Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

test na PJ pytanie

Featured Replies

Napisano

Może się czepiam....ale odpowiedż sformułowana jest idiotycznie

pytanie i odpowiedź: Jazda motocyklem trzypasową drogą jednokierunkową jest dozwolona - prawym pasem ruchu jeżeli środkowym i lewym nie poruszają się inne pojazdy.

Ja rozumiem że jest to prawda ale prawym pasem mogę tez jechać nawet wtedy kiedy środkowym i lewym poruszają się inne pojazdy.... IMO zajęcie pasa srodkowego i lewego nie wpływa na dozwoloną jazdę prawym pasem....

Równie dobra byłaby odpowiedz że prawym pasem możemy się poruszać wtedy jak w zasięgu wzroku nie ma patrolu z suszarką...

Te pytanie IMO sa obliczone nie na sprawdzenie wiedzy a na uwalenie....

Napisano

> Może się czepiam....ale odpowiedż sformułowana jest idiotycznie

> pytanie i odpowiedź: Jazda motocyklem trzypasową drogą jednokierunkową jest dozwolona -

> prawym pasem ruchu jeżeli środkowym i lewym nie poruszają się inne pojazdy.

> Ja rozumiem że jest to prawda ale prawym pasem mogę tez jechać nawet wtedy kiedy środkowym i lewym

> poruszają się inne pojazdy.... IMO zajęcie pasa srodkowego i lewego nie wpływa na dozwoloną

> jazdę prawym pasem....

> Równie dobra byłaby odpowiedz że prawym pasem możemy się poruszać wtedy jak w zasięgu wzroku nie ma

> patrolu z suszarką...

> Te pytanie IMO sa obliczone nie na sprawdzenie wiedzy a na uwalenie....

a reszta odp jaka jest? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a reszta odp jaka jest?

Reszta jest podobnie filozoficzna ale nie zapamietałem....

Napisano

> Te pytanie IMO sa obliczone nie na sprawdzenie wiedzy a na uwalenie....

To Ameryki nie odkryłeś. Cały egzamin jest nastawiony na uwalenie kursanta. Sprawdza i wymaga się tam rzeczy kompletnie nieprzydatnych i niespotykanych w późniejszym poruszaniu się po drodze i użytkowaniu smaochodu.

Wyjaśnij mi jaki jest sens zaciągania hamulca ręcznego przed czerwonym światłem. A jest to element uwalający egzamin.

Napisano

> Wyjaśnij mi jaki jest sens zaciągania hamulca ręcznego przed czerwonym światłem. A jest to element

> uwalający egzamin.

Od kiedy? yikes.gif Ja tam nic nie zaciągałem, a zdałem wink.gif

Napisano

> Od kiedy? Ja tam nic nie zaciągałem, a zdałem

Bo miałeś egzaminatora normalnego. W radiu słuchałem, w jednym z WORDów to był powód uwalenia egzaminu.

Inny kursant nie zdał bo zbyt długo po wyprzedzeniu na drodze trzypasmowej jechał środkowym pasem.

Egzaminy na prawko u nas to jest jakaś farsa

Napisano

> Wyjaśnij mi jaki jest sens zaciągania hamulca ręcznego przed czerwonym światłem. A jest to element

> uwalający egzamin.

Zaciaganie recznego jest chyba jedynie dla wygody szczegolnie w samochodach ciezarowych, przynajmniej mi jest wygodniej zaciagnac hamulec postojowy a nie trzymac nogi na hamulcu, nie slyszalem aby ktos niezdal z powodu nie zaciagniecia recznego na czerwonym swietle, chyba ze ktos zatrzymal sie na swiatlach na wzniesieniu nie zaciagnal hamulca i samochod radosnie pojechal do tylu. Wtedy sa jakies podstawy do oblania. smile.gif

Napisano

> Zaciaganie recznego jest chyba jedynie dla wygody szczegolnie w samochodach ciezarowych,

> przynajmniej mi jest wygodniej zaciagnac hamulec postojowy a nie trzymac nogi na hamulcu, nie

> slyszalem aby ktos niezdal z powodu nie zaciagniecia recznego na czerwonym swietle, chyba ze

> ktos zatrzymal sie na swiatlach na wzniesieniu nie zaciagnal hamulca i samochod radosnie

> pojechal do tylu. Wtedy sa jakies podstawy do oblania.

pisałem już niżej. Jakiś czas temu reportaż w radiu słuchałem. Dziennikarz pytał szefa word:

"- a czy pan zaciaga ręczny na światłach?

- nie.

- Czyli nie zdał by pan?

- no... nie"

Napisano

Myślę, że jakbym dzisiaj miał napisać test to jakieś 25-30% bym uzyskał ale latam i jest git.

Wiadomo, że zasada jest taka, że trzeba wyryć na pamięć, a już na pewno nie należy zastanawiać się "co autor miał na myśli"!

Pzdr.

Napisano

> Myślę, że jakbym dzisiaj miał napisać test to jakieś 25-30% bym uzyskał ale latam i jest git.

> Wiadomo, że zasada jest taka, że trzeba wyryć na pamięć, a już na pewno nie należy zastanawiać się

> "co autor miał na myśli"!

> Pzdr.

znaczy widzisz obrazek i już wiesz które odpowiedzi klepać bez czytania? zlosnik.gifok.gif

Napisano

> znaczy widzisz obrazek i już wiesz które odpowiedzi klepać bez czytania?

Teraz już nie pamiętam jak to było 12 lat temu ale domyślam się, że logikę przed egzaminem wyłączyłem... wink.gif

Napisano

> Teraz już nie pamiętam jak to było 12 lat temu ale domyślam się, że logikę przed egzaminem

> wyłączyłem...

no, 5 lat temu w taki sposób się przygotowywałem do egzaminu teoretycznego 270751858-jezyk.gif zaliczone za pierwszym razem bez błędów zlosnik.gif

za to na praktyce dopiero przy trzeciej próbie placyk opuściłem za sprawą rękawa

Napisano

> znaczy widzisz obrazek i już wiesz które odpowiedzi klepać bez czytania?

Dokładnie tak. Wcale nie trzeba zakuwać tych pytań. Wystarczy je 2 razy przerobić (całą pulę, czyli ~500 pytań). Kątem oka widzisz obrazek i już wiesz jakie są odpowiedzi.

Możliwe że coś się zmieniło w ciągu ostatnich 2 lat (bo wtedy się orientowałem troszkę jak sytuacja wygląda), ale bardzo wątpię.

A pisanie że egzamin jest trudny to bzdura. To pytanie oczywiście jest podchwytliwe, ale takich pytań jest naprawdę niewiele. Każdy kierowca, który zdobył prawko w uczciwy sposób będzie w stanie zdać ten egzamin za pierwszym razem na maksymalną liczbę punktów (chyba że ktoś ma problemy z pierwszą pomocą i trafi na pytanie na ten temat).

Moim zdaniem ten egzamin wcale nie ma na celu uwalenia kogoś (zresztą WORD dużo by na tym nie zyskał, teoria kosztuje chyba 20 zł), tylko raczej wyeliminowanie idiotów.

Co innego egzamin praktyczny, choć i w tym przypadku zależy to głównie od eegzaminatora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.