Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] X16XEL i zamulenie

Featured Replies

Napisano

witajcie

jako że wyjąłem skrzynię to dzisiaj do pracy pojechałem felicją 1.9d wydała mi się ona demonem prędkości w porównaniu z astrą. Co sprawdzić w celu zweryfikowania powodu zamulenia?

Filtr powietrza wymieniony, świece nowe, na komputerze błędów zero.

Napisano

Katalizator, pompa paliwa, wtryski.

Ale nie łudź się, że w 100% odmulisz ten silnik, ja walczyłem długo z zamulonym syfem co się zwie x16xel i dałem sobie spokój poprzez sprzedaż Astry z tą kichą pod maską.

Napisano
  • Autor

> Katalizator, pompa paliwa, wtryski.

> Ale nie łudź się, że w 100% odmulisz ten silnik, ja walczyłem długo z zamulonym syfem co się zwie

> x16xel i dałem sobie spokój poprzez sprzedaż Astry z tą kichą pod maską.

na gazie jest to samo więc to nie są raczej wtryski czy pompa, do katalizatora nie zaglądałem. Silnik jak silnik mam nadzieje, że go trochę odmulę a jak nie to trudno, on ma bezawaryjnie jeździć i nie rozwalić się z 5tyś km od domu reszta jest na drugim planie.

Napisano

> witajcie

> jako że wyjąłem skrzynię to dzisiaj do pracy pojechałem felicją 1.9d wydała mi się ona demonem

> prędkości w porównaniu z astrą. Co sprawdzić w celu zweryfikowania powodu zamulenia?

> Filtr powietrza wymieniony, świece nowe, na komputerze błędów zero.

Hej

Nad zmuleniem asterki pracowałem...juz sam nie wiem ile. Ale trochę wody upłyneło. Sprawdziłem wszystko co tylko dało sie sprawdzić...łącznie z wymiana kół zębatych rozrządu (bo może stare sie wytarły) Wymianą koła pasowego-bo na klinie był minimalny luz.

Aż pewnego dnia zwróciłem uwage na regulator ciśnienia paliwa...okazał sie strzałem w dziesiątkę-kupiłem regulator od lanosa i radość z jazdy powróciła na nowo. Asterka po operacji wymiany regulatora rwie do przodu aż miło.

Napisano
  • Autor

> Hej

> Nad zmuleniem asterki pracowałem...juz sam nie wiem ile. Ale trochę wody upłyneło. Sprawdziłem

> wszystko co tylko dało sie sprawdzić...łącznie z wymiana kół zębatych rozrządu (bo może stare

> sie wytarły) Wymianą koła pasowego-bo na klinie był minimalny luz.

> Aż pewnego dnia zwróciłem uwage na regulator ciśnienia paliwa...okazał sie strzałem w

> dziesiątkę-kupiłem regulator od lanosa i radość z jazdy powróciła na nowo. Asterka po operacji

> wymiany regulatora rwie do przodu aż miło.

hmm to na benzynie, ale na gazie mam dokładnie to samo i to mnie martwi. Muszę zgadać się z kimś z łodzi kto także ma taką astrę aby porównać osiągi.

Napisano

Kiedy miałem F-kę 1,4 16V przyszło mi wymienić ostatni tłumik z powodu przepalenia. Ponieważ środkowy tłumik rok wcześniej spawałem, postanowiłem wymienić zarówno środkowy jak i ostatni tłumik. Po wymianie auto dostało skrzydeł.

Napisano
  • Autor

> Kiedy miałem F-kę 1,4 16V przyszło mi wymienić ostatni tłumik z powodu przepalenia. Ponieważ

> środkowy tłumik rok wcześniej spawałem, postanowiłem wymienić zarówno środkowy jak i ostatni

> tłumik. Po wymianie auto dostało skrzydeł.

Może faktycznie wymienię cały wydech oraz założę nowy katalizator ten może być już nieźle zapchany. Ale zanim to zrobię wolałbym mieć pewność co do kata bo to raczej nie jest tani element a ja nie lubię wydawać kasy bez sensu grinser006.gif

Napisano

Ile Kolego masz zrobione na tej Astrze kilometrów? Orientujesz się czy auto było eksploatowane głównie w mieście czy więcej na trasach, a może pośrednio?

Napisano

[...]

> Aż pewnego dnia zwróciłem uwage na regulator ciśnienia paliwa...okazał sie strzałem w

> dziesiątkę-kupiłem regulator od lanosa i radość z jazdy powróciła na nowo. Asterka po operacji

> wymiany regulatora rwie do przodu aż miło.

Hej,

czy mozesz jeszcze napisac, gdzie jest ten regulator. ew. zamiescic jakas fotke?

Dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.