Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy oplaca sie kupic 4 letniego Sprintera...?

Featured Replies

Napisano

czy oplaca sie kupic 4 letniego Sprintera 515 z przebiegiem 230kkm taniej za ok 120kzl netto czy lepiej dolozyc 70-80kzl i kupic nowego 516??

Napisano

> czy oplaca sie kupic 4 letniego Sprintera 515 z przebiegiem 230kkm taniej za ok 120kzl netto czy

> lepiej dolozyc 70-80kzl i kupic nowego 516??

Sprinter z 2006R za 120 tys?? hehe.gif

190tys Netto za nowego ?

Coś Ci sie pomieszało chyba

Napisano
  • Autor

> Sprinter z 2006R za 120 tys??

> 190tys Netto za nowego ?

> Coś Ci sie pomieszało chyba

znajdziesz taniej w zabudowie turystycznej na 22-24 osoby z poglebionym bagaznikiem klima, wysoka szyba przednia i elektrycznymi drzwiami???

Napisano

> znajdziesz taniej w zabudowie turystycznej na 22-24 osoby z poglebionym bagaznikiem klima, wysoka

> szyba przednia i elektrycznymi drzwiami???

To trzeba było napisac ze autobusika potrzebujesz. Na Twoim miejscu poszukałbym w starszej budzie 416 cos ala ten

KLIK Tylko ten akurat nei spełnia Twoich wymagań.

Napisano
  • Autor

> To trzeba było napisac ze autobusika potrzebujesz. Na Twoim miejscu poszukałbym w starszej budzie

> 416 cos ala ten

> KLIK Tylko ten akurat nei spełnia Twoich wymagań.

ta firma tez nie spelnia wymagan - nie ma "TEMPO 100" pierwsza lepsza kontrola w D i jest na wadze gdzie okazuje sie ze przeladowany...

tylko w nowej buzie fabrycznie dlugiej mozna sie z waga zmiejscic przy tylu osobach, dodatkowo sa 2 firmy zabudowujace z ktorych wyjezdza odrazu jako autobus a nie ciezarowka pozniej przerabiana. No i ma byc nowy Sprinter.

Napisano

> ta firma tez nie spelnia wymagan - nie ma "TEMPO 100" pierwsza lepsza kontrola w D i jest na wadze

> gdzie okazuje sie ze przeladowany...

> tylko w nowej buzie fabrycznie dlugiej mozna sie z waga zmiejscic przy tylu osobach, dodatkowo sa 2

> firmy zabudowujace z ktorych wyjezdza odrazu jako autobus a nie ciezarowka pozniej

> przerabiana. No i ma byc nowy Sprinter.

Jak nowy to bym brał519 . 515 i 516 to silniki 2,2 przy max obciązeniu moga nawet wziaśc wiecej paliwa niż 519 . Nie wiem jak cenowo wyglada nowa 519 ale może sie zastanów nad tym

Napisano

> czy oplaca sie kupic 4 letniego Sprintera 515 z przebiegiem 230kkm taniej za ok 120kzl netto czy

Ten przebeig brzmi strasznie nierealnie... U nas w firme 2 letnie busy maja wiecej nalatane. radzil bym dokladnie sprawdzic przed zakupem czy przebieg w cudowny sposob sie nie zmniejszyl.

Napisano

Już kiedyś się wypowiadałem na "ten" temat i mimo wszystko jestem za nowym cool.gif

Napisano

daj sobie spokój z 515 silniki są strasznie nie udane, pękają wały korbowe(w zeszłym roku 15 sztuk u mnie w serwisie poszło w tym dopiero 5) szukaj 519, silnik V jest super nie pali dużo więcej a mocy ma pod dostatkiem i od 3 lat nie mieliśmy żadnego problemu z tymi silnikami. Wadami na pewno są siadające podpory, chałasy z wału napędowego(ale po gwarancji wszystkim przechodzi smile.gif) czasami rolki pośrednie i napinacze paska. Generalnie silnik V mogę polecić inne omijaj z daleka.

edit. są też oczywiście i to w większość zadowoleni z tych silników (515) ale są to osoby naprawdę dbające o samochód, wszystkie silniki, które umarły były katowane w sprinterach z windą i dość mocno przeładowane, poprostu ten silnik jest za delikatny. Nowe 516 sądząc po ilośći dodanego osprzętu i nnych dziwnych wynalazków też pewnie długo nie pożyją sądząc po dżwieku jaki wydają sciana.gif. Z tego co wiem handlowcy zarabiają najwjęcej w 515 dlatego starają się omijać kwestję wyboru z silnikiem 519- za mały zarobek.

• 2 tygodnie później...
Napisano

mogę to potwierdzić ok.gif

po sąsiedzku mam firmę transportową i było to samo, te słabsze padały jak muchy a że to nowe na gwarancji to nie wiem czy oddali i wzięli następne ale w każdym bądź razie wymienili wszystkie na V6 i te dają radę ok.gif a silniczek V6 serduszka.gif

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Już kiedyś się wypowiadałem na "ten" temat i mimo wszystko jestem za nowym

temat wraca niestety 518/519

uzywka - 145kzl (4 lata 70kkm)

- nowy z zabudowa (ok 135kzl auto + ok 120kzl zabudowa)....

hmm.gif

Napisano

> temat wraca niestety 518/519

> uzywka - 145kzl (4 lata 70kkm)

> - nowy z zabudowa (ok 135kzl auto + ok 120kzl zabudowa)....

Tak naprawdę to mi to lotto skromny.gifzlosnik.gif

Ale czy to są nadal dywagacje, czy jesteś zdecydowany na zakup?

Jeśli tylko przebieg jest prawdziwy, auto nie jest po powodzi, poważnym dzwonie, nie ma wad prawnych itp. to należy zapytać dlaczego tylko 70kkm ? Bo jeśli jako nowe kosztowało 255kzł to powinno teraz być droższe jeśli ma tylko 70kkm.

Z tego co kojarzę to Ty chcesz robić jakieś śmieszne przebiegi więc w ogóle temat zakupu za te pieniądze takiego sprzętu IMHO bez sensu, bo już gdzieś liczyliśmy, że nie bardzo to wychodzi.

Jeśli się coś zmieniło proszę mnie poprawić ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tak naprawdę to mi to lotto

> Ale czy to są nadal dywagacje, czy jesteś zdecydowany na zakup?

kwestia ceny... postawienie na swoim ma swoje plusy...

> Jeśli tylko przebieg jest prawdziwy, auto nie jest po powodzi, poważnym dzwonie, nie ma wad

> prawnych itp. to należy zapytać dlaczego tylko 70kkm ? Bo jeśli jako nowe kosztowało 255kzł to

> powinno teraz być droższe jeśli ma tylko 70kkm.

ja rozumiem dlatego mam zamiar to zawlec do ASO... ale chyba lepiej kupic po atrakcyjnej cenie niz przeplacic za trupa?

> Z tego co kojarzę to Ty chcesz robić jakieś śmieszne przebiegi więc w ogóle temat zakupu za te

> pieniądze takiego sprzętu IMHO bez sensu, bo już gdzieś liczyliśmy, że nie bardzo to wychodzi.

> Jeśli się coś zmieniło proszę mnie poprawić

liczylem, jesli bym kupil ta uzywke to musialbym przejezdzac 45-50kkm rocznie i w czwartym roku wyszedl bym juz na +, wiec doliczajac wtedy sprzedaz auta mialo by to rece i nogi... i wydaje mi sie, ze lepiej jednak utopic w tym te 80-100kzl mniej na poczatek?

Napisano

> liczylem, jesli bym kupil ta uzywke to musialbym przejezdzac 45-50kkm rocznie i w czwartym roku

> wyszedl bym juz na +, wiec doliczajac wtedy sprzedaz auta mialo by to rece i nogi... i wydaje

> mi sie, ze lepiej jednak utopic w tym te 80-100kzl mniej na poczatek?

Też już to kiedyś pisałem, każdy musi liczyć "pod siebie" pod swoje możliwości, wymagania itp.

Ja nadal jestem za nowym, ale roczne przebiegi 100-200kkm i za 3 lata do żyda ok.gifzlosnik.gif

Zresztą wszystko już zostało napisane w innych wątkach, pozostaje życzyć powodzenia waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Też już to kiedyś pisałem, każdy musi liczyć "pod siebie" pod swoje możliwości, wymagania itp.

no wlasnie

> Ja nadal jestem za nowym, ale roczne przebiegi 100-200kkm i za 3 lata do żyda

ja tez, ale nie jestem w stanie zlapac nic jak nie mam czym, i tu sie kolo zamyka... wiec od czego trzeba zaczac, jak by sie okazalo ze sa stale zlecenie to sie nowy kupi a ten sprzeda wczesniej?

> Zresztą wszystko już zostało napisane w innych wątkach, pozostaje życzyć powodzenia

ale rozumiem ze jesli chodzi o model to wybor 518 jest sensowny? czy lepiej nowa 516?

Napisano
  • Autor

> Ten przebeig brzmi strasznie nierealnie... U nas w firme 2 letnie busy maja wiecej nalatane. radzil

> bym dokladnie sprawdzic przed zakupem czy przebieg w cudowny sposob sie nie zmniejszyl.

a jest jakas opcja sprawdzenia oryginalnosci przebiegu, bo mam na oku 4 letnie 518 z przebiegiem 68kkm...

ale jak doberze licze to po 4 latach traci sie na nim tyle samo co po 4 latach od nowosci... hmm.gif

Napisano

> ale jak doberze licze to po 4 latach traci sie na nim tyle samo co po 4 latach od nowosci...

zlosnik.gif

Dlatego tak męczę Cię z tym nowym grinser006.gifok.gif

Nowe oponki, klocki, tarcze, amory, sprzęgło, łożyska, wydech, paski, płyny, osprzęt itp.

Ja dla swojego Ducato obliczyłem coś co mnie trochę zaskoczyło, ale odpowiada na pytanie, dlaczego 3-4 latki na zachodzie tak chętnie są wymieniane.

Koszt 1km przez pierwsze 100kkm wyjdzie mi bardzo zbliżony do 1km przez następne 100kkm (od 100 do 200kkm). Wliczając utratę wartości, eksploatację, przeglądy , ubezpieczenie itd. idea.gif

Napisano
  • Autor

> Dlatego tak męczę Cię z tym nowym

> Nowe oponki, klocki, tarcze, amory, sprzęgło, łożyska, wydech, paski, płyny, osprzęt itp.

> Ja dla swojego Ducato obliczyłem coś co mnie trochę zaskoczyło, ale odpowiada na pytanie, dlaczego

> 3-4 latki na zachodzie tak chętnie są wymieniane.

> Koszt 1km przez pierwsze 100kkm wyjdzie mi bardzo zbliżony do 1km przez następne 100kkm (od 100 do

> 200kkm). Wliczając utratę wartości, eksploatację, przeglądy , ubezpieczenie itd.

policzylem jeszcze raz i do leasingu nowego doloze po 4 latach 1/4 tego co bym zarobil kupujac 4 latka...

Napisano

> policzylem jeszcze raz i do leasingu nowego doloze po 4 latach 1/4 tego co bym zarobil kupujac 4

> latka...

No to kup tego 4 latka i w drogę ok.gif

Czy na 4 latka brałbyś kredyt/leasing ??

Napisano
  • Autor

> No to kup tego 4 latka i w drogę

> Czy na 4 latka brałbyś kredyt/leasing ??

nie, bo wtedy to rzeczywiscie wychozi podobnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.