Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padnięty aku po ostrej burzy

Featured Replies

Napisano

Po burzy z niedzieli na poniedziałek padł mi w aucie akumulator. Uznałbym to za przypadek, gdyby nie to, że tego samego dnia w pracy na parkingu ujrzałem kolegę odpalającego swoje auto z kabli od znajomego, a wracając po drodze z pracy kolejne auto na poboczu z wyjętym akumulatorem.

Mój aku sprawował się wyśmienicie całą zimę, ani razu nie był doładowywany prostownikiem, kręcił aż miło. Poza tym w przeddzień burzy zrobiłem długą trasę i na pewno był porządnie naładowany.

Po tym padzie próbowałem go naładować, lecz auto mieli tylko ledwno rozrusznikiem, napięcie na baterii spada do 10,5V i na tym poziomie zostaje.

Czy ktoś się spotkał z podobnym efektem po ostrej burzy?

Napisano

> Po burzy z niedzieli na poniedziałek padł mi w aucie akumulator. Uznałbym to za przypadek, gdyby

> nie to, że tego samego dnia w pracy na parkingu ujrzałem kolegę odpalającego swoje auto z

> kabli od znajomego, a wracając po drodze z pracy kolejne auto na poboczu z wyjętym

> akumulatorem.

> Mój aku sprawował się wyśmienicie całą zimę, ani razu nie był doładowywany prostownikiem, kręcił aż

> miło. Poza tym w przeddzień burzy zrobiłem długą trasę i na pewno był porządnie naładowany.

> Po tym padzie próbowałem go naładować, lecz auto mieli tylko ledwno rozrusznikiem, napięcie na

> baterii spada do 10,5V i na tym poziomie zostaje.

> Czy ktoś się spotkał z podobnym efektem po ostrej burzy?

Musisz zmniejszyć czułość czujki wstrząsowej, żeby na drugi raz alarm nie wył przez całą noc zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Musisz zmniejszyć czułość czujki wstrząsowej, żeby na drugi raz alarm nie wył przez całą noc .

Nie mam alarmu wpysk.gif

Napisano

Mieliśmy podobnie w firmowym sprinterze.

Ale razem z akumulatorem padł ECU.

Alarm nie wył, bo auto nie ma alarmu, świateł też nikt nie zostawił zlosnik.gif

Napisano

> Mieliśmy podobnie w firmowym sprinterze.

> Ale razem z akumulatorem padł ECU.

> Alarm nie wył, bo auto nie ma alarmu, świateł też nikt nie zostawił

W takim razie to jest jedyne wytłymaczenie. Piorun strzelił. Popsuł jakąś elektronikę, która rozładowała akumulator.

Napisano

Pole elektromagnetyczne z pioruna.....

Lub jak kto woli UFO leciało i wyssysało energię z naszych akumulatorów hehe.gif

Napisano
  • Autor

> W takim razie to jest jedyne wytłymaczenie. Piorun strzelił. Popsuł jakąś elektronikę, która

> rozładowała akumulator.

Wszystko w aucie działa, tylko aku nie wytrzymał.

Napisano

> Wszystko w aucie działa, tylko aku nie wytrzymał.

hmm.gif Dziwne, bo akumulator jest zazwyczaj ostatnim elementem układu elektrycznego, który pada na skutek przepięć. Wszystko inne leci wcześniej tj. elektronika, staby napięcia czy nawet żarówki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.