Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żale się .... - Ale urwał

Featured Replies

Napisano

Dziś sobie spałem po powrocie o 1:30 do pracy. Nic by w tym moim spaniu nie było nadzwyczajnego gdyby nie wielki huk. Przebudziłem się myślę wypadek kolizja zwał jak zwał wyglądam przez okno stoi autko na awaryjnych. Szybka ocena sytuacji pewnie ktoś wyjechał z uliczki osiedlowej i nie zauważył nadjeżdżającego auta. Po chwili dochodzi do mnie że w tamtej okolicy stoi moja Renata Megane. Postanowiłem się ubrać i zejść na dół ponieważ z 9 piętra słabo widać.

Po zejściu okazało się ze miałem szczęście w nieszczęściu.

Szczęście dlatego że zszedłem.

Nieszczęście bo mojemu autu się oberwało w Lewy tylni róg że się tak wyrażę. Ze sprawczynią spisałem oświadczenie.

Droga wygląda mniej wiecej jak na schemacie.

kolizja.jpg

Legenda:

S - sprawca

Ja- To moje autko (zaparkowane)

P - inne auto poszkodowane (zaparkowane)

Nie wiem jak pani jechała ale przytarła róg auta oznaczony literką P a na końcu zahaczyła o mój róg i zatrzymała się jakieś 5-10 metrów dalej. Uszkodzenia w moim aucie wyglądają następująco

1.jpg

oraz

2.jpg

Dodatkowo na tylnych drzwiach mam malutką rysę, oraz część uderzenia poszło w koło.

Dziś załatwiłem oględziny rzeczoznawcy jutro mam dostać wycenę. Jutro jadę na zbieżność tyłu żeby zobaczyć czy wszystko jest ok jak nie to z wynikami zbieżności zaś do ubezpieczyciela. Co jeszcze mogło się uszkodzić oprócz tego co na zdjęciach? Za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam nadzieję że ostatni smile.gif

Napisano
Oglądnij dokładnie podłogę w bagażniku i bok auta od środka pod plastikiem oslabiony.gif
Napisano
  • Autor

Lewa strona podłogi ma fale. A pod plastikiem nie widziałem jutro zobaczę z ciekawości pewnie coś będzie.

Napisano

>Co

> jeszcze mogło się uszkodzić oprócz tego co na zdjęciach? Za wszystkie podpowiedzi będę

> wdzięczny pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam nadzieję że ostatni

belka !

Napisano
  • Autor

Przyszedł mi kosztorys zakwalifikowane do wymiany:

Zderzak, uchwyt zderzaka, błotnik tylny, pas tylny ze ścianą wewnętrzną.

dodatkowo Ustawienie zbierzności tył

Lakierowanie: drzwi tylne lewe, błotnik tylny, pas tylny dolny, zderzak tylny.

Całość szkody została wyceniona w kosztorysie eurotaxglass`s na 4944,23 zł

Dziś pojadę na zbieżność i niech zobaczą jak to pod spodem wygląda.

Macie jakieś uwagi do kosztorysu ?

Napisano

> Przyszedł mi kosztorys zakwalifikowane do wymiany:

> Zderzak, uchwyt zderzaka, błotnik tylny, pas tylny ze ścianą wewnętrzną.

> dodatkowo Ustawienie zbierzności tył

> Lakierowanie: drzwi tylne lewe, błotnik tylny, pas tylny dolny, zderzak tylny.

> Całość szkody została wyceniona w kosztorysie eurotaxglass`s na 4944,23 zł

> Dziś pojadę na zbieżność i niech zobaczą jak to pod spodem wygląda.

> Macie jakieś uwagi do kosztorysu ?

A pan rzeczoznawca widział pogiętą podłogę?Jak napisałeś jedz na zbieżność.Powiem tak: jadąc z żoną i dzieckiem dostałem strzała w hak a następnie w tylni lewy róg mojej Renault 19 (wspaniał fura do dziś jestem wkkkkk...) i co się stało?Mimo że uszkodzenia niewielkie zbieżność nie do ustawienia i podłużnica zgięta.Blacharz rozłożył ręce i powiedział: zrobił bym to ale za 4500 (auto wyceniono na 4000) i dodał że za 2 lata wyjdzie ruda bo zabezpieczenia spawów popękały i to już nie jest to, a do tego tylnia belka.Nie będę Cię straszył bo ja dostałem z 50 km na godziną a moje auto po uderzeniu odjechało na 7 m.Ale podjedz do blacharza niech on też obejrzy auto bo w tym robi i ma rozeznanie co i jak, żeby cie nie skroili (sprawdz jeszcze felge czy nie porysowana ).Ja jak sie odwoływałem to dożucili jeszcze 500zł.

Napisano
  • Autor

Tak widział pogiętą podłogę.

Byłem na zbieżności nie zrobią mi jej dopóki nie wymienię końcówek drążka kierowniczego bo mam luz na lewym (chce wymienić oba) i dopiero na zbieżność wrr zawsze pod górkę.

Napisano

> Tak widział pogiętą podłogę.

> Byłem na zbieżności nie zrobią mi jej dopóki nie wymienię końcówek drążka kierowniczego bo mam luz

> na lewym (chce wymienić oba) i dopiero na zbieżność wrr zawsze pod górkę.

Apropo tych tych końcówek. Jakie masz objawy ? Bo ja za selery zlosnik.gif nie umie sam znależć stukania przy skręcie w prawo ,które czuje na kierownicy. mad.gif

Napisano
  • Autor

Objawów nie wyczuwałem, powiedzieli mi to dziś na szarpakach, że są luzy w lewej końcówce a prawa na granicy luzów. Na szarpaki wzięli mnie przed zbieżnością.

Napisano

z tym kosztorysem to chyba lekka kpnia jest,

jak nie chcesz szarpnąć lewej kasy to oddaj do ASO na bezgotówkę, oni wyciągną od niach na to z 7-8 kpln zlosnik.gif

Napisano

Slowo klucz to hak!

Niestey czesto szkody w tym przypadku wygladaja na niewielkie, ale cala sila uderzenia idzie w podluznice i podloge...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.