupić tanio. (W tej chwili jedyna wersja w UK, 2.0 CRDi, ma 22% rabatu na dzień-dobry, i to jest nadal sporo za drogo, niestety. zlosnik.gif) Jest to paradoks, bo nawet z ceną bliską katalogowej, nikt inny nie zaproponuje tyle dojrzałego samochodu w przeliczeniu na jakąś tam jednostkę kasy. palacz.gif

Napisano

raczej tyle nie zaplacili

moja sonata (produkcja 2008 kupiona w lutym 2009) kupiona za 67 tys tyle ze to benzyna, ale jak dobrze pamietam, to diesel byl nie duzo drozszy

Napisano

> raczej tyle nie zaplacili

> moja sonata (produkcja 2008 kupiona w lutym 2009) kupiona za 67 tys tyle ze to benzyna, ale jak

> dobrze pamietam, to diesel byl nie duzo drozszy

w maju 2009r za tyle szły diesle 2,0 crdi 136KM z lakierem metalizowanym wink.gif

Napisano

Brac nie zastanawiac sie a kapelusz zostawic w skodzie. Czesci z Korei gaz znosi bez problemu a i jezdzi przyzwoicie. Albo czekac na nowa generacje i na raty zlosnik.gif

2011-kia-optima-0001_glo.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jaki masz budżet dokładnie? Bo nowego magentisa w benzynie 2,0 163KM można wyrwać za ok. 60k PLN. Więc nie wiem czy jest sens pchania się w coś co może być poskładane z 2 lub 3 aut. A w nowym masz gwarancje.

Napisano
  • Autor

> Jaki masz budżet dokładnie? Bo nowego magentisa w benzynie 2,0 163KM można wyrwać za ok. 60k PLN.

> Więc nie wiem czy jest sens pchania się w coś co może być poskładane z 2 lub 3 aut. A w nowym

> masz gwarancje.

To jest rozwiązanie o którym zaczynam myśleć coraz częściej hmm.gif Ale np. 2 letnie będzie tańsze o 40 % - tylko trzeba takie pewne znaleźć zlosnik.gif

Napisano

> To jest rozwiązanie o którym zaczynam myśleć coraz częściej Ale np. 2 letnie będzie tańsze o 40 %

> - tylko trzeba takie pewne znaleźć

Tak patrze na www kia i podstawowy w benzynie 59.900 i od tego 6000 rabatu.

Nieźle icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.